Trainingen

Ademwijzer Training met individuele begeleiding € 395,00

Ademwijzer Online Training € 195,00

Ademwijzer voor kinderen € 345,00

Lees hieronder meer:

De Ademwijzer Training: individuele aandacht voor jouw ademhaling en stressbestendigheid

Kosten voor het hele traject (3 maanden): €395,- euro.
Bestaande uit:

 • Twee uitgebreide consulten (van ongeveer anderhalf uur) in de praktijk in Deventer of via Skype/Facetime/Zoom/Telefoon.
 • Vier telefonische checks.
 • Een map waarin je de oefeningen/metingen bijhoudt.
 • Met je inlogcode heb je toegang tot de website voor cursisten met uitgebreid audio- en videomateriaal ter ondersteuning van het proces.
 • Iedere week kun je een terugkoppeling over de voortgang en eventuele vragen sturen via e-mail.
 • Na afloop van het traject is er gelegenheid voor een telefonisch evaluatiegesprek. 

Via Skype, Zoom of Facetime
Wil/kan je niet reizen? We hebben goede ervaring met de training via Skype (Windows), Facetime (Apple) of Zoom. Voor mensen die verder weg wonen of liever niet reizen is Skype / Facetime of Zoom een prima alternatief. Ook mensen die in het buitenland wonen kunnen bij ons op deze manier geholpen worden met de Ademwijzertraining. De cursusmap, waarin de theorie staat beschreven en waarin de oefeningen worden bijgehouden, krijg je dan toegestuurd.

Extra trainingen
De Ademwijzer Training is zo ingericht dat je samen met de websiteondersteuning en de telefonische begeleiding prima uit de voeten kunt. Mocht het nodig zijn, dan lassen we een extra consult in, eventueel via Skype. Ons doel is dat het voor jou een zinvolle training is die je voor altijd in je ‘rugzak’ mee kan nemen!

Interesse in de training?
Vul onderstaand contact formulier in of bel
: 0570 676 878 of 06 170 190 68
Buiten Nederland: 0032 570 676 878 of 0032 6 170 190 68

Ademwijzer Online Training 

Kosten €195,- 
3 maanden toegang tot de online training

Ondanks dat wij ervan overtuigd zijn dat begeleiding belangrijk is in het proces, zijn er mensen die aan de online training genoeg hebben. De training is geschikt voor mensen die het preventief willen inzetten, al veel ervaring hebben met ontspanningsoefeningen of alleen lichte klachten hebben (zonder medicatie). Voor mensen die zwaardere of chronische klachten hebben en/of medicijnen gebruiken, is deze training eigenlijk niet geschikt. Wij raden deze mensen aan voor de Ademwijzer training met begeleiding te kiezen. 
De training bestaat uit een programma van 12 weken waarin je aan de slag gaat met Buteyko ademoefeningen die het ademhalingscentrum resetten.

Toch begeleiding nodig?

Het is op elk moment in het traject mogelijk om (tegen betaling) te upgraden naar een volledig begeleidingstraject (Ademwijzer training met begeleiding).
Je betaalt voor een volledig begeleidingstraject (2 consulten in de praktijk of via Skype/Zoom/Facetime en 4 checks met daarnaast de mogelijkheid de online training met een maand te verlengen) €200,-

Interesse in de online training? Wij hebben altijd eerst telefonisch contact om te bespreken wat in jouw situatie de beste optie is. Let op: niet voor iedereen is de online training geschikt.
Vul onderstaand contact formulier in of bel
: 0570 676 878 of 06 170 190 68 Buiten Nederland: 0032 570 676 878 of 0032 6 170 190 68

Ademwijzer Plus Training 

Kosten €75,- per consult van 1 uur
Ook via Skype, Zoom of Facetime

Heb je bij ons in het verleden de Ademwijzer Training gevolgd en zou je de oefeningen weer op willen pakken maar mis je de motivatie om te beginnen? Of zou je nog beter om willen gaan met stress in het dagelijks leven?
In de afgelopen jaren hebben we veel kennis opgedaan omtrent stress en wat dit met je systeem doet, daarnaast hebben we nieuw materiaal ontwikkeld, o.a. vanuit Mindfulness, en is onze ervaring rijker geworden. Deze kennis, inzichten en materialen zetten we graag in om je nóg een stapje verder te brengen in je gezondheid en ontspanning!
De Ademwijzer Plus training bestaat uit één of meerdere individuele consult(en) en extra toegang tot de cursistenwebsite. 

