Ademwijzertraining

&

Snurken

Snurken kan een voorbode of een signaal van slaapapneus zijn

Een verstoorde ademhaling met een te groot ademvolume en een verstoorde slaap komen vaak samen voor. Dat komt omdat bij een hoger ademvolume de lucht sneller en met meer turbulentie door de luchtpijp wordt getrokken. Soms is het snurken zacht, maar het kan ook hard en onaangenaam zijn.

Als je ademvolume weer normaal laag is door de Ademwijzertraining is de kans om te snurken een stuk lager en kan het voorkomen dat slaapapneu ontstaat.

Het kan ook een signaal zijn dat er al apneus zijn. Snurken kan daarom een teken zijn dat er van slaapgebrek sprake is. Dat is op langere termijn niet goed voor de gezondheid.

Je kunt de slaap in een aantal fasen onderverdelen. Door een te groot ademvolume blijven we langer in de lichtere slaapfase hangen en komen niet goed in de diepere slaap. De REM-slaap kan verstoord raken en dat is niet goed. Er wordt gedacht dat in de diepere slaapfasen essentiele hormonen worden aangemaakt zoals ADH (Anti-Diuretisch Hormoon), waardoor het lichaam de urine kan concentreren. Mensen moeten daarom ’s nachts vaker naar de toilet en hebben vaker slaaponderbrekingen als gevolg van nachtelijke bezoeken aan de badkamer.

Ervaringen

 

Al snel resultaat

Ik ben gisteren na het consult meteen begonnen met de oefening. Misschien vreemd om te zeggen maar ik voel me nu al niet meer misselijk en gespannen. De hele nacht doorgeslapen en niet gesnurkt! Ik werd heel blij wakker en zie het weer helemaal zitten. Mooi begin, dus ik ga door op de ingeslagen weg.
Richard, logistiek medewerker, Dieren

Snurken is vaak een voorbode van slaapapneus:

 

Niet meer bang om naar bed te gaan

Vanwege het snurken dat overging ion slaapapneus, astma en slecht in- en doorslapen ben ik de Ademwijzertraining gaan doen. Dezelfde avond sliep ik al snel in. Ik ben veel beter gaan slapen door de oefeningen. Ik mis het wanneer ik het niet doe. Ook mijn astma is minder geworden, geen benauwdheid meer. Mijn leven is het weer waard om geleefd te worden. Wat ben ik blij dat ik dit ben gaan doen.
Linda, Praktijkondersteuner, Bussum

error: Content is protected !!