Vitaliteit is leven vanuit ontspanning

Online hetzelfde goede resultaat

De Ademwijzer training is de beste training om te volgen als je allergisch bent voor huisdieren, huisstofmijt, bepaalde voeding of pollen, allergie. Een natuurlijke oplossing voor allergieklachten het afbouwen van neusspray, oogdruppels en luchtwegmedicijnen voor allergieën. Een natuurlijke oplossing voor je allergieklachten en om minder medicijnen te gebruiken.

Een gezonde koers vinden

Sinds 2010 staat gezondheid, met name zelfgenezing, centraal in mijn werk. Dankbaar werk, met mooie persoonlijke ontmoetingen!

Mijn levenspad ging niet altijd over rozen: chronische hyperventilatie tussen mijn 12e en 48e, 20 jaar angststoornis, chronische bronchitis, rugklachten, psoriasis en artritis psoriatica. Van het overgrote deel van die klachten heb ik mezelf kunnen genezen door een gezonde ademhaling, meditatie, mindfulness en het daarmee ook aanpakken van stress. Ik ervaar sindsdien een enorme vrijheid en ruimte om te leven die ik daarvoor nooit heb mogen ervaren. En dat gun ik iedereen!

Er kan veel meer dan je denkt
Je lijf weet best wat er moet gebeuren: vaker uit de stress, gezond eten en voldoende bewegen en vooral ook niet zoveel (onnodig) denken en piekeren. Maar je drukke denkhoofd en niet altijd handige gewoonten geven je niet genoeg ruimte voor de nodige koerswijziging. En dat is niet gek, dat is een probleem waar de meeste mensen op dit moment mee te kampen hebben. Gewoon omdat we voor het eerst in de geschiedenis (zo sinds 1980) te maken hebben met aanhoudende stressfactoren. Praktisch alle gezondheidsexpert zijn het er over eens dat we teveel stress ervaren als we niet oppassen. Daar mag je dan dus best wat professionele hulp bij inschakelen!

In de ademoefening is mindfulness verwerkt
De werkzaamheid van Mindfulness is al tientallen malen wetenschappelijk bewezen. Mindfulness helpt je lichaam te genezen van allerlei kwalen maar ook mentale onrust. Het maakt je opmerkzaam voor de rust en schoonheid van het alledaagse leven. Je beoefent de kunst je te verbinden met dit moment. Het probleem is namelijk dat onze gedachten er met onze gevoelens, zowel fijne als vervelende vandoor gaan en we er dagen, soms jarenlang last van kunnen hebben. Die vervormde gedachten/gevoelens vertroebelen onze waarneming. Soms is dat duidelijk voelbaar (angst voor bepaalde situaties), maar vaak is dat een onbewust gevoel. Dat is stressvol! Door mindfulness kunnen langzaam maar zeker deze stressreacties verdwijnen en ontstaat meer leef-tijd!

Ervaringen

Niet meer zo emotioneel
“Ik heb in 30 jaar niet meer zulke mooie handen gehad. Ik heb van de stress altijd de velletjes kapotgetrokken. Tot bloedens toe. Ik heb meer rust in mijn hoofd. En ik kan dit nu goed vertellen zonder te huilen maar ik was vaak heel emotioneel. Bijvoorbeeld door een heftige situatie. Dat had ik ook afgelopen weekend maar eigenlijk heb ik er niet zo’n last van. Vanaf mijn 12e jaar voelde ik dat er steeds aan me werd getrokken, nu voel ik me juist heel chill. Ik kan weer meer lachen. Ik blijf meer bij mezelf, ik dacht eigenlijk altijd aan de ander. Laatst was er weer lawaai in de huiskamer omdat mijn man voetbal aan het kijken was, en in plaats van me daaraan te irriteren liet ik het bad vol lopen en ging fijne dingen voor mezelf doen. Eigenlijk voel ik me steeds meer bij mezelf.”
Hiske

