Ademwijzer Pilotentraining

Online hetzelfde goede resultaat

Wat is de kracht van de Adem­wijzer training?

Na een aantal piloten te hebben geholpen weer fit te kunnen vliegen ontstond bij mij de wens dat alle piloten te gunnen. Mijn devies: wacht niet op klachten, maar doe de training preventief! Dat is ook wat veel ex-cursisten tegen anderen zeggen nadat ze succesvol de training hebben afgerond. 
De Ademwijzertrai­­ning is ont­wik­­keld vanuit een stan­­daard Bu­tey­ko cur­sus tot een multi­­disci­pli­naire aan­­pak van zo­wel adem­­ha­ling als stress. De kracht zit in de combi­natie van de beste tech­nieken uit onder meer: Buteyko, Mindf­ul­ness, Lichaams­werk en de polyvagaaltheorie. Doel is een gezonde ademhaling, een grotere stressbestendigheid en een rustiger zenuwstelsel.

Piloot weer ‘fit to fly’

Tijdens mijn pubertijd werd bij mij chronische hyperventilatie (CHV) geconstateerd. Dit gaf bij mij een breed scala aan vage klachten die ik sinds die tijd met me meedroeg. Uiteindelijk escaleerde dit in een tijdelijke ‘ongeschikt melding’ vorig jaar. Bij veel collega’s (maar ook buiten het werk) hoor ik vaak over diezelfde soort klachten, met name een lage weerstand, slaapproblemen en weinig energie, maar ook darmproblemen en spierspanning klachten. Met de training heb ik mijn ademhaling leren verbeteren met een aanzienlijke vermindering van de klachten tot gevolg. Hierdoor ben ik minder vaak ziek, moe of ‘not-fit-to-fly’. De meeste klachten zijn (grotendeels) verdwenen en ik heb weer veel meer energie. Ondanks dat ik niet wist dat de ademhaling zo’n grote invloed op de gezondheid kon hebben, ben ik overtuigd geraakt van de winst die valt te halen uit een gezonde ademhaling, gebaseerd op een diepe en regelmatige ontspanning. Wanneer mensen hier op tijd mee beginnen, kan het ook preventief werken tegen langer ziekteverzuim vóórdat het escaleert, zoals bij mij. Ik raad het iedereen aan.

Arjan

Gezagvoerder 737

Wat is de basis van vitaliteit?

Gezond­heids­klachten zijn een signaal van het lichaam dat het herstellend vermogen niet meer optimaal werkt. Dit heeft te maken met en verhoogde stressrespons in het lichaam waardoor er een ongezond ademvolume ontstaat. Het aanpakken van de stressrespons, een rustiger zenuwstelsel en het verbeteren van je ademvolume zorgen voor het vergroten van de afgifte van zuur­stof aan de lichaamscellen en dit versterkt de werking van het immuun­systeem. Hierdoor voorkom je klachten zoals burn-out, herstel je sneller na ziekte en inspanning, slaap je beter en kunnen chro­nische klachten afne­men of ver­dwijnen, maar beter nog: voorkomen worden.

Doe de ademtest:

Ik kan weer op China vliegen

Graag schrijf ik dit stukje voor anderen die niet meer durven te vliegen. Voor mijn werk vloog ik regelmatig naar China tot  daar door mijn ademhalingsklachten een einde aan kwam.
Ik ben echt superblij dat ik door deze training mijn werk weer kan doen zoals ik dat wil doen. De eerste vlucht vond ik vooraf best spannend, maar tijdens het vliegen merkte ik hoe rustig ik bleef. De terugweg was een eitje en ik ben sindsdien alweer twee keer naar China geweest.

Esther

Sales-manager multinational

Ik ga beter met stress om

Ik heb geen last meer van hoge adem, druk op de borst, zweverig gevoel, gejaagd gevoel, benauwdheid, vermoeidheid, hartkloppingen, misselijkheid, buikpijn, geïrriteerdheid en gevoel van angst. Ik ga ook veel beter om met stress. Ik stop mijn werkzaamheden geregeld om even te resetten. Ook autorijden en het huishouden doen doe ik meer ontspannen. Ik kan nu zelfs zomaar even niks doen! Ik MOET niet steeds van alles. Ik geniet meer.

Yvonne

Leerkracht

Wacht niet op klachten!

Marc is een deskundige trainer die vertrouwen geeft vanuit openheid. De positieve benadering is een geruststelling. Het is wonderlijk om je plotseling te realiseren dat bepaalde klachten verdwenen zijn en dat je je rustiger voelt. Dit zou veel meer bekendheid mogen krijgen. Waarom niet kinderen hier al ervaring mee laten opdoen?
En wacht niet op klachten maar doe het nu.

Remco

Ondernemer

VOORLICHTING

€0,- excl. reiskosten

Voorlichting over gezonde ademhaling en stressbestendigheid


Laat je inspireren met meer vitaliteit en nog meer plezier te werken!

 • Stressbelastbaarheid eenvoudig meten
 • Stress tijdig opmerken
 • Hoe raak je stress kwijt?

ADEMWIJZER TRAINING

€430,- p.p excl. BTW

Training via beeldscherm, in de praktijk of op locatie

 

 • Direct aan de slag met de eerste tips
 • Twee instructie bijeenkomsten
 • Gebruik cliëntportaal met audio- en video ondersteuning
 • Checks en info-momenten na de instructie bijeenkomsten
 • Wekelijkse terugkoppeling via cliëntportaal
 • Individuele finetuning

HALFJAARLIJKSE CHECK-UP

€195,- p.p. excl. BTW

Twee check-ups per jaar via beeldscherm of in de praktijk

 

 • Hoe gaat het na de training met de integratie van stressrelease in het dagelijks leven en werken?
 • Verbeterpunten aanpakken

Meer weten? bestel ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

 • Duidelijke uitleg van het verband tussen ademhaling en stress.
 • Onze visie op de werking van de ademhaling, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko.
 • Antwoord op de vraag waarom een ongezond ademvolume en het aanleren van de juiste techniek voor mentale en fysieke ontspanning zoveel positieve impact heeft op ons lichaam en onze vitaliteit.

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Marc Scheffer
06-17019068 ma-vr 8.30-17.30 uur

1
Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
error: Inhoud is beschermd.
×