Stress bij de bron aanpakken: ademhaling & zenuwstelsel

Aanpak van de ademhaling bij stressklachten

We hebben dezelfde genen als de jager en verzamelaar van 10.000 jaar geleden. Maar ons leven is wezenlijk anders geworden. We leven met elkaar overlappende stressfactoren. Dit verzwaard zonder pardon onze ademhaling waardoor we chronisch gaan hyperventileren. Met de ademtest kun je vaststellen hoeveel winst er wat dat betreft te halen valt door de Ademwijzertraining.

Natuurlijk is het ondenkbaar om te leven zonder stress. En zelfs onwenselijk. Het zou niet handig zijn om zonder enige stress en dus ook zonder enige alertheid de straat over te steken bijvoorbeeld. Gelukkig hebben we daarvoor een onbewuste stressrespons, die al in werking treedt voor we het merken. Deze onbewuste stressrespons is zeer nuttig omdat het ons helpt in stressvolle situaties ‘te overleven’.

Stress en stressreductie

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken. Daardoor wordt niet alleen de ademhaling weer gezond maar ook het zenuwstelsel rustiger. Je leert mentaal en fysiek te ontspannen en dit dagelijks toe te passen zodat de stress niet weer terugkeert. 

Welke gezondheidswensen heb je? Klik hier.

Inventarisatie gezondheidsklachten

De onderstaande lijst laat klachten zien die samenhangen met chronische hyperventilatie en stress. Bij ons pak je beiden aan.

Wanneer je de lijst hebt ingevuld en opgestuurd, bellen we je op voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen naar:
Marc Scheffer, 06 17019068

Over het algemeen kun je bij ons op korte termijn aan de slag.
We begeleiden ook via Skype, FaceTime, Zoom, Jitsi Meet of een ander platform. Fijn als je niet wil of kan reizen en net zo succesvol!

1 Step 1

Wat zijn je gezondheidswensen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Hier lees je onze privacy verklaring.
Ik heb last van:
Op gebied van ademhaling
Energie
Gehoor
Neus en keel
Huid
Spijsvertering
Spieren
Bloedsomloop
Gewicht
Slapen
Psychisch
Stress factoren
Toestemming
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Vragen? Neem contact op!

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

In hoeverre is je ademhaling door stress ontregeld?
Meet het hier:

Stress was zo gewoon geworden dat ik helemaal niet meer wist hoe ik me moest ontspannen. Dankzij deze training kan ik dat weer en dat is heel wat waard!

Margot, Hoevelaken

Manager

Deze training laat je zelf voelen hoe je van de stress af kunt komen. Door dagelijks te oefenen. En mijn ademhaling is ook weer normaal geworden, ik kan weer lekker lang fietsen. Heel bijzonder!

Els, Echteld

Kunstenaar

Het is in mijn vak heel belangrijk om niet te gestresst te zijn anders lukt het gewoon niet goed. Ik ben heel blij dat mijn slijmvliezen weer normaal functioneren en ik me dagelijks met de oefeningen zo goed kan ontspannen.

Erik, Soest

Reukspecialist

Buteyko Ademwijzer Therapie

Individuele training. Ook online.

€425,-

Epiphora

Individuele training. Ook online.

€245,-

Ademwijzer: ook kinderen een gezonde ademhaling meer energie en minder stress
error: Inhoud is beschermd.
× Stel je vraag