Trainingen

Wil je een van de trainingen volgen of je opgeven voor de opfris training?
Neem telefonisch contact op: 0570 676 878.

De Ademwijzertraining omvat meer dan alleen Buteyko technieken om de ademhaling gezond te maken. Je pakt ook je stressbestendigheid aan waardoor het effect op lange termijn sterker en duurzamer is. Onder andere door essentiële ontspanningstechnieken toe te passen. 

Je kunt kiezen uit een individuele training (in de praktijk in Deventer of via Skype, Zoom of Facetime), een combinatie van individueel/groep, of een groepstraining. In alle gevallen is dat twee keer. Elk traject bestaat uit twee tot drie maanden oefenen met behulp van audio en videomateriaal op de website voor cursisten. Daarnaast hebben we telefonisch contact over de voortgang, in elk geval in de eerste twee weken, daarna naar behoefte, met zo mogelijk een (afsluitend) gesprek na twee maanden. Je kunt de oefeningen na 2 á 3 maanden afbouwen of voor onderhoud nog een of twee keer per dag blijven doen.


Groepstraining €295,-
In de groepstraining zien we elkaar op twee zaterdagmiddagen. Die vinden plaats op een mooie lokatie in het voormalige Deventer ziekenhuis (De Geertruidetuin, Van Calcarstraat 4). Zie trainingsdata groepstrainingen in de rechter colom. Elk van de twee bijeenkomsten duurt ongeveer twee uur.

Extra maand website ondersteuning + een groepstraining 
Het kan zijn dat je een aantal maanden of zelfs jaren na de training de behoeft hebt aan een opfrisser. Even weer de draad oppakken en tegelijk ook weer gebruik kunnen maken van de ondersteuning van de cursistebwebsite. Voor 45,- euro heb je recht op weer twee maanden toegang tot de website en kun je nog een extra groepstraining volgen. Wil je hier gebruik van maken? Laat dit dan weten via info@ademwijzer.nl.

Volgende stap
Neem telefonisch contact op voor een vrijblijvende intake (0570 676 878) of vul het contactformulier (op deze pagina) in.


Combinatietraining individueel + groep €345,-
De combinatietraining bestaat uit een individueel consult van anderhalf uur op een door de weekse dag en een groepstraining van twee uur op een zaterdag. De volgorde kan ook omgekeerd plaatsvinden. Het individuele consult is in onze praktijk op de Burg. van Marlestraat 20 in Deventer of via Skype/Facetime/Zoom. De tweede training vindt op een zaterdag plaats in onze  groepspraktijk in het voormalige Deventer ziekenhuis (Van Calcarstraat 4). Dat is een inspirerende groepsbijeenkomst, ook vanwege de ‘lotgenoten’ die je op deze dag ontmoet. Voor de data van de groepsbijeenkomsten, zie rechter kolom.

Extra maand website ondersteuning + een groepstraining € 45,-
Het kan zijn dat je een aantal maanden of zelfs jaren na de training de behoeft hebt aan een opfrisser. Even weer de draad oppakken en tegelijk ook weer gebruik kunnen maken van de ondersteuning van de cursistebwebsite. Voor 45,- euro heb je recht op weer  twee maanden toegang tot de website en kun je nog een extra groepstraining volgen. Wil je hier gebruik van maken? Laat dit dan weten via info@ademwijzer.nl.

Volgende stap
Neem telefonisch contact op voor een vrijblijvende intake (0570 676 878) of vul het contactformulier (op deze pagina) in.


Individuele training €395,-
  Ook via Skype, Zoom of Facetime
In de individuele training kom je twee keer naar de praktijk aan de Burg. van Marlestraat of we hebben contact via Skype, Zoom of FaceTime. De consulten duren ongeveer anderhalf uur.


Via Skype, Zoom of Facetime

Wil je niet reizen? We hebben goede ervaring met de training via Skype (Windows) of Facetime (Apple). Voor mensen die verder weg wonen of liever niet reizen is Skype / Facetime een prima alternatief. Ook mensen die in het buitenland wonen kunnen bij ons op deze manier geholpen worden met de Ademwijzertraining. De cursusmap, waarin de theorie staat beschreven en waarin de oefeningen worden bijgehouden, krijg je dan toegestuurd.

Extra maand website ondersteuning + een groepstraining 
Het kan zijn dat je een aantal maanden of zelfs jaren na de training de behoeft hebt aan een opfrisser. Even weer de draad oppakken en tegelijk ook weer gebruik kunnen maken van de ondersteuning van de cursistebwebsite. Voor 45,- euro heb je recht op twee maanden toegang tot de website en kun je nog een extra groepstraining volgen. Wil je hier gebruik van maken? Laat dit dan weten via info@ademwijzer.nl.