Veel meer energie
“Ik was altijd in de vijfde versnelling. Ik bemoeide me overal mee. Er is er was onlangs een knallende ruzie in mijn familie, mijn twee zussen vlogen elkaar in de haren. Ik kwam er deze keer niet in terecht. Ze kwamen bij me en zeiden wat kun jij eraan doen: ik zei ik ben er niet bij geweest, dus ik kan er niks aan doen. Toen hebben ze het samen opgelost. Vroeger zou ik me naar hebben gevoeld omdat Kerstmis er aan komt en er dan ruzie zou zijn. Ik voel door hoe ik nu ben veel meer energie. Het is wel even lastig want ik ben nu noodgedwongen in de eerste versnelling, maar ik voel wel meer rust in mijn lichaam en in mijn hoofd. De lichaam scan is een mooie hulp, ik voel me weerbaarder naar mensen. Ik heb altijd een steen bij me en daar staat op pluk de dag. Dat doe ik de laatste tijd veel meer als ooit.”
Evelien

Op de goede weg
“De eerste week was ik heel blij met de oefeningen, maar ik val nog wel vaak in slaap. Ik heb me voor het eerst ziek gemeld laatst, eindelijk mijn grenzen eens durven aangegeven. Ik voel ook dat ik er meer bij ben en meer aandacht voor dingen heb. Als ik paardrijd ben ik met volledige aandacht. Ik ben op de goeie weg.”
Erik

Meer bewust van mijn lichaam
“Ik ben een rationeel iemand, maar deze training heeft me meer bewust gemaakt van mijn lichaam. Ik ben ook al wat meer van dingen aan het genieten. Ik voel mijn handen meer. Ik voelde mijn lichaam nooit zoals nu. Heel prettig!”
Francien

Vertrouwen dat het goed komt
“Ik wil sowieso doorgaan met de oefeningen, het heeft me zoveel gebracht.  Mijn omgeving merk ook dat ik meer voor mezelf aan het zorgen ben, maar dat vinden ze niet meteen positief. Laatst werd me verteld dat de ijskast op zaterdagochtend gebracht zou worden. Maar ik zou ‘s middags weg naar Enschede, en ik had er geen zin in dat mijn hele ochtend in beslag zou worden genomen. Ik zei dat het niet uitkwam. Dat zijn ze niet van mij gewend en ze werden een beetje boos. Ik heb wel het vertrouwen dat dat goed komt en ik ben nu beter aan het inplannen om voor mezelf te zorgen. Ik heb de afgelopen vijf jaar drie aanvallen gehad waarbij mijn arm helemaal op slot draaide, maar de angst daarvoor is nu veel minder. Ik voel meer ruimte om liever voor mezelf te zijn. Ik was opgevoed met targets halen en presteren. Ik vind dat nu bullshit. Niet iedereen is hetzelfde, ik wil luisteren naar mezelf, geen onhaalbare doelen meer. Ik wil me bezighouden met wat op mijn pad komt en ik wil er naar leven wat goed voor me is.”
Hanneke

Kan nu beter nee zeggen
“Het was goed om hiermee bezig te zijn, ik kan nu beter nee zeggen in plaats van steeds ja. Ik heb meer rust naar mezelf toe, ik voel het in mijn gezicht. Mijn huid gaf aan dat er eigenlijk heel veel stress onder zat. De stilte dag was het begin om die los te laten. Dat is achteraf gezien heel prettig. Ik ga verder met het mindfull bewegen in de komende tijd.”
Machteld

Ik voel me niet meer zo verantwoordelijk voor anderen
“Ik ben meer voor mezelf aan het zorgen, ik voel meer ruimte, minder spiertrekkingen. Meer rust. Ik kan ook meer accepteren dat ik dat heb die spiertrekkingen. Ik had niet verwacht dat het al zo snel beter zou worden. Ik denk meer aan mezelf, ik voel me niet meer zo verantwoordelijk voor alles van anderen. Ben ook niet steeds in mijn emoties. Ik kan mijn zoon meer loslaten en hem zijn eigen fouten laten maken.”
Evelien

 

error: Inhoud is beschermd.
×