Ademwijzer Training

Afstand is geen probleem. We begeleiden ook via online platforms als Skype, Facetime, Jitsi Meet, etcetera. Met dezelfde kwaliteit en hetzelfde resultaat.

Maak ruimte voor je gezondheid!

Wil je graag op een effectieve en natuurlijke manier iets aan je klachten doen en het eventuele medicijngebruik verminderen? Met de Ademwijzer training investeer je zowel op de korte als de lange termijn in je gezondheid en heb je deze (beter) in de hand.

De Ademwijzer training is meer dan een adem- of ontspanningscursus…

Kies je voor de Ademwijzer training, dan kies je voor kwaliteit, individuele aanpak, persoonlijke begeleiding en goede online ondersteuning, waarvan het resultaat meetbaar is en de onderbouwing wetenschappelijk bewezen. Door de arts K. Buteyko is 10 jaar lang onderzoek gedaan. Hij heeft een unieke techniek ontwikkeld om het ademhalingscentrum te resetten en die ga je leren. Je ademvolume verbetert daardoor en stress- of gezondheidsklachten pak je daarmee bij de bron aan. Daarbij hebben wij de aanpak versterkt met elementen uit Mindfulness en lichaamswerk (zonder dat het extra tijd kost) waarmee je snel in een diepe ontspanning komt en het resultaat versterkt wordt. Het verdwijnen van stress- of gezondheidsklachten is dan ook een logisch gevolg van deze unieke, totale aanpak.

Reden om de training te gaan volgen:

Onderstaande klachten kunnen een indicatie zijn dat je onderliggende chronische hyperventilatie hebt:
Spierkrampen, tintelingen, onwerkelijke gevoel, druk of pijn op de borst, ‘hoge’ ademhaling, een gevoel niet te kunnen ‘doorademen’, prikkelbaar, angstig of huilen zonder reden, duizeligheid, een gevoel flauw te vallen, veel zweten, benauwdheid, hoesten, hartkloppingen, veel zuchten of gapen, prop in de keel, keel moeten schrapen, droge mond (vooral na het slapen), slechte concentratie, geheugenverlies, piekeren, lage weerstand, ontstekingen, hypochondrie, weinig energie, slapeloosheid.

Hoe werkt de training bij luchtwegklachten?

Lees meer

Wanneer je gevoelige luchtwegen hebt, zult je hier altijd rekening mee moeten houden. Maar wanneer je de Ademwijzer training hebt gevolgd, kun je beter omgaan met deze gevoeligheid en de meesten zijn na de training ook minder afhankelijk van medicijnen. Velen hoeven zelfs helemaal geen luchtwegmedicatie meer te gebruiken. Kijk bij de achtergrond van de verschillende luchtwegklachten:

Hoe werkt de training bij stress(klachten)?

Lees meer

Mentaal ontspannen, fysiek ontspannen en een gezonde ademhaling!

Bij stress denken mensen al gauw aan ‘gestrest zijn’. Maar stress is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat teveel is voor je systeem om te kunnen verwerken binnen een bepaalde tijd. Want voor alle functies heeft het lichaam energie nodig: voor het verwerken van voeding en beweging maar ook voor mentale en emotionele zaken. En het is heel simpel: als er te weinig energie is, kan het lichaam het niet of maar gedeeltelijk verwerken en dat wat niet verwerkt is, slaat het op. Je draagt dan deze ‘bodystress’ met je mee tot je lichaam wel genoeg energie heeft om hiermee aan de slag te gaan. Rust nemen is heel belangrijk hierin want tijdens een rustperiode kan het lichaam weer opladen en krijgt het dus weer genoeg energie om te verwerken.
Maar bij langdurige stress raakt het systeem zodanig verstoord dat rust alleen niet meer genoeg is. Zo stijgt onder andere het ademvolume omdat het ademhalingscentrum in de hersenen door stress ontregeld raakt. De stress heeft dan geleid tot chronische hyperventilatie. Dit kan uiteenlopende gevolgen hebben en bij iedereen kan dat weer andere klachten veroorzaken omdat iedereen zijn eigen zwakke plek heeft in zijn systeem.
Wanneer je nu op de juiste wijze de chronische hyperventilatie aanpakt, kan het systeem terugkeren naar een ‘normaal-stand’ en krijgt het weer ruimte om te gaan verwerken. Voor het lichaam wordt het dan mogelijk om gezondheidsproblemen die voort waren gekomen uit de ‘stress-stand’ aan te pakken. Met de Ademwijzer training zorg je dat het lichaam weer op een gezonde manier gaat functioneren en dus van binnenuit de klachten kan oplossen omdat je ademhaling èn stress aanpakt.

Kijk bij de achtergrond van de verschillende stress gerelateerde klachten:

Hoe ziet de training er uit?

Geen enkele training of consult is hetzelfde, want elk mens is anders en dat vraagt om een persoonlijke benadering. Ik vind het belangrijk om mij af te stemmen op dat wat nodig is. Mochten er eventueel meerdere consulten of telefonische checks nodig zijn, dan doen we dat. De training moet slagen, zo simpel is het. Onderstaand schema is dus alleen een overzicht van hoe we aan het werk gaan.

