Stress bij de bron aangepakt

Online hetzelfde goede resultaat

Aanpak van de ademhaling bij stressklachten

We hebben dezelfde genen als de jager en verzamelaar van 10.000 jaar geleden. Maar ons leven is wezenlijk anders geworden. We leven met elkaar overlappende stressfactoren. Dit verzwaard zonder pardon onze ademhaling waardoor we chronisch gaan hyperventileren. Met de ademtest kun je vaststellen hoeveel winst er wat dat betreft te halen valt door de Ademwijzertraining.

Natuurlijk is het ondenkbaar om te leven zonder stress. En zelfs onwenselijk. Het zou niet handig zijn om zonder enige stress en dus ook zonder enige alertheid de straat over te steken bijvoorbeeld. Gelukkig hebben we daarvoor een onbewuste stressrespons, die al in werking treedt voor we het merken. Deze onbewuste stressrespons is zeer nuttig omdat het ons helpt in stressvolle situaties ‘te overleven’.

Stress en stressreductie

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken. Daardoor wordt niet alleen de ademhaling weer gezond maar ook het zenuwstelsel rustiger. Je leert mentaal en fysiek te ontspannen en dit dagelijks toe te passen zodat de stress niet weer terugkeert. 

Meer weten?
Lees ons boek 'Ademhaling als medicijn'

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer...

Stress was gewoon

Stress was zo gewoon geworden dat ik helemaal niet meer wist hoe ik me moest ontspannen. Dankzij deze training kan ik dat weer en dat is heel wat waard!

Margot, Hoevelaken

Manager

Kan weer lekker fietsen

Deze training laat je zelf voelen hoe je van de stress af kunt komen. Door dagelijks te oefenen. En mijn ademhaling is ook weer normaal geworden, ik kan weer lekker lang fietsen. Heel bijzonder!

Els, Echteld

Kunstenaar

Kan weer goed ruiken!

Het is in mijn vak heel belangrijk om niet te gestresst te zijn anders lukt het gewoon niet goed. Ik ben heel blij dat mijn slijmvliezen weer normaal functioneren en ik me dagelijks met de oefeningen zo goed kan ontspannen.

Erik, Soest

Reukspecialist

error: Inhoud is beschermd.
×