Volgende stap
Neem telefonisch contact op voor een vrijblijvende intake (0570 676 878) of vul het contactformulier (op deze pagina) in.

Training voor kinderen (individueel, met een van de ouders) vanaf 5 tot 18 jaar €345,-

Kinderen kunnen vanaf 5 jaar voor de Ademwijzer training komen en volgen de training individueel onder begeleiding van een van de ouders. Voor (jonge) kinderen zijn er aangepaste oefeningen. Tijdens de training leren wij het kind de oefeningen en wordt in begrijpelijke taal e.e.a. over de methode aan het kind uitgelegd, aangepast aan de leeftijd. Verder krijgt de ouder de nodige achtergrond informatie mee om thuis met het kind aan de slag te kunnen. In het begeleidingstraject na de training ondersteunen wij de ouder in het begeleiden van het kind en het kind zelf.
De individuele training voor kinderen bestaat uit twee à drie consulten en vindt plaats in de praktijk op de Burg. van Marlestraat 20 in Deventer.

Volgende stap
Neem telefonisch contact op voor een vrijblijvende intake (0570 676 878) of vul het contactformulier (op deze pagina) in.

Geplande groepstrainingen op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur:

2018
12 mei, 26 mei
16 juni, 23 juni
7 juli, 21 juli
11 augustus, 25 augustus
8 september, 22 september
6 oktober, 20 oktober
3 november, 17 november
1 december, 15 december
2019
5 januari, 19 januari
2 februari, 16 februari
2 maart, 16 maart, 23 maart
13 april, 27 april
11 mei, 25 mei
8 juni, 22 juni, 27 juni

""
1

Verzoek vrijblijvend telefonisch contact

Je hoeft alleen je voornaam in te vullen. We zenden naar het opgegeven emailadres een bevestiging van ontvangst en een samenvatting van ons aanbod. We proberen je telefonisch te bereiken. Je mag ook zelf bellen: 0570 676 878 of 06 170 190 68. Je gegevens worden binnen twee weken na ontvangst verwijderd.

(Voor)naam
Telefoonnummer (+evt landnummer)Check het ingevoerde nummer nog even!
phone
Woonplaats
Evt. uitslag ademtest
no-icon
Evt. leeftijd
no-icon
Interesse in
Vraag / opmerking
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Doel van de training

 • Het op een natuurlijke manier rustig maken van de ademhaling (zonder ademgymnastiek of ‘beheersing’ van de adem), zodat uw ademvolume binnen enkele maanden rond de 6 liter per minuut ligt. De vooruitgang is met een eenvoudige meting vast te stellen en het betekent een fundamentele verbetering van uw (basis-) gezondheid.
 • Effectiever omgaan met dagelijkse stress en beter kunnen ‘opladen’.
 • Gezond sporten zodat ademconditie en fysieke inspanning met elkaar in balans zijn.
 • Minder energie verliezen tijdens het spreken.
 • Het zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal ondersteunen.

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

Voor mensen die serieus wat overhebben voor hun gezondheid en twee maanden willen investeren (u kunt blijven werken), om de gezondheid blijvend te verbeteren.
Aanleiding om de ademhaling weer gezond te maken en beter bestand te zijn tegen stress kunnen onder meer zijn: chronische hyperventilatie (klachten), (over)vermoeidheid, burnout, lusteloosheid, slaapproblemen, snurken, mondademhaling en slaap apneu,  een lage weerstand, bronchitis, veelvuldig gapen of zuchten, een gejaagd gevoel of angst zonder reden. Maar het lichaam verdient ook rust en ondersteuning bij chronische aandoeningen zoals astma, hooikoorts of een hoge bloeddruk. In het menu ‘klachten’ kun je klikken op verschillende aandoeningen en hun verband met ademhaling en stress lezen.
Het is raadzaam alcoholgebruik in de maanden van de training te stoppen of tot een minimum te beperken (alleen incidenteel gebruik). Alcohol verzwaart de ademhaling in de nacht nog eens extra en dat is dweilen met de kraan open. Het ‘ontspannende’ glaasje wijn wordt succesvol vervangen door een nachtrust bevorderende oefening.
– Mensen met een religieuze (Christelijke) achtergrond kunnen gerust zijn dat we geen Oosterse meditatietechnieken geven zoals mantra’s. Mocht je hierover vragen hebben, stel die gerust.

