Ademwijzer Training

Afstand is geen probleem. We begeleiden ook via online platforms als Skype, Facetime, Jitsi Meet, etcetera. Met dezelfde kwaliteit en hetzelfde resultaat.

Maak ruimte voor je gezondheid 

Is het jouw wens om op een effectieve en natuurlijke manier iets aan je klachten te doen en het eventuele medicijngebruik te verminderen? Met de Ademwijzer training investeer je zowel op de korte als de lange termijn in je gezondheid en heb je deze (beter) in de hand.

Hoe werkt de training bij luchtwegklachten?

Lees meer

Wanneer je gevoelige luchtwegen hebt, zult je hier altijd rekening mee moeten houden. Maar wanneer je de Ademwijzer training hebt gevolgd, kun je beter omgaan met deze gevoeligheid en de meesten zijn na de training ook minder afhankelijk van medicijnen. Velen hoeven zelfs helemaal geen luchtwegmedicatie meer te gebruiken. Kijk bij de achtergrond van de verschillende luchtwegklachten:

Hoe werkt de training bij stress(klachten)?

Lees meer

Mentaal ontspannen, fysiek ontspannen en een gezonde ademhaling!

Bij stress denken mensen al gauw aan ‘gestrest zijn’. Maar stress is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat teveel is voor je systeem om te kunnen verwerken binnen een bepaalde tijd. Want voor alle functies heeft het lichaam energie nodig: voor het verwerken van voeding en beweging maar ook voor mentale en emotionele zaken. En het is heel simpel: als er te weinig energie is, kan het lichaam het niet of maar gedeeltelijk verwerken en dat wat niet verwerkt is, slaat het op. Je draagt dan deze ‘bodystress’ met je mee tot je lichaam wel genoeg energie heeft om hiermee aan de slag te gaan. Rust nemen is heel belangrijk hierin want tijdens een rustperiode kan het lichaam weer opladen en krijgt het dus weer genoeg energie om te verwerken.
Maar bij langdurige stress raakt het systeem zodanig verstoord dat rust alleen niet meer genoeg is. Zo stijgt onder andere het ademvolume omdat het ademhalingscentrum in de hersenen door stress ontregeld raakt. De stress heeft dan geleid tot chronische hyperventilatie. Dit kan uiteenlopende gevolgen hebben en bij iedereen kan dat weer andere klachten veroorzaken omdat iedereen zijn eigen zwakke plek heeft in zijn systeem.
Wanneer je nu op de juiste wijze de chronische hyperventilatie aanpakt, kan het systeem terugkeren naar een ‘normaal-stand’ en krijgt het weer ruimte om te gaan verwerken. Voor het lichaam wordt het dan mogelijk om gezondheidsproblemen die voort waren gekomen uit de ‘stress-stand’ aan te pakken. Met de Ademwijzer training zorg je dat het lichaam weer op een gezonde manier gaat functioneren en dus van binnenuit de klachten kan oplossen omdat je ademhaling èn stress aanpakt.

Kijk bij de achtergrond van de verschillende stress gerelateerde klachten:

Hoe werkt de training bij chronische hyperventilatie klachten?

lees meer

Wanneer je chronische hyperventilatie hebt, of (vage) klachten die voort zijn gekomen uit chronische hyperventilatie, is het resetten van het ademhalingscentrum dé manier om het probleem aan te pakken. Je pakt het daarmee namelijk bij de bron aan! Een ontregelde ademhaling zelf is niet zozeer het probleem, dit is alleen het gevolg van een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum, Je bent snel buiten adem, je moet veel gapen of zuchten, hebt een oppervlakkige ademhaling of last van tintelingen, je bent snel moe, prikkelbaar en voelt je gespannen, etc. omdat het ademhalingscentrum in de hersenen verkeerd afgesteld staat. Met de oefeningen van de Ademwijzer training ga je het ademhalingscentrum resetten. Het gevolg hiervan is dat je ademhaling weer rustig wordt en dat de gespannenheid uit je lijf en de (vage) klachten afnemen of verdwijnen.

Mogelijke klachten door chronische hyperventilatie

Spierkramp, tintelingen, onwerkelijke gevoel, pijn op de borst, prikkelbaar, angstig of huilen zonder reden, duizeligheid, een gevoel flauw te vallen, veel zweten, benauwdheid, hartkloppingen, veel zuchten of gapen, prop in de keel, keel schrapen, droge mond, slechte concentratie, geheugenverlies, piekeren, lage weerstand, ontstekingen, hypochondrie, weinig energie, slapeloosheid.

