Aanpak van stressklachten

Aanpak van de ademhaling bij stressklachten

We hebben dezelfde genen als de jager en verzamelaar van 10.000 jaar geleden. Maar ons leven is wezenlijk anders geworden. We leven met elkaar overlappende stressfactoren. Dit verzwaard zonder pardon onze ademhaling waardoor we chronisch gaan hyperventileren. Met de ademtest kun je vaststellen hoeveel winst er wat dat betreft te halen valt door de Ademwijzertraining.

Natuurlijk is het ondenkbaar om te leven zonder stress. En zelfs onwenselijk. Het zou niet handig zijn om zonder enige stress en dus ook zonder enige alertheid de straat over te steken bijvoorbeeld. Gelukkig hebben we daarvoor een onbewuste stressrespons, die al in werking treedt voor we het merken. Deze onbewuste stressrespons is zeer nuttig omdat het ons helpt in stressvolle situaties ‘te overleven’.

Lees meer...

Stress en stressreductie

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.

Lees meer...

Helaas geeft het verminderen van stress, bijvoorbeeld door een paar maanden ‘in een hutje op de hei’ gaan zitten, uiteindelijk niet het beoogde effect, namelijk dat het ademhalingscentrum automatisch het ademvolume bijstelt. De stress slaat weer toe als de stressfactoren toenemen. Je ziet dat bijvoorbeeld een burn-out, eenmaal terug op de werkvloer, weer de kop op kan steken.

We moeten noodzakelijkerwijs zelf een anker scheppen met momenten van rust en echte ontspanning voor het lichaam en zelf richting geven aan ons leven om ons niet te verliezen in de waan van de dag. En dat is nu het geheim van de Ademwijzer training: Ademhaling resetten naar een gezond ademvolume en stress(gedrag) doorbreken en vervangen door regelmatig mentale en fysieke ontspanning. En dat moet je je lichaam en je hoofd leren! 

Welke gezondheidswensen heb je? Klik hier.

Inventarisatie gezondheidsklachten

De onderstaande lijst laat klachten zien die samenhangen met chronische hyperventilatie en stress. Bij ons pak je beiden aan.

Wanneer je de lijst hebt ingevuld en opgestuurd, bellen we je op voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen naar:
Marc Scheffer, 06 17019068

Over het algemeen kun je bij ons op korte termijn aan de slag.
We begeleiden ook via Skype, FaceTime, Zoom, Jitsi Meet of een ander platform. Fijn als je niet wil of kan reizen en net zo succesvol!

[]
1 Step 1

Leg ons je gezondheidswens(en) voor en we nemen z.s.m. contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Hier lees je onze privacy verklaring.
Vink aan wat van toepassing is:
Ademhaling
Energie
Gehoor
Neus en keel
Huid
Spijsvertering
Spieren
Bloedsomloop
Gewicht
Slapen
Psychisch
Algemene stress factoren
Toestemming
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Meer weten? Lees ons boek

‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Bestel hier

Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek gaan we specifiek in op wat het verbeteren van het ademvolume en het reduceren van stress in je lichaam voor jouw gezondheid kan betekenen.
Marc Scheffer, Buteyko ademtherapeut, Mindfulness trainer, medische basiskennis Plato eindtermen, Sociaal-Wetenschapper hoofdvak Geestelijke Volksgezondheid
mobile iconM 06-17019068  ma-vr  9.00-17.30  18.30-20.00 uur

""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Stress was zo gewoon geworden dat ik helemaal niet meer wist hoe ik me moest ontspannen. Dankzij deze training kan ik dat weer en dat is heel wat waard!

Margot, Hoevelaken

Manager

Deze training laat je zelf voelen hoe je van de stress af kunt komen. Door dagelijks te oefenen. En mijn ademhaling is ook weer normaal geworden, ik kan weer lekker lang fietsen. Heel bijzonder!

Els, Echteld

Kunstenaar

Het is in mijn vak heel belangrijk om niet te gestresst te zijn anders lukt het gewoon niet goed. Ik ben heel blij dat mijn slijmvliezen weer normaal functioneren en ik me dagelijks met de oefeningen zo goed kan ontspannen.

Erik, Soest

Reukspecialist

error: Content is protected !!