Holte ontstekingen (sinusitis)

Online hetzelfde goede resultaat

Aanpak van de ademhaling bij Sinusitis

Het door de neus ademen is bij Sinusitis heel belangrijk. In de ademwijzer training zit een hele handige module waardoor je dat automatisch gaat doen. Waarom is dat zo belangrijk?
De neus zorgt voor het verwarmen, bevochtigen en schoonmaken van de binnenkomende lucht. In de neus zitten zgn. ‘lamellen’ die ervoor zorgen dat de lucht warm en vochtig wordt en er zit ook een stofje ‘NO2’, ofwel stikstofoxide in de neus. Deze stikstofoxide is een natuurlijke ontstekingsremmer die ervoor zorgt dat de lucht schoon bij de longen komt en ontstekingen in de luchtwegen aanpakt. Daarnaast is het door de neus ademen zo belangrijk omdat je daardoor ook automatisch minder ademt. De mond is namelijk een grotere ingang waar bovendien geen systemen zijn voor het verwarmen, bevochtigen en schoonmaken van de lucht. Leer je dus om door je neus te ademen, dan ben je al halverwege. Toch is het vaak zo dat je er daarmee niet bent. De verzwaarde ademhaling die je al die tijd hebt opgebouwd moet teruggedrongen worden en dat kan alleen door het ‘ademhalingscentrum’ te resetten. Door een aantal maanden Buteyko oefeningen te doen zal je ademhaling permanent verbeteren, je ademvolume verminderen en zullen de klachten verdwijnen.

Aanpak van stress bij Sinusitis

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.

Ontstekingen van de bovenste luchtwegen (in het hoofd) zijn vaak lastig te behandelen. De neusdruppeltjes en verstuivers die worden gebruikt om de klachten te verminderen mogen over het algemeen maar beperkt (een week) gebruikt worden. Zo kan het de bloedvaatjes laten slinken, zodat de neus weer vrij wordt maar het droogt ook het neusslijmvlies uit. En de oorzaak van de verkoudheid en ontstekingen wordt hiermee uiteraard niet weggenomen. Sinusitis duurt vaak lang, soms wel enkele weken, en mensen zijn dan geneigd om een neusspray langer te gebruiken dan toegestaan wat een averechts effect heeft en waardoor de ontstekingen regelmatig terugkeren. De Ademwijzer training geeft een mooie natuurlijke boost aan je systeem om de Sinusitis aan te pakken!


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Ik heb jarenlang last gehad van holte ontstekingen die soms wekenlang duurde, die regelmatig terugkeerden en waarvoor ik toch af en toe een kuur kreeg omdat het maar niet overging. Ik heb diverse artsen bezocht en onderzoeken gehad maar toen ik uiteindelijk een paar maanden had geïnvesteerd in het doen van de Buteyko oefeningen, waren mijn klachten verdwenen. Ik ben af en toe nog verkouden (wie niet…) maar dat is dan naar een paar dagen weer over. Ik heb nooit meer een verstopte neus, ook niet tijdens de nacht en gebruik geen medicijnen meer om de neus vrij te houden.

Mathilde Scheffer, Deventer

Body Stress Release therapeut

Regelmatig had ik die pijnlijke ontstekingen en ik was er eigenlijk wel klaar mee, maar wist niet wat ik nog moest doen. Het is lastig dat je niet zonder ontstekingsremmer kunt. Maar na de Ademwijzer training is alles toch wel veranderd. Sinds die tijd nog maar een keer een lichte ontsteking teruggehad.

Liesbeth, Zwolle

Docent Hogeschool

Ik ben in mei 2012 begonnen aan de Ademwijzer training om mijn immuunsysteem beter op orde te brengen nadat die behoorlijk van slag af was geraakt ten gevolge van een tropische bacterie. Ik ben bijna drie jaar bezig ben geweest om te herstellen van een zeer sterke vermoeidheid. Had vorige winter regelmatig een ontsteking in mijn kaak- en / of voorhoofdholtes waarvoor ik antibiotica kreeg voorgeschreven. Dit najaar kreeg ik de symptomen van het ontwikkelen van zo’n ontsteking, maar ben op eigen kracht hersteld. Verder dan een flinke verkoudheid kwam het niet. Voel mij sinds eind september weer fit als 4 tot 5 jaar geleden. Deze training is iedereen aan te bevelen!

Aarnout, Kerkdriel

Laborant

error: Inhoud is beschermd.