Mijn achtergrond

drs. Marc Scheffer, Buteyko ademtherapeut sinds 2010, gespecialiseerd in stressreductie en met een opleiding medische basiskennis (Plato eindtermen). Studeerde Antropologie en Sociale wetenschappen (afstudeervak Geestelijke Volksgezondheid) en werkte na enkele jaren onderzoekswerk op de universiteit als loopbaanbegeleider en outplacementadviseur. Getrouwd met Mathilde die haar praktijk voert als Body Stress Release therapeut, Regenesis therapeut en Matrix coach. Samen hebben we twee prachtige kinderen.

Zelf heb ik jarenlang geworsteld met een hele lijst aan gezondheidsklachten, van chronische hyperventilatie met steken in de borst en angstaanvallen tot langdurige hoestklachten door bronchitis, een hoofd vol zorgen en weinig energie. Dat was zwaar en knaagde ook nog eens aan mijn zelfvertrouwen. Maar het is allemaal verleden tijd dankzij de veelzijdige aanpak van ademhaling en stress die ik nu graag doorgeef in de vorm van de Ademwijzer training.

Onderzoeken en verder ontwikkelen
Van huis uit ben ik wetenschapper en onderzoek ik graag nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ademhaling en stress. Zoals de arts Buteyko gedreven was door zijn nieuwsgierigheid naar de werking van het ademhalingscentrum, zo laat ik me graag inspireren door vakgebieden als de quantumfysica of ontwikkelingen op het gebied van het zenuwstelsel (polyvagaaltheorie) of Mindfulness. Andere vakgebieden kunnen ons veel leren over hoe je de stressrespons in het lichaam kunt ombuigen naar rust en diepe ontspanning op mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Hierdoor komt er meer energie vrij voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Dit is een essentiële verbetering gebleken ten opzichte van alleen het toepassen van Buteyko-ademtechnieken. De training lijkt daarom nog maar weinig op de elementaire Buteyko cursus die wij in de beginjaren gaven.

Ik wens iedereen dezelfde innerlijke rust en vitaliteit toe die ik nu ervaar. Het is even oefenen, maar daarin ondersteun ik je graag in de zes maanden die je (soms intensief soms op een laag pitje) met de training aan de slag bent. En het mooie is: na deze training heb je de kennis in huis hoe je ook in de toekomst kunt voorkomen om door stress onderuit te worden getrokken!

error: Inhoud is beschermd.