Ademwijzer training

Drie maanden de ruimte voor een betere gezondheid!

 Ook via het scherm met hetzelfde uitstekende resultaat.

√ ruime opzet van drie maanden
√ professionele begeleiding door ervaringsdeskundige
√ uitgebreide audio- en video-ondersteuning

  Training via het scherm of in Deventer

  Het aanleren van de oefeningen gebeurt in twee uitgebreide trainingen (online of in Deventer). Tussen de eerste training (± anderhalf uur) en de tweede training (± een uur) zit ongeveer een week. Enkele dagen na de eerste training hebben we telefonisch contact over of je een goede start hebt kunnen maken.
  Drie maanden blijkt een mooie tijd om ook als het door omstandigheden even tegenzit goed te leren wat je moet doen om je lijf een boost te geven in de richting een betere gezondheid en meer energie.
  Met de online training (Zoom, Skype of ander platform) hebben we dezelfde resultaten. Jij kiest of je de training (deels) online wil of dat je naar de praktijk in Deventer komt. Dit is nog nog tot op het laatste moment te wijzigen.

  Wat leer je allemaal?

  Meer zuurstof opnemen en rustiger worden

  Door ons geselecteerde en beproefde Buteyko-technieken (Buteyko was een arts die wist hoe ademhaling werkte) ga je drie keer per dag of vaker toepassen waardoor de ademhaling een heel stuk rustiger wordt zonder dat je daarover hoeft na te denken. Deze verbetering kun je objectief  meten (zie de ademtest)

  Resultaat: De zuurstofopname in de lichaamscellen (weer) wordt substantieel beter (tot wel 35%). dat is voor alle organen en spieren een prachtig kado! Daarbij wordt ook je zenuwstelsel rustiger.  Het korte lontje en -emotionele- onrust verminderen of verdwijnen. Chronische hyperventilatie met al zijn negatieve gevolgen behoort dan tot het verleden.

  Klik op de video om meer te zien

  Mentale en fysieke ontspanning

  Op de tweede plaats leer je jezelf mentaal en fysiek te ontspannen. Dit is een van de toevoegingen aan de Ademwijzer training die hem uniek maakt. Een combinatie van mindfulness en lichaamswerktechnieken versterken het effect van de Buteyko technieken spectaculair.

  Resultaat: Het zelfgenezend vermogen van je lichaam krijgt weer de ruimte die het nodig heeft om je lijf gezond te houden. Klachten zullen verminderen en zelfs verdwijnen.

  Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

  Neusademhaling automatiseren

  Met een speciale oefening leer je om zonder nadenken door de neus te ademen. Neusademhaling heeft talloze voordelen, van het filteren en op temperatuur brengen van de ingeademde lucht tot het produceren van onze eigen ontstekingsremmer, stikstofoxide (NO), hetgeen pas in de negentiger jaren is ontdekt.

  Resultaat: Minder moe tijdens en na (veel) spreken, geen energieverlies door de mondademhaling en ook nog eens een beter gebit! Bedenk dat je speeksel je tanden beschermd -ook ‘ s nachts!-, tenzij je mond is uitgedroogd omdat hij openstaat. Ook een gezonde nachtademhaling hoort bij de training.

  Ademwijzer: hulp met gezonde ademhaling en minder stress

  Gezond bewegen

  We sporen je aan om voldoende en gezond te bewegen. Het is voor veel mensen een eye-opener dat ongezond bewegen ook bestaat! Hoe dat precies zit leer je in de training.

  Resultaat: Het bewegen put je niet meer zo uit en het herstel na bewegen of sporten is aanzienlijk korter.

  Ademwijzer: hele gezin gezonde ademhaling en minder stress

  Vertrouwen in je lichaam

  Omdat je jezelf in de basis gezonder aan het maken bent krijg je weer meer vertrouwen in je lichaam. Je leert er beter naar te luisteren en het zelfgenezende vermogen voldoende de ruimte te geven. Natuurlijk is dat niet klaar in drie maanden. Het is een koers in de goede richting waarvan ik hoop dat je die voor altijd vast blijft houden.

  Resultaat: Je wordt gezonder, onnodige angsten (voor ziekte) verminderen of  verdwijnen, je zelfvertrouwen zal toenemen en je houd je grenzen beter in de gaten. Dat is heel wat waard!

  Ademwijzer: gezonde ademhaling en minder stress

  Leven vanuit ontspanning

  We geven coachingstips om in het dagelijks leven ontspanning op te zoeken, waardoor leven vanuit ontspanning mogelijk wordt, in plaats van (tevergeefs) de ontspanning op te zoeken tussen de stress door.

