Tinnitus: ademhaling en stressreductie!

Online hetzelfde goede resultaat

Rustiger zenuwstelsel

De Ademwijzer training zorgt voor meer zuurstof in je systeem waardoor er meer energie vrijkomt. Hierdoor neemt je weerstand toe en kunnen (gezondheids-)klachten  en stressreacties in het lichaam afnemen.
De ademtechniek zorgt er daarnaast ook voor dat je zenuwstelsel rustiger wordt. Doordat de verhouding zuurstof-koolzuur in het bloed verbetert ‘vuren’ de zenuwen namelijk minder snel. Daardoor kun je beter ontspannen en dit heeft een positief effect op je mentale gesteldheid.

 

Minder stress, minder druk op tinnitus

De hersens van de mens moeten tegenwoordig erg hard werken om het multitasken, oftewel ononderbroken inspannen, vol te houden. Nou ja, dat houden we dus niet vol. Waar de een hoge bloeddruk ontwikkelt en de ander een acute hernia krijgt, kan een derde Tinnitus ontwikkelen. De onbegrepen klachten leiden tot meer stress en hogere hersenactiviteit. Je zit in een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.
Vandaar dat de training je leert om mentaal en fysiek te ontspannen, heel erg belangrijk om te voorkomen dat het erger wordt en de tinnitus -op termijn- te kunnen laten verminderen.

 

Geluiden zonder bekende oorzaak of betekenis zijn bedreigend en dus stressvol

Tinnitus of oorsuizen is het verschijnsel waarbij je tonen en/of geluiden hoort die op dat moment niet echt in de omgeving aanwezig zijn. Elk geluid waarvan ons brein de betekenis niet kent is bedreigend (het zou een leeuw kunnen zijn!). En omdat de oorzaak van de geluiden bij Tinnitus zo slecht wordt begrepen kan het een bedreigend en angstig fenomeen worden. Dit roept weer meer stress op in het lichaam en dat komt de Tinnitus niet ten goede. Dan kan zich het Tinnitus syndroom ontwikkelen, waarbij onder meer slecht slapen en mogelijk depressieve gevoelens kunnen voorkomen. Begrip van hoe het allemaal werkt en wat de oorzaak of betekenis van de geluiden zijn is dus essentieel. Daarnaast is uit de stress komen heel belangrijk. Zeker in onze overspannen stress-samenleving!

Meer weten?
Lees ons boek 'Ademhaling als medicijn'

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer...

Meer rust

Door de training voel ik minder druk in mijn hoofd, alsof het daar minder stormt met gedachten. Meer rust. Dat is heel fijn en ik heb ook minder last van de geluiden. Er zijn soms nog wel piepende tonen, maar die druk is eraf. Ik kom ook makkelijker in slaap. Misschien dat het ooit helemaal over kan gaan.

Erik-Jan

Bankmedewerker

Minder last omdat ik me meer kan ontspannen

Het is vooral de stress die mijn tinnitus sterker maakt. Dat merk ik meteen als ik me meer ga ontspannen. En dat gaat door deze training veel beter. Heel erg blij dat ik dit ben gaan doen.

Karen, Haarlem

Website ontwikkelaar

Wat Marc je leert vergeet je niet

Ik ben met deze training begonnen in de hoop wat herstel te vinden voor de toegenomen tinnitus. De adem is bij deze training de sleutel en daar heb ik veel van geleerd. De opzet van de training en de begeleiding is heel ondersteunend en geeft ruimte voor de eigen weg. Doen wat past geeft Marc vaak aan. Een heel waar punt. Doen wat past en dat geeft stap voor stap resultaat. Ik ben Marc daar dankbaar voor. Een klein stukje verder. Iets geleerd dat dagelijks toepasbaar is en niet ver weg. De adem is altijd bij je een welwillend instrument.
Nu het eigen worden en stap voor stap doorgaan. Wat Marc je leert vergeet je niet.

Henk, Holten

Pensionado

error: Inhoud is beschermd.
×