Voorlichting voor scholen

We geven op basis van onkostenvergoeding voorlichting op scholen van het basisonderwijs en middelbaar onderwijs over ademhaling en stressbestendigheid.
We bieden training aan kinderen, leerkrachten en docenten.

1) Basisonderwijs

De leerling

Buteyko kan voor uw leerlingen iets betekenen als het gaat om concentratieproblemen, gezond sporten voor kinderen met een luchtwegaandoening, kinderen met concentratieproblemen en kinderen met faalangst. Daarnaast hebben wij een les ontwikkeld over het belang en het effect van een gezonde, rustige ademhaling. Dit is te plaatsen in de biologieles in de lijn van goede voeding, verantwoord bewegen en een gezonde levensstijl. In die zin is het eventueel ook in een projectweek rondom gezondheid te plaatsen. Door haar onderwijs achtergrond is Mathilde Scheffer in staat eventueel de lessen te geven. Bij de afname van het lespakket zal de betreffende leerkracht voorafgaand aan de lessen een voorlichting krijgen.

De leerkracht

Naast voorlichting aan leerkrachten over de gevolgen van een te zware ademhaling bij leerlingen, bieden wij leerkrachten ook voorlichting en training aan voor de eigen gezondheid.
Voor de klas staan betekent dat u een groot deel van de dag staat te praten. Daarnaast is, vooral voor de beginnende leerkracht, het werken met kinderen intensief en vraagt om een goede basisgezondheid, genoeg nachtrust en een goede manier om na het werk te kunnen ontspannen. Buteyko training kan u dit bieden. Wij kunnen u leren goed met uw energie om te gaan, op de juiste manier te spreken waardoor u er minder moe van wordt en u oefeningen aanreiken die extra energie geven. Door Buteyko training zal uw weerstand verhogen en eventuele klachten of aandoeningen verminderen.

De ouders

Wij kunnen op school informatieavonden verzorgen voor ouders met kinderen met concentratieproblemen, kinderen met luchtwegaandoeningen, kinderen met faalangst en kinderen met slaapstoornissen.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk. Wij kijken dan samen vanuit de behoefte van de school naar de mogelijkheden.
Contactpersoon voor scholen: Mathilde Scheffer-Holzapfel.


2) Middelbaar onderwijs

De leerling

Buteyko kan voor uw leerlingen iets betekenen als het gaat om stressreductie rondom examens, sporten voor kinderen met een luchtwegaandoening, kinderen met concentratieproblemen en kinderen met faalangst. Daarnaast hebben wij een les ontwikkeld over het belang en het effect van een gezonde, rustige ademhaling. Dit is te plaatsen in de biologieles in de lijn van goede voeding, verantwoord bewegen en een gezonde levensstijl. In die zin is het eventueel ook in een projectweek rondom gezondheid te plaatsen. Door haar onderwijs achtergrond is Mathilde Scheffer in staat eventueel de voorlichting in een biologieles te geven. Bij de afname van het lespakket zal de betreffende docent voorafgaand aan de lessen een voorlichting krijgen.

De docent

Als onderdeel van de BHV kunnen wij voorlichting geven over het belang van een gezonde ademhaling en de mogelijke effecten van een te zware ademhaling bij leerlingen en kunnen wij een training verzorgen wat te doen bij kinderen die een hyperventilatieaanval krijgen.
Naast voorlichting aan docenten over de gevolgen van een te zware ademhaling bij leerlingen, bieden wij docenten ook voorlichting en training aan voor de eigen gezondheid.
Voor de klas staan betekent dat u een groot deel van de dag staat te praten. Daarnaast is, vooral voor beginnende docenten, het werken met kinderen intensief en vraagt om een goede basisgezondheid, genoeg nachtrust en een goede manier om na het werk te kunnen ontspannen. De Buteyko training zoals wij die hebben ontwikkeld kan u dit bieden. Wij leren u daarnaast goed met uw energie om te gaan, op de juiste manier te spreken waardoor u er minder moe van wordt en krijgt oefeningen aangereikt die extra energie geven.
Door Buteyko training zal uw weerstand verhogen en eventuele klachten en aandoeningen zullen afnemen of verdwijnen.

De ouders

Wij kunnen op uw school informatieavonden verzorgen voor ouders met kinderen met stress rondom examens, kinderen met luchtwegaandoeningen, kinderen met (chronische-) hyperventilatie (-aanvallen), kinderen met faalangst en kinderen met slaapstoornissen.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk. Wij kijken dan samen vanuit de behoefte van de school naar de mogelijkheden.
Contactpersoon voor scholen: Mathilde Scheffer-Holzapfel.

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

KLACHTEN INVENTARISEREN

Klik hier om je klachten te inventariseren

[]
1
Step 1

Vink je klachten aan:

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keel

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Toestemming

Na het verzenden nemen we z.s.m. contact met je op.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

VRAGEN?

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

VERBAND ADEMHALING EN STRESS

Ademhaling als medicijn


In het eerste deel ‘Ademhaling en stress’ laten we zien welk verband er bestaat tussen ademhaling en stress en waarom mensen juist in deze tijd te maken hebben met een uit de hand gelopen ademvolume.

Lees meer

Als je de daadwerkelijke oorzaak weet van een verstoorde ademhaling, kun je ook werken aan een oplossing daarvan! De theorie die in het boek beschreven staat is voor veel mensen 180 graden anders dan de denkwijze die gangbaar is. Een uniek en krachtig middel om een verstoorde ademhaling te resetten, daar waar de ademhaling ontregeld raakt: in het ademhalingscentrum in de hersenen. Zonder ‘ademgymnastiek’ en bewust sturen van de ademhaling. Met voorbeelden uit de praktijk.
Het boek bevat géén beschrijvingen van ademoefeningen, aangezien er veel fouten worden gemaakt als de juiste begeleiding ontbreekt. Het goed aanleren van de techniek is cruciaal voor het behalen van het juiste resultaat.
€19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).
E-book versie €9,90.

‘Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.’
Anne de Vries

error: Content is protected !!