Resultaten

Vaak is al binnen een week het effect merkbaar van een meer natuurlijke, rustige ademhaling en het beter omgaan met stress. Cursisten geven aan dat ze al snel beter slapen en men voelt zich rustiger en energieker. Op langere termijn zien we:

   • Substantieel verhoogde zuurstofopname (tot wel 30%, afleidbaar van de ademtest) in organen, spieren en hersenen waardoor deze optimaal kunnen functioneren.
   • Een verbeterde hormoonhuishouding (stabieler gemoed, minder last van PMS e.d.)
   • Versterkt immuunsysteem (meer energie, en minder snel/lang ziek zijn)
   • Grotere stressbestendigheid (beter bestand tegen fysieke, mentale en emotionele stress)
   • Betere nachtrust (makkelijker inslapen en uitgerust wakker worden)
   • Afname of verdwijnen van (chronische) klachten
   • Veelal mogelijkheid tot afbouwen van medicatie (in overleg met uw arts)

Hoe ziet de training er uit?

In de training leer je in twee praktische trainingssessies hoe je moet werken aan diepe lichamelijke ontspanning en het op een natuurlijke wijze rustiger maken van de ademhaling. Je doet zo’n 8 weken lang minimaal drie oefeningen: één oefening voor het ontbijt, één voor het avondeten en één voor het slapen. En als het mogelijk is, verhoog je dit aantal naar 4, 5 of 6 oefeningen per dag (bv. op vrije dagen). Mensen ervaren de oefening soms al na een paar dagen als een moment om naar uit te kijken, de oefening is letterlijk een verademing om te doen. En voor mensen die moeilijk kunnen stilzitten hebben we een vervangende oplossing.
Heb je maar weinig tijd (voor je gevoel)? Realiseer je dat het investeren in je gezondheid met de Ademwijzer Training je op den duur veel tijd oplevert! We horen dit terug van cursisten die (weer) genieten van de gewone alledaagse dingen, dat ze zich minder gehaast voelen en dat ze het gevoel hebben meer tijd te hebben!

We besteden naast de oefeningen als gezegd praktische aandacht aan het bereiken van een grotere stressbestendigheid in de dagelijkse leef- en werksituatie. Met kleine stapjes in de goede richting zijn ook op dat vlak vaak grote resultaten te behalen.

   • Elke training bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk ongeveer anderhalf uur (groepstrainingen 2 uur), telefonische begeleiding en toegang tot de website voor cursisten met extra informatie en uitleg middels audio en video opnamen. U krijgt een cursusmap met achtergrondinformatie waarin de oefeningen worden bijgehouden. De training kan (indien gewenst) worden afgesloten met een telefonisch eveluatiegesprek.
   • Voor de training is geen aangepaste kleding nodig.
   • Als u met weinig energie kampt kan de duur van individuele trainingen worden aangepast.
   • Individuele trainingen zijn ook mogelijk via Skype, Zoom of FaceTime.
   • Na twee  maanden regelmatig oefenen en terugkoppeling naar ons weet u precies hoe deze techniek in elkaar steekt en waar u op moet letten om de ademhaling rustig te houden en verder te werken aan een nog betere  stressbestendigheid. In een afsluitend gesprek blikken we terug, maar ook vooruit en heeft u voor altijd deze mooie aanpak in uw bezit!

Vergoeding?

Verzekeraars vergoeden de Buteyko Ademwijzer Training nog niet, hoewel er wel belangstelling is voor onze dubbele aanpak van ademhaling en stress. Maar voor een vergoeding verlangen de verzekeraars een landelijke dekking van een flink aantal op gelijke wijze trainende coaches. Zover zijn we helaas nog niet. Maar de zeer gemotiveerde cursisten die we hebben mogen trainen vonden de investering dubbel en dwars waard! (nooit meer astmaklachten bijvoorbeeld, van de burnout af, weer goed slapen, enzovoort, wat is het u waard?)

Minder eigen risico aanspreken
We horen vaak van cursisten terug dat ze in de jaren na de training minder beroep hoeven doen op het eigen risico en zo de training al snel hadden terugverdiend.

Vergoeding door werkgevers
Steeds meer werkgevers zijn bereid de training zoals wij die geven als opleidingskosten te vergoeden, omdat het ook een sterk preventieve werking heeft op het ziekteverzuim. U wordt verzocht dit zelf met uw werkgever te regelen. U krijgt van onze de Nota voldaan om die te kunnen indienen. Als ondernemer of ZZP-er kunt u de BTW terugvragen en de kosten als opleidingskosten declareren.

Eenmalige uitgave voor een betere basisgezondheid
Tenslotte moet gezegd worden dat de Buteyko Ademwijzer Training een eenmalige uitgave is. De techniek die wij u aanleren is voor het leven en kan, eenmaal goed aangeleerd, levenslang toegepast worden zonder dat u ons daarbij (opnieuw) nodig hebt!

error: Content is protected!