  Resultaat: De ademhaling zal in de toekomst niet opnieuw door aanhoudende stress onderuit hoeven te gaan. Dat kan je voortaan voorkomen!

  ademwijzer
  Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

  Uitgebreide audio- en video ondersteuning en andere extra’s

  Waarom onze training zo goede resultaten heeft is naast de persoonlijke coaching te danken aan de uitgebreide ondersteuning die je krijgt op de speciaal ontwikkelde cursistenwebsite.

  Zo is er de audio-hulp die je door de basis-oefening loodst, totdat het een automatisme wordt en je de audio niet meer nodig hebt.

  We gaan in op verschillende aspecten van stressrelease en het proces waarin dat (je levenlang) plaatsvindt.

  Je vindt er diverse aanvullende technieken die je lichaam helpen uit de stress te komen. We halen die uit Alexander techniek, Egoscue of andere lichaamsgerichte aanpakken.

  Ook zijn er de eerste (zes) weken video’s die je ondersteunen in je stappen naar een betere gezondheid.

   Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

   Telefonische checks voor de continuiteit

   Het is ook een beetje een stok achter de deur omdat ik je regelmatig zal bellen, maar daarnaast is het fijn een ervaringsdeskundige achter de hand te hebben die je vragen kan beantwoorden en je tips kan geven in jouw situatie. Niemand is het tenslotte zelfde of leeft hetzelfde.

    Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

    Wekelijkse terugkoppeling

    Via makkelijk in te vullen vragen en snel aan te vinken antwoorden houd je mij via een formuliertje op de website voor cursisten wekelijks op de hoogte van wat je doet. Daardoor kan ik je tips geven en vragen die je in de loop van het traject kunt hebben beter beantwoorden. Meten is tenslotte weten (als je weet wat je meet)!

     Veelgestelde vragen

     Is de Ademwijzer training hetzelfde als een Buteyko cursus?

     Hoewel een selectie van Buteyko technieken een belangrijk onderdeel zijn in de Ademwijzer training (we zijn opgeleid als Buteyko ademtherapeut), is de training veel meer dan een standaard Buteyko cursus. We hebben sinds 2010 veel tijd en energie gestoken in het doorontwikkelen van de training. Door de ervaring met honderden clienten, bijscholing en zelfstudie is de training uiteindelijk ontwikkeld tot een traject van 3 maanden met goede begeleiding door middel van individuele coaching en ondersteuning middels de website voor clienten met audio- en videomateriaal. Dit maakt dat de training zowel op korte als lange termijn een gunstig effect heeft ten aanzien van ontspanning, ademhaling en gezondheidsklachten.

     Wat is het verschil met andere ademtherapieën, cursussen of trainingen?

     Wat onze training uniek maakt is de veelzijdige aanpak van zowel ademhaling als fysieke en mentale stress. Bovendien start de training vanuit een wetenschappelijk bewezen aanpak om de ademhaling weer rustig en gezond te maken. Namelijk daar waar de ademhaling ontregeld is geraakt, bij het ademhalingscentrum in de hersenen. De training is er dan ook op gericht om het ademhalingscentrum te resetten en daarnaast om te zorgen dat er niet opnieuw een ontregelde ademhaling ontstaat. We besteden in gelijke mate ook aandacht aan mentale en fysieke ontspanning, omdat nu eenmaal stress de oorzaak van een ontregelde ademhaling is.
     Wij zien dat door deze aanpak mensen weer op het goede spoor komen om hun gezondheidsproblemen te zien verminderen of al tijdens de training verdwijnen, beter gaan slapen, meer energie krijgen en sneller herstellen van sport en inspanning. Na de drie maanden van de training gaat dit procesvan herstellen en sterker worden  door.

     Moet ik voor de training naar de praktijk in Deventer komen?

     Nee, dat hoeft zeker niet! Al vele jaren geef ik de training ook online, via Skype, Zoom, JitsiMeet, of een ander online platform. Met dezelfde kwaliteit en hetzelfde resultaat. Veel mensen kiezen hier dan ook voor als ze wat verder weg wonen. Maar er zijn ook mensen die toch voor 1 of 2 keer naar Deventer komen omdat ze dat zelf prettiger vinden. Zo ontvang ik hier zelfs mensen uit Groningen en Zeeland.

     Kunnen klachten verergeren als je de training doet?

