Vitaal voor de Klas

Online hetzelfde goede resultaat

Wat is de kracht van de Adem­wijzer training?

Onderwijs heeft onze speciale belangstelling. Niet in de laatste plaats omdat Mathilde er 15 jaar als leerkracht heeft doorgebracht. Wat had ze graag eerder geweten wat we nu weten: hoe je omgaat met stress en een ontregelde ademhaling hersteld! 
De Ademwijzertrai­­ning is ont­wik­­keld vanuit een stan­­daard Bu­tey­ko cur­sus tot een multi­­disci­pli­naire aan­­pak van zo­wel adem­­ha­ling als stress. De kracht zit in de combi­natie van de beste tech­nieken uit onder meer: Buteyko, Mindf­ul­ness, Lichaams­werk en de polyvagaaltheorie. Doel is een gezonde ademhaling, een grotere stressbestendigheid en een rustiger zenuwstelsel.

Wat is de basis van vitaliteit?

Gezond­heids­klachten zijn een signaal van het lichaam dat het herstellend vermogen niet meer optimaal werkt. Dit heeft te maken met en verhoogde stressrespons in het lichaam waardoor er een ongezond ademvolume ontstaat. Het aanpakken van de stressrespons, een rustiger zenuwstelsel en het verbeteren van je ademvolume zorgen voor het vergroten van de afgifte van zuur­stof aan de lichaamscellen en dit versterkt de werking van het immuun­systeem. Hierdoor voorkom je klachten zoals burn-out, herstel je sneller na ziekte en inspanning, slaap je beter en kunnen chro­nische klachten afne­men of ver­dwijnen, maar beter nog: voorkomen worden.

Doe de ademtest:

Ik ga beter met stress om

Ik heb geen last meer van hoge adem, druk op de borst, zweverig gevoel, gejaagd gevoel, benauwdheid, vermoeidheid, hartkloppingen, misselijkheid, buikpijn, geïrriteerdheid en gevoel van angst. Ik ga ook veel beter om met stress. Ik stop mijn werkzaamheden geregeld om even te resetten. Ook autorijden en het huishouden doen doe ik meer ontspannen. Ik kan nu zelfs zomaar even niks doen! Ik MOET niet steeds van alles. Ik geniet meer.

Yvonne

Leerkracht

Rustig Presenteren

Deze week kreeg ik tot twee keer toe een mooi compliment. De eerste was van een collega leerkracht. Zij weet dat ik deze training volg en vond dat ik er rustiger uitzag en dat mijn ogen straalde. Het tweede compliment kwam van een ouder, zij wist niet dat ik deze training volg. Op een benefietavond, waar zij ook aanwezig was, moest ik een presentatie geven.  Na afloop gaf zij aan dat ik rustiger presenteerde dan een tijdje geleden tijdens een ouderavond en dat ze kon zien dat mijn ademhaling rustiger was. Een mooie opsteker die mij weer motiveert!

Esther

Leerkracht

Wacht niet op klachten!

Marc is een deskundige trainer die vertrouwen geeft vanuit openheid. De positieve benadering is een geruststelling. Het is wonderlijk om je plotseling te realiseren dat bepaalde klachten verdwenen zijn en dat je je rustiger voelt. Dit zou veel meer bekendheid mogen krijgen. Waarom niet kinderen hier al ervaring mee laten opdoen?
En wacht niet op klachten maar doe het nu.

Remco

Ondernemer

VOORLICHTING

€0,- excl. reiskosten

Voorlichting over gezonde ademhaling en stressbestendigheid


Laat je inspireren met meer vitaliteit en nog meer plezier te werken!

 • Stressbelastbaarheid eenvoudig meten
 • Stress tijdig opmerken
 • Hoe raak je stress kwijt?

ADEMWIJZER TRAINING

€430,- p.p excl. BTW

Training via beeldscherm, in de praktijk of op locatie

 

 • Direct aan de slag met de eerste tips
 • Twee instructie bijeenkomsten
 • Gebruik cliëntportaal met audio- en video ondersteuning
 • Checks en info-momenten na de instructie bijeenkomsten
 • Wekelijkse terugkoppeling via cliëntportaal
 • Individuele finetuning

HALFJAARLIJKSE CHECK-UP

€195,- p.p. excl. BTW

Twee check-ups per jaar via beeldscherm of in de praktijk

 

 • Hoe gaat het na de training met de integratie van stressrelease in het dagelijks leven en werken?
 • Verbeterpunten aanpakken

Meer weten? bestel ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

 • Duidelijke uitleg van het verband tussen ademhaling en stress.
 • Onze visie op de werking van de ademhaling, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko.
 • Antwoord op de vraag waarom een ongezond ademvolume en het aanleren van de juiste techniek voor mentale en fysieke ontspanning zoveel positieve impact heeft op ons lichaam en onze vitaliteit.

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Marc Scheffer
06-17019068 ma-vr 8.30-17.30 uur

1
Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
error: Inhoud is beschermd.
×