Andropauze: overgang bij mannen

Mannen, investeer in je gezondheid!

Ook mannen ondervinden veranderingen in hun lichaam als ze ouder worden. De hoeveelheid geproduceerd testosteron vermindert. Al vanaf het 30e levensjaar begint dit af te nemen. Testosteron heeft invloed op het libido. Deze afname is heel geleidelijk en kan zich uitstrekken tot aan het 70e levensjaar.

De klachten die mannen kunnen ondervinden:
Botontkalking, depressiviteit, erectieproblemen / impotentie, gedragsveranderingen, prostaatproblemen, verandering in de beleving (emoties), verminderd libido, verminderde spiermassa, vermoeidheid.

Een goed advies is om zo gezond mogelijk te leven! Daarbij hoort uiteraard een rustige ademhaling (controlepauze van minimaal 30 seconden, zie de ademtest) en een zo groot mogelijke stressbestendigheid.

Test: is je ademhaling gezond?

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

VRAGEN?

Klik hier voor inventarisatie klachten

[]
1
Step 1

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

VRAGEN?

This form does not exist

BOEK BESTELLEN

ADEMHALING ALS MEDICIJN 

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

NIEUWSBRIEF (LAGE FREQUENTIE, OPZEGBAAR)

[newsletter_signup_form id=2]