Overgang

Overgang vaak onderbelicht

Helaas worden klachten die te maken blijken te hebben met ‘de overgang’ weleens verkeerd geïnterpreteerd. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken dat je een depressieve stoornis aan het ontwikkelen bent. Het is jammer als je dan jarenlang aan de anti-depressiva gaat, terwijl een juiste diagnose je daar misschien voor kan behoeden. Vroeger werd er bijna niet over de overgang gepraat. Dat taboe is er feitelijk nog steeds, omdat vrouwen er op hun werk liever niet over praten. Het zou immers je positie kunnen schaden, zo is de gedachte. Dat geeft veel extra stress, die de gezondheid niet ten goede komt.
Er wordt geadviseerd om ademhalingsoefeningen te doen als u in de overgang bent. Laat u daarin begeleiden door ademhalingsspecialisten. Wij helpen u graag, zodat u uw basisgezondheid zo sterk mogelijk houdt en deze lastige tijd vol lichamelijke en geestelijke verandering zo optimaal mogelijk door komt.

Klachten die kunnen duiden op de overgang

Bioritme is in de war, depressieve stemmingen, hartkloppingen, meer klachten ‘voor’ of ‘na’ de menstruatie, minder zelfvertrouwen, minder zin in vrijen, nachtelijke transpiratieaanvallen, onregelmatige menstruatie, onrustig gevoel, opvliegingen, prikkelbaarheid, regelmatige menstruatie met ‘meer’ of ‘minder’ vloeien, spier- en gewrichtsklachten, stemmingswisselingen, vergeetachtigheid.

Een goed advies is om zo gezond mogelijk te leven! Daarbij hoort uiteraard een rustige ademhaling (controlepauze van minimaal 30 seconden, zie de ademtest) en een zo groot mogelijke stressbestendigheid.

Ervaringen

Anker
‘Ik ben al jaren in de overgang, maar ik wou dat ik dit eerder had gedaan. Ik voel me zelfs op de moeilijke dagen minder gespannen en ik heb over het algemeen meer energie. Heel fijn!’

Marta

Meer ontspanning
‘Door de training kan ik me veel beter ontspannen. Ik gebruik nu minder slaapmedicatie en ik heb het gevoel dat ik minder emotioneel reageer. Dat scheelt ook naar mijn omgeving toe!’

Frances

Heerlijk om weer meer te kunnen genieten
‘De overgang is zo wie zo geen pretje, maar doordat ik meer rust ervaar geniet ik ook weer van gewone dingen. Lekker met de hond naar buiten, in het bos. Het is nu wel weer een lekker uitje geworden. De ademhaling is weer helemaal normaal, top!’

Katinka

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

TEST JE GEZONDHEID

Klik hier voor de gezondheidscheck

[]
1
Step 1

Gezondheidscheck

Geef hieronder je klachten aan

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keelpick one!

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Akkoord privacybeleidPrivacyverklaring: https://www.buteyko-ademtherapie.nl/privacyverklaring/

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
""
1

Contactformulier

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

ADEMHALING ALS MEDICIJN

ADEMHALING ALS MEDICIJN 

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

BLIJF OP DE HOOGTE

error: Content is protected!