De Ademwijzer training is meer dan een cursus

De Ademwijzer training is geen standaard Buteyko cursus. Er is persoonlijke begeleiding. Er is een uitgebreide websiteondersteuning met audio- en videomateriaal. In het begeleidingsstuk kijken we ook samen naar stressfactoren die de ademhaling hebben ontregeld, zodat deze in de toekomst makkelijker vermeden kunnen worden.
We maken niet alleen gebruik van de unieke technieken van de arts Buteyko, maar versterkten de aanpak met Mindfulness en lichaamswerk technieken, zonder dat het extra tijd kost! Zo kom je veel sneller in een diepe ontspanning die nodig is om het ademhalingscentrum te resetten.
Kies je voor de Ademwijzer training, dan kies je dus voor kwaliteit, individuele aanpak en goede online ondersteuning.

Hoe ziet de training er uit?

  • De training bestaat uit een traject van 3 maanden.
  • Je begint met een eerste consult van ± 1,5 uur in de praktijk of via Skype, Facetime of een ander platform. In dit consult leer je de ademwijzeroefening die nodig is om het ademhalingscentrum in de hersenen te resetten en je mentaal en fysiek diep te ontspannen. Deze oefening ga je 3 keer (of naar wens vaker) per dag thuis doen met behulp van een audio-opname. Je krijgt toegang tot de cliëntenwebsite werkt. Deze is belangrijk in de ondersteuning van het proces.
  • Verder wordt er besproken welke aspecten in je dagelijks leven invloed hebben op de ademhaling en krijg je tips mee hoe je hiermee om kunt gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om stressfactoren en de ademhaling in relatie tot sport en beweging, werk, voeding en de leef- werkomgeving.
  • Wekelijks geef je de inspanningen die je verricht en de globale resultaten door via een invulformuliertje op de website voor cliënten.
  • Na 1 of 2 weken volgt een tweede consult waarin we de ademwijzeroefening herhalen en waarin je aanvullende tips meekrijgt die vooral belangrijk zijn om te zorgen dat je niet opnieuw een te zware ademhaling krijgt. Ook krijg je dan een extra oefeningetje mee waarmee zich de neusademhaling automatiseert zodat je daar niet bewust op hoeft te letten.
  • Buiten de consulten hebben we met tussenposen van één of meerdere weken telefonisch contact. Dit doe ik om het proces zo goed mogelijk te ondersteunen.
  • We ronden als je dat wil af met een telefonisch evaluatiegesprek. Daarin kunnen we terugblikken maar ook vooruitblikken op wat verstandig is om te doen.

Geen enkele training of consult is hetzelfde, want elk mens is anders en dat vraagt om een persoonlijke benadering. Ik vind het belangrijk om mij af te stemmen op dat wat nodig is. Mochten er eventueel meerdere trainingen of begeleidende consulten nodig zijn, dan doen we dat. De training moet slagen, zo simpel is het.

Wat zijn de kosten?

Voor het hele traject van 3 maanden, met 2 uitgebreide individuele trainingen (+ extra wanneer nodig), 4 telefonische checks plus eindevaluatie en toegang tot de cliëntenwebsite betaal je €395,-
Je kunt met een tikkie of per bankovermaking betalen. Kom je bij ons in de praktijk dan is contant betalen en betaling met een pinautomaat mogelijk.

Kennismaken? Aanmelden voor de training?

Bel Marc Scheffer op 0570 676 878 of 06 170 190 68 voor een kennismakingsgesprek. Laat bij geen gehoor je naam en telefoonnummer achter. Je kunt ook het contactformulier invullen.
Als we de afspraken voor de consulten en telefonische checks hebben gemaakt krijg je direct toegang tot de cliëntenwebsite.

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

WELKOM IN DE PRAKTIJK

IS JE ADEMHALING GEZOND?

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

VERBAND ADEMHALING EN STRESS

Ademhaling als medicijn


In het eerste deel ‘Ademhaling en stress’ laten we zien welk verband er bestaat tussen ademhaling en stress en waarom mensen juist in deze tijd te maken hebben met een uit de hand gelopen ademvolume.

Lees meer

Als je de daadwerkelijke oorzaak weet van een verstoorde ademhaling, kun je ook werken aan een oplossing daarvan! De theorie die in het boek beschreven staat is voor veel mensen 180 graden anders dan de denkwijze die gangbaar is. Een uniek en krachtig middel om een verstoorde ademhaling te resetten, daar waar de ademhaling ontregeld raakt: in het ademhalingscentrum in de hersenen. Zonder ‘ademgymnastiek’ en bewust sturen van de ademhaling. Met voorbeelden uit de praktijk.
Het boek bevat géén beschrijvingen van ademoefeningen, aangezien er veel fouten worden gemaakt als de juiste begeleiding ontbreekt. Het goed aanleren van de techniek is cruciaal voor het behalen van het juiste resultaat.
€19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).
E-book versie €9,90.

‘Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.’
Anne de Vries

error: Content is protected !!