Ademwijzer training

Drie maanden werken aan een betere gezondheid!

 Ook online coaching met uitstekend resultaat.

Hoe is de zeer complete Ademwijzer training van drie maanden opgebouwd?

  Training online of in Deventer

  Het aanleren van de oefeningen gebeurt in drie trainingen. Tussen training 1 (anderhalf uur) en 2 (een uur) zit ongeveer een week. Enkele dagen na de eerste training hebben we telefonisch contact over of je een goede start hebt kunnen maken. De derde (online) training is enkele weken later om puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.
  Drie maanden blijkt een mooie tijd om ook als het door omstandigheden even tegenzit goed te leren wat je moet doen om je lijf een boost te geven in de richting een betere gezondheid en meer energie.
  Met de online training (Zoom, Skype of ander platform) hebben we dezelfde resultaten. Jij kiest of je de training (deels) online wil of dat je naar de praktijk in Deventer komt. Dit is nog nog tot op het laatste moment te wijzigen.

  Wat leer je allemaal?

  Meer zuurstof opnemen en rustiger worden

  Door ons geselecteerde en beproefde Buteyko-technieken (Buteyko was een arts die wist hoe ademhaling werkte) ga je drie keer per dag of vaker toepassen waardoor de ademhaling een heel stuk rustiger wordt zonder dat je daarover hoeft na te denken. Deze verbetering kun je objectief  meten (zie de ademtest)

  Resultaat: De zuurstofopname in de lichaamscellen (weer) wordt substantieel beter (tot wel 35%). dat is voor alle organen en spieren een prachtig kado! Daarbij wordt ook je zenuwstelsel rustiger.  Het korte lontje en -emotionele- onrust verminderen of verdwijnen. Chronische hyperventilatie met al zijn negatieve gevolgen behoort dan tot het verleden.

  Klik op de video om meer te zien

  Mentale en fysieke ontspanning

  Op de tweede plaats leer je jezelf mentaal en fysiek te ontspannen. Dit is een van de toevoegingen aan de Ademwijzer training die hem uniek maakt. Een combinatie van mindfulness en lichaamswerktechnieken versterken het effect van de Buteyko technieken spectaculair.

  Resultaat: Het zelfgenezend vermogen van je lichaam krijgt weer de ruimte die het nodig heeft om je lijf gezond te houden. Klachten zullen verminderen en zelfs verdwijnen.

  Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

  Neusademhaling automatiseren

  Met een speciale oefening leer je om zonder nadenken door de neus te ademen. Neusademhaling heeft talloze voordelen, van het filteren en op temperatuur brengen van de ingeademde lucht tot het produceren van onze eigen ontstekingsremmer, stikstofoxide (NO), hetgeen pas in de negentiger jaren is ontdekt.

  Resultaat: Minder moe tijdens en na (veel) spreken, geen energieverlies door de mondademhaling en ook nog eens een beter gebit! Bedenk dat je speeksel je tanden beschermd -ook ‘ s nachts!-, tenzij je mond is uitgedroogd omdat hij openstaat. Ook een gezonde nachtademhaling hoort bij de training.

  Ademwijzer: hulp met gezonde ademhaling en minder stress

  Gezond bewegen

  We sporen je aan om voldoende en gezond te bewegen. Het is voor veel mensen een eye-opener dat ongezond bewegen ook bestaat! Hoe dat precies zit leer je in de training.

  Resultaat: Het bewegen put je niet meer zo uit en het herstel na bewegen of sporten is aanzienlijk korter.

  Ademwijzer: hele gezin gezonde ademhaling en minder stress

  Vertrouwen in je lichaam

  Omdat je jezelf in de basis gezonder aan het maken bent krijg je weer meer vertrouwen in je lichaam. Je leert er beter naar te luisteren en het zelfgenezende vermogen voldoende de ruimte te geven. Natuurlijk is dat niet klaar in drie maanden. Het is een koers in de goede richting waarvan ik hoop dat je die voor altijd vast blijft houden.