Interesse in coaching?
Vul onderstaand contact formulier in of bel
: 0570 676 878 of 06 170 190 68 Buiten Nederland: 0032 570 676 878 of 0032 6 170 190 68

Ademwijzer voor kinderen

Kosten voor het hele traject: €345,- 

Heeft jouw kind weinig weerstand? Heeft het astma, bronchitis, hooikoorts of heeft het regelmatig last van holte of oorontsteking? Is het onrustig of slaapt het slecht? Vanaf een jaar of 5 is het mogelijk om met je kind de Buteyko oefeningen te doen. Met de Ademwijzer training zorg je er op een natuurlijke manier voor dat het binnen een paar weken meer weerstand heeft, beter slaapt en dat klachten afnemen of verdwijnen.

Je komt samen met je kind naar de praktijk. Naast de begeleiding die het kind krijgt, ondersteunen we ook de ouder om dit goed te begeleiden.
De Ademwijzer training voor kinderen bestaat uit een traject van drie maanden waarin:
– Twee individuele trainingen van 1,5 à 2 uur in de praktijk (eventueel, als het niet anders mogelijk is kan het ook of via Skype / Facetime / Zoom)
– Twee voortgangsconsulten via Telefoon / Skype / Facetime of  Zoom.
– Ondersteuning via cursistenwebsite d.m.v. audio en videomateriaal
– Telefonische begeleiding
– Telefonisch evaluatiegesprek

Interesse in de training voor je kind?
Vul onderstaand contact formulier in of bel
: 0570 676 878 of 06 170 190 68 Buiten Nederland: 0032 570 676 878 of 0032 6 170 190 68

""
1

Contactformulier

Interesse in
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Doel van de training

 • Het op een natuurlijke manier rustig maken van de ademhaling (zonder ademgymnastiek of ‘beheersing’ van de adem), zodat je ademvolume binnen enkele maanden rond de 6 liter per minuut ligt. De vooruitgang is met een eenvoudige meting vast te stellen en het betekent een fundamentele verbetering van je (basis-)gezondheid.
 • Effectiever omgaan met dagelijkse stress en beter kunnen ‘opladen’.
 • Gezond sporten zodat ademconditie en fysieke inspanning met elkaar in balans zijn.
 • Minder energie verliezen tijdens het spreken.
 • Het zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal ondersteunen.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor mensen die serieus wat over hebben voor hun gezondheid en twee tot drie maanden willen investeren (je kunt blijven werken), om de gezondheid blijvend te verbeteren.
Aanleiding om de ademhaling weer gezond te maken en beter bestand te worden tegen stress kunnen onder meer zijn: chronische hyperventilatieklachten, (over-)vermoeidheid, burn-outklachten, lusteloosheid, slaapproblemen, darmproblemen, snurken, mondademhaling en  een lage weerstand, veelvuldig gapen of zuchten, een gejaagd gevoel of angst zonder reden. En bij chronische aandoeningen zoals astma, hooikoorts, bronchitis, een hoge bloeddruk of slaap apneu In het menu ‘klachten’ kun je klikken op verschillende aandoeningen en hun verband met ademhaling en stress lezen.

Hoe ziet de training er uit?

In de training leer je hoe je moet werken aan diepe lichamelijke ontspanning en het op een natuurlijke wijze rustiger maken van de ademhaling. Je doet zo’n 8 weken lang minimaal drie oefeningen: één oefening voor het ontbijt, één voor het avondeten en één voor het slapen. En als het mogelijk is, verhoog je dit aantal naar 4, 5 of 6 oefeningen per dag (bv. op vrije dagen). Mensen ervaren de oefening soms al na een paar dagen als een moment om naar uit te kijken, de oefening is letterlijk een verademing om te doen. En voor mensen die moeilijk kunnen stilzitten hebben we een vervangende oplossing.
Heb je maar weinig tijd (voor je gevoel)? Realiseer je dat het investeren in je gezondheid met de Ademwijzer Training je op den duur veel tijd oplevert! We horen dit terug van cursisten die (weer) genieten van de gewone alledaagse dingen, zich minder gehaast voelen en het gevoel hebben meer tijd te hebben!

Wij raden mensen aan om alcoholgebruik in de maanden van de training te stoppen of tot een minimum te beperken (alleen incidenteel gebruik). Alcohol verzwaart de ademhaling in de nacht nog eens extra en daarmee verminder je het effect van je inspanningen om de ademhaling te verbeteren en dat is jammer.
– Mensen met een religieuze (Christelijke) achtergrond kunnen gerust zijn dat we geen Oosterse meditatietechnieken geven zoals mantra’s. Mocht je hierover vragen hebben, stel ze gerust.

We besteden naast de oefeningen als gezegd praktische aandacht aan het bereiken van een grotere stressbestendigheid in de dagelijkse leef- en werksituatie. Met kleine stapjes in de goede richting zijn ook op dat vlak vaak grote resultaten te behalen.