  • De training bestaat uit een traject van 3 maanden.
  • Je begint met een eerste consult van ± 1,5 uur in de praktijk of via Skype, Facetime of een ander online platform. In dit consult leer je de Buteyko Ademwijzer-oefening die nodig is om het ademhalingscentrum in de hersenen te resetten en je mentaal en fysiek diep te kunnen ontspannen. Deze oefening ga je 3 keer (of naar wens vaker) per dag thuis doen met behulp van een audio-opname. Je krijgt hiervoor toegang tot de website voor cliënten. Deze is belangrijk in de ondersteuning van het proces.
  • We bespreken welke aspecten in jouw leven van invloed zijn op de ademhaling. Het gaat dan bijvoorbeeld om stressfactoren in relatie tot het werk- en de leefomgeving, sport en beweging en voeding.
  • Wekelijks geef je de inspanningen die je verricht en de globale resultaten door via de website voor cliënten.
  • Na 1 of 2 weken volgt een tweede consult waarin we de Buteyko Ademwijzer-oefening herhalen en waarin je aanvullende tips meekrijgt die vooral belangrijk zijn om te zorgen dat je niet opnieuw een te zware ademhaling krijgt. Ook krijg je dan een extra oefening mee waarmee zich de neusademhaling automatiseert zodat je daar, na verloop van tijd, niet meer bewust op hoeft te letten.
  • Buiten de consulten hebben we met tussenposen van één of meerdere weken telefonisch contact. Dit doe ik om het proces zo goed mogelijk te ondersteunen.
  • We ronden het proces af met een telefonisch evaluatiegesprek.

 

Wat zijn de kosten?

Inbegrepen: 2 uitgebreide individuele trainingen (+ eventueel extra wanneer nodig), 4 telefonische checks plus eindevaluatie en 3 maanden toegang tot de website voor cliënten.

Individuele personen betalen €395,-
Voor de training in company: vraag een offerte aan.

Je kunt vooraf met een tikkie of via overschrijving betalen. Kom je bij ons in de praktijk, dan is contant betalen en betaling met pin ook mogelijk.

Wordt de training vergoed door de zorgverzekeraar?

Er is nog geen vergoeding van verzekeraars, al horen we positieve geluiden over onze aanpak. Maar verzekeraars willen eerst een landelijk netwerk van therapeuten die net als wij werken voor ze tot vergoeding over gaan.
Wel is er vanuit de werkgever vaak de bereidheid om de training als opleidings- of beroepskosten op te voeren.

 

Kennismaken? Aanmelden voor de training?

Bel Marc Scheffer op 0570 676 878 of 06 170 190 68 voor een kennismakingsgesprek.
Laat bij geen gehoor je naam en telefoonnummer achter. Je kunt ook het contactformulier invullen.
Aanmelden voor de training? Je krijgt direct toegang tot de website voor cliënten!

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuut rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. Kun je nu rustig doorademen zonder dieper te hoeven ademen? Dan heb je de test goed gedaan. Het is dus niet de bedoeling dat je je neus dichthoudt tot je niet meer kan en je een aantal keer diep moet ademen, alsof je lang onder water hebt gezwommen. Hoeveel seconden heb je je neus dichtgehouden? Lees hieronder wat dat betekent.
Mocht de test niet gelukt zijn, dan kun je deze nogmaals doen (wacht wel even een minuut).

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

KLACHTEN INVENTARISEREN

Klik hier om je klachten te inventariseren

[]
1
Step 1

Vink je klachten aan:

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keel

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Toestemming

Na het verzenden nemen we z.s.m. contact met je op.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

VRAGEN?

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

VERBAND ADEMHALING EN STRESS

Ademhaling als medicijn


In het eerste deel ‘Ademhaling en stress’ laten we zien welk verband er bestaat tussen ademhaling en stress en waarom mensen juist in deze tijd te maken hebben met een uit de hand gelopen ademvolume.

Lees meer

Als je de daadwerkelijke oorzaak weet van een verstoorde ademhaling, kun je ook werken aan een oplossing daarvan! De theorie die in het boek beschreven staat is voor veel mensen 180 graden anders dan de denkwijze die gangbaar is. Een uniek en krachtig middel om een verstoorde ademhaling te resetten, daar waar de ademhaling ontregeld raakt: in het ademhalingscentrum in de hersenen. Zonder ‘ademgymnastiek’ en bewust sturen van de ademhaling. Met voorbeelden uit de praktijk.
Het boek bevat géén beschrijvingen van ademoefeningen, aangezien er veel fouten worden gemaakt als de juiste begeleiding ontbreekt. Het goed aanleren van de techniek is cruciaal voor het behalen van het juiste resultaat.
€19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).
E-book versie €9,90.

‘Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.’
Anne de Vries

error: Content is protected !!