  Resultaat: Je wordt gezonder, onnodige angsten (voor ziekte) verminderen of  verdwijnen, je zelfvertrouwen zal toenemen en je houd je grenzen beter in de gaten. Dat is heel wat waard!

  Ademwijzer: gezonde ademhaling en minder stress

  Leven vanuit ontspanning

  We geven coachingstips om in het dagelijks leven ontspanning op te zoeken, waardoor leven vanuit ontspanning mogelijk wordt, in plaats van (tevergeefs) de ontspanning op te zoeken tussen de stress door.

  Resultaat: De ademhaling zal in de toekomst niet opnieuw door aanhoudende stress onderuit hoeven te gaan. Dat kan je voortaan voorkomen!

  ademwijzer

  Drie maanden lang uitgebreide ondersteuning

   Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

   Complete audio- en video ondersteuning en andere extra’s

   Waarom onze training zo goede resultaten heeft is naast de persoonlijke coaching te danken aan de uitgebreide ondersteuning die je krijgt op de speciaal ontwikkelde cursistenwebsite.

   Zo is daar de audio-hulp die je elke keer door de basis-oefening loodst, totdat het een automatisme wordt en je de audio niet meer nodig hebt.

   We gaan in op verschillende aspecten van stressrelease en het proces waarin dat (je levenlang) plaatsvindt.

   Je vindt er diverse aanvullende technieken die je lichaam helpen uit de stress te komen. We halen die uit Alexander techniek, Egoscue of andere lichaamsgerichte aanpakken.

   Ook zijn er de eerste (zes) weken video’s die je ondersteunen in je stappen naar een betere gezondheid.

    Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

    Telefonische checks voor de continuiteit

    Het is ook een beetje een stok achter de deur omdat ik je regelmatig zal bellen, maar daarnaast is het fijn een ervaringsdeskundige achter de hand te hebben die je vragen kan beantwoorden en je tips kan geven in jouw situatie. Niemand is het tenslotte zelfde of leeft hetzelfde.

     Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

     Wekelijkse terugkoppeling

     Via makkelijk in te vullen vragen en snel aan te vinken antwoorden houd je mij via een formuliertje op de website voor cursisten wekelijks op de hoogte van wat je doet. Daardoor kan ik je tips geven en vragen die je in de loop van het traject kunt hebben beter beantwoorden. Meten is tenslotte weten (als je weet wat je meet)!

      Volgende stap?

      Vul de gezondheidscheck in (doe eventueel eerst de ademtest) en we zoeken telefonisch contact om een kennismakingsgesprek te voeren en eventuele nog bestaande vragen te beantwoorden. Als je besluit de training te doen maken we de trainingsafspraken en geef ik je toegang tot de cursistenwebsite zodat je meteen al kunt starten met een deel van de training. Vanaf de eerste trainingsdag krijg je toegang tot de hele cursistensite, maar daarvoor wil ik je eerst de eerste training hebben gegeven.

       Kosten

       De kosten voor het gehele traject van 3 maanden inclusief alle bovengenoemde onderdelen zijn  €475,00 (incl. BTW). Deze worden voor op of de eerste trainingsdag voldaan. Dit kan contant, via een tikkie of met onze pinautomaat.
       Studenten, minima en kinderen betalen €395,00. Kom je samen met iemand anders (partner, vriend(in), kind, etc) dezelfde training doen, dan betaal je beide €425,- (in plaats van €475,- pp).
       Vraag voor deze training binnen een bedrijf een offerte aan.

       Na betaling ontvang je desgewenst een nota voldaan waarop ‘ Ademhaling- en stressmanagement training’ staat vermeld. Hiermee kan deze training eventueel als beroepskosten worden afgetrokken van de belasting. Zelfstandigen kunnen ook de BTW terugvragen. Ook willen werkgevers vaak wel meedenken in het dekken van de kosten.

       Training volgen met een team? Neem voor incompany voorlichting en training contact op.

        Interesse?

        Neem contact op met Marc Scheffer 06-17019068 of vul onderstaand contactformulier in.

        ""
        1
        Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
        keyboard_arrow_leftPrevious
        Nextkeyboard_arrow_right
        error: Content is protected !!