   • Elke training bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk ongeveer anderhalf uur (groepstraining 2 uur), 2 consulten via Skype/Zoom/FaceTime/telefoon, zo nodig telefonische begeleiding en toegang tot de website voor cursisten met extra informatie en uitleg middels audio en video opnamen. Je krijgt een cursusmap met achtergrondinformatie en om de oefeningen in bij te houden. De training kan (indien gewenst) worden afgesloten met een telefonisch eveluatiegesprek.
   • Voor de training is geen aangepaste kleding nodig.
   • Als je met weinig energie kampt kan de duur van individuele trainingen worden aangepast.
   • Individuele trainingen zijn ook mogelijk via Skype, Zoom of FaceTime.
   • Na twee  maanden regelmatig oefenen en terugkoppeling naar ons weet je precies hoe deze techniek in elkaar steekt en waar je op moet letten om de ademhaling rustig te houden en verder te werken aan een nog betere  stressbestendigheid. In een afsluitend gesprek blikken we terug, maar ook vooruit en heb je voor altijd deze mooie aanpak in je bezit!

Resultaten

Vaak is al binnen een week het effect merkbaar van een meer natuurlijke, rustige ademhaling en het beter omgaan met stress. Cursisten geven aan dat ze al snel beter slapen en men voelt zich rustiger en energieker. Op langere termijn zien we:

   • Substantieel verhoogde zuurstofopname (tot wel 30%, afleidbaar van de ademtest) in organen, spieren en hersenen waardoor deze optimaal kunnen functioneren.
   • Een verbeterde hormoonhuishouding (stabieler gemoed, minder last van PMS e.d.)
   • Versterkt immuunsysteem (meer energie, en minder snel/lang ziek zijn)
   • Grotere stressbestendigheid (beter bestand tegen fysieke, mentale en emotionele stress)
   • Betere nachtrust (makkelijker inslapen en uitgerust wakker worden)
   • Afname of verdwijnen van (chronische) klachten
   • Veelal mogelijkheid tot afbouwen van medicatie (in overleg met uw arts)

Vergoeding van je werkgever?

Gelukkig krijgen we vaak terug van mensen dat ze de investering dubbel en dwars waard vonden. Want: nooit meer astmaklachten, weer aan het werk kunnen na een burn-out, na maanden weer goed kunnen slapen, enz… Wat is het jou waard om je gezondheid fundamenteel te verbeteren?
Verzekeraars vergoeden de Buteyko Ademwijzer Training helaas nog niet.  In gesprekken die we hielden horen we dat ze onze dubbele aanpak heel sterk vinden, maar dat ze niet met een unieke aanbieder een contract afsluiten. Voor het in aanmerking komen van vergoeding van een dergelijke training verlangen de verzekeraars een landelijke dekking van een flink aantal op gelijke wijze trainende coaches. Zover is het helaas nog niet, maar realiseer je wel de volgende zaken:

Je maakt veelal minder aanspraak op het eigen risico
In de jaren na de training ervaren veel mensen dat ze minder beroep hoeven te doen op het eigen risico van de ziektekostenverzekering en zo de training al snel hebben terugverdiend.

Er valt wellicht iets te regelen valt met je werkgever
Steeds meer werkgevers zijn bereid de training zoals wij die geven als opleidingskosten te vergoeden, omdat het ook een sterk preventieve werking heeft op het ziekteverzuim. Op de nota staat “Ademhaling en Stressmanagement training”, welke werkgever zou dat nu niet willen vergoeden 🙂 ? Wij vragen je wel om dit zelf met je werkgever te regelen.
Als ondernemer of ZZP-er kun je de BTW terugvragen en de kosten in veel gevallen als als beroeps- of opleidingskosten declareren.

Het is een eenmalige uitgave voor een betere basisgezondheid
Wanneer je een therapie volgt, weet je vaak niet van tevoren hoe lang een traject gaat duren en hoeveel consulten je nodig hebt voor je een bevredigend resultaat hebt behaald. Zo geef je ongemerkt honderden euro’s uit.
De Buteyko Ademwijzer Training is een eenmalige uitgave. De techniek die wij je aanleren hoef je niet steeds opnieuw bij ons ‘te halen’ en kan, eenmaal goed aangeleerd, levenslang toegepast worden zonder dat je ons daarbij opnieuw nodig hebt. Je weet dus bij aanvang al hoe lang het traject zal zijn en wat de kosten zijn.

Opgeven voor een training

Om je op te geven voor een training, maar ook als je nog vragen hebt overleggen we eerst even met elkaar. Daarna kunnen we afspraken maken over de trainingsdata en de telefonische checks. Bel ons voor een kennismaking (bijvoorbeeld eind van de middag of begin van de avond) op 0570 676 878 of 06 170 190 68.

error: Content is protected!