Ademwijzertraining

&

Sinusitus

Verminder ontstekingen aan de bovenste luchtwegen als sinusitis, holte ontstekingen aan de bovenste luchtwegen.  Ook verminder je de neusspray,  luchtwegmedicatie voor holte ontstekingen. De Ademwijzer training is de beste methode als je zoekt naar een natuurlijke oplossing voor sinusitis en het verminderen van neusspray.

Wat te doen bij sinusitis?

Ontstekingen van de bovenste luchtwegen (in het hoofd) zijn vaak lastig te behandelen. De neusdruppeltjes en verstuivers die worden gebruikt om de klachten te verminderen mogen over het algemeen maar beperkt (een week) gebruikt worden. Zo kan het de bloedvaatjes laten slinken, zodat de neus weer vrij wordt maar het droogt ook het neusslijmvlies uit. En de oorzaak van de verkoudheid en ontstekingen wordt hiermee uiteraard niet weggenomen. Sinusitis duurt vaak lang, soms wel enkele weken, en mensen zijn dan geneigd om een neusspray langer te gebruiken dan toegestaan wat een averechts effect heeft en waardoor de ontstekingen regelmatig terugkeren.

Neusademhaling de halve oplossing

Het door de neus ademen is bij Sinusitis heel belangrijk. De neus zorgt namelijk voor het verwarmen, bevochtigen en schoonmaken van de binnenkomende lucht. In de neus zitten zgn. ‘lamellen’ die ervoor zorgen dat de lucht warm en vochtig wordt en er zit ook een stofje ‘NO2’, ofwel stikstofoxide in de neus. Deze stikstofoxide is een natuurlijke ontstekingsremmer die ervoor zorgt dat de lucht schoon bij de longen komt en ontstekingen in de luchtwegen aanpakt. Daarnaast is het door de neus ademen zo belangrijk omdat je daardoor ook automatisch minder ademt. De mond is namelijk een grotere ingang waar bovendien geen systemen zijn voor het verwarmen, bevochtigen en schoonmaken van de lucht. Leer je dus om door je neus te ademen, dan ben je al halverwege. Toch is het vaak zo dat je er daarmee niet bent. De verzwaarde ademhaling die je al die tijd hebt opgebouwd moet teruggedrongen worden en dat kan alleen door het ‘ademhalingscentrum’ te resetten. Door een aantal maanden Buteyko oefeningen te doen zal je ademhaling permanent verbeteren, je ademvolume verminderen en zullen de klachten verdwijnen.

Eigen ervaring

Zelf heb ik (Mathilde) jarenlang last gehad van holte ontstekingen die soms wekenlang duurde, die regelmatig terugkeerden en waarvoor ik toch af en toe een kuur kreeg omdat het maar niet overging. Ik heb diverse artsen bezocht en onderzoeken gehad maar toen ik uiteindelijk een paar maanden had geïnvesteerd in het doen van de Buteyko oefeningen, waren mijn klachten verdwenen. Ik ben af en toe nog verkouden (wie niet…) maar dat is dan naar een paar dagen weer over. Ik heb nooit meer een verstopte neus, ook niet tijdens de nacht en gebruik geen medicijnen meer om de neus vrij te houden.

Ervaringen met de Ademwijzer Training

Geen otrivin meer
‘Ik ben niet meer zo vaak verkouden en heb geen voorhoofdsholte-ontsteking meer. Daarom hoef ik niet meer middelen als Otrivin enzo te gebruiken die ik eigenlijk te vaak gebruikte. Daar ben ik heel blij mee.’

Einde ontsteking in kaak- en voorhooftholtes
‘Ik ben in mei 2012 begonnen aan Buteyko om mijn immuunsysteem beter op orde te brengen nadat die behoorlijk van slag af was geraakt ten gevolge van een tropische bacterie. Ik ben bijna drie jaar bezig ben geweest om te herstellen van een zeer sterke vermoeidheid. Had vorige winter regelmatig een ontsteking in mijn kaak- en / of voorhoofdholtes waarvoor ik antibiotica kreeg voorgeschreven. Dit najaar kreeg ik de symptomen van het ontwikkelen van zo’n ontsteking, maar ben op eigen kracht hersteld. Verder dan een flinke verkoudheid kwam het niet. Voel mij sinds eind september weer fit als 4 tot 5 jaar geleden.’

Geen medische behandeling

Voor de helderheid: de Ademwijzer Training is geen medische behandeling en vervangt die ook niet. Aanpassing van medicatie gebeurt in het overleg tussen u en en uw huisarts.

Ademhaling en sinusitis

Ervaringen

Sinusitis voorbij

Wat heerlijk om weer een vrije neus te hebben. Geen hoofdpijn meer door verstopte luchtwegen. Geen neusspray meer, dat had ik nooit gedacht. Het heeft wel een paar maanden gduurt, maar ik ben er super blij mee!
Marian, tandarstassistente, Lekkerkerk

Jarenlange klachten voorbij

Regelmatig had ik die pijnlijke ontstekingen en ik was er eigenlijk wel klaar mee, maar wist niet wat ik nog moest doen. Het is lastig dat je niet zonder ontstekingsremmer kunt. Maar na de Ademwijzer training is alles toch wel veranderd. Sinds die tijd nog maar een keer een lichte ontsteking teruggehad.
Liesbeth, docent Hogeschool, Zwolle    

 

 

 

error: Content is protected !!