     De arts Buteyko heeft nooit bijwerkingen gevonden door het rustiger maken van de ademhaling (integendeel). Maar je kunt wel door het ontspannende effect op je lichaam en omdat alle cellen meer zuurstof krijgen gaan ervaren dat het lichaam kan werken aan het opheffen van spanning. Net zoals je na een dag houthakken vaak pas de volgende dag spierpijn krijgt als je met de inspanning gestopt bent, geldt dat bijvoorbeeld ook voor het borstgebied dat door het jarenlang te veel ademen overstresst is geraakt. De stress release door de Ademwijzer training kan een licht gevoel van druk geven omdat een herstelproces is ingegaan omdat de borst (in rust) niet meer zoveel hoeft te bewegen. Maar dat is tijdelijk ongemak en het komt ook niet voor bij alle mensen. Als mensen veel oefenen, zeg 4-6 keer per dag voor een aantal weken, dan kunnen er zoveel afvalstoffen tegelijk vrijkomen (op zich goed natuurlijk) dat er genoeg moet worden bewogen en gedronken om het lichaam de kans te geven die ook te verwijderen. Er kan zich dan soms een lichte hoofdpijn voordoen van een paar dagen. Zulke zogenaamde reinigingsreacties (30% van de mensen ongeveer) zijn altijd licht van aard en tijdelijk. Mensen kunnen soms wel schrikken hoeveel stress het lichaam al die jaren heeft opgeslagen en dat het echt wel even duurt voordat het lichaam die heeft losgelaten. Vooral de mentale stress! Dat proces van stress release (het toewerken naar leven vanuit ontspanning) gaat ook na de drie maanden door, zelfs als mensen minder gaan oefenen of de oefeningen helemaal hebben gestopt (ik oefen nog elke avond en slaap daardoor beter). Je kunt ze trouwens later altijd weer oppakken als je nog een boost wil geven aan het versterken van het zelfgenezend vermogen. 

     Wat zijn de resultaten?

     Als herboren

     Ik voelde me angstig, fysiek ziek, vertrouwde mijn lichaam niet meer en had geen controle over mijn ademhaling. Grootste wens was weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam.
     Ik voel me nu als herboren. Ben trots op de motivatie en discipline die ik voelde, geboren uit de urgente noodzaak om iets te veranderen. Ik heb geleerd en ervaren hoe stress me in de afgelopen jaren heeft belemmerd, geblokkeerd en fysiek ernstig heeft verzwakt. Ik heb nu weer zelf de regie over mijn gezondheid gekregen en snap mijn lichaam beter. Voor mezelf gaan zorgen heeft me ook meer zelfvertrouwen opgeleverd. Daar ben ik heel dankbaar voor.
     Rianne, juridisch medewerkster, Den Bosch,

     Lees hier meer ervaringen

     Wat zijn de kosten van de Ademwijzer training?

     Op deze vraag geven we graag wat uitgebreider antwoord. Dit kun je vinden op de pagina 'Training'. 

     Wordt de training vergoed?

     Vergoeding van alternatieve geneeswijzen door verzekeraars is de laatste jaren steeds minder geworden. Bovendien betaalt je vaak een behoorlijk bedrag per maand voor een aanvullende verzekering om vervolgens (vaak maar een deel van) bepaalde behandelingen 'vergoed' te krijgen. Maar daarvan is, als je het goed beschouwd, een groot deel door jezelf betaald in de vorm van de aanvullende verzekering.
     De Ademwijzer training wordt door verzekeraars niet vergoed maar mogen we je dit ter overweging meegeven: de training is een (eenmalige!) investering in jezelf waarmee je de rest van je leven je gezondheid op een natuurlijke, effectieve manier kan ondersteunen. Hoeveel is dat waard?

     Volgende stap?

     Vul de gezondheidscheck in (doe eventueel eerst de ademtest) en we zoeken telefonisch contact om een kennismakingsgesprek te voeren en eventuele nog bestaande vragen te beantwoorden. Als je besluit de training te doen maken we de trainingsafspraken en geef ik je toegang tot de cursistenwebsite zodat je meteen al kunt starten met een deel van de training. Vanaf de eerste trainingsdag krijg je toegang tot de hele cursistensite, maar daarvoor wil ik je eerst de eerste training hebben gegeven.

      Kosten

      De kosten voor het gehele traject van 3 maanden inclusief alle bovengenoemde onderdelen zijn  €475,- (incl. BTW). Deze worden voor op of de eerste trainingsdag voldaan. Dit kan contant, via een tikkie of met onze pinautomaat.
      Studenten, minima en kinderen betalen €395,-. Kom je samen met iemand anders (partner, vriend(in), kind, etc) dezelfde training doen, dan betaal je beiden € 395,-.
      Vraag voor deze training binnen een bedrijf een offerte aan.

      Na betaling ontvang je desgewenst een nota voldaan waarop ‘ Ademhaling- en stressmanagement training’ staat vermeld. Hiermee kan deze training eventueel als beroepskosten worden afgetrokken van de belasting. Zelfstandigen kunnen ook de BTW terugvragen. Ook willen werkgevers vaak wel meedenken in het dekken van de kosten.

      Training volgen met een team? Neem voor incompany voorlichting en training contact op.

       Interesse?

       Neem contact op met Marc Scheffer 06-17019068 of vul onderstaand contactformulier in.

       ""
       1
       Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
       keyboard_arrow_leftPrevious
       Nextkeyboard_arrow_right
       error: Content is protected !!