Mindfulness: betere stressregulatie, meer energie

8-weekse training €395,-

  • De training bestaat uit 8 wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur
  • Tussen bijeenkomst 6 en 7 is er een oefendag
  • Gedurende de 8 weken oefen je elke dag thuis met behulp van MP3’s en een werkboek

Mindfulness 8-weekse start 18 september 2019
VOLGEBOEKT

Data: woensdagavonden van 19.00-21.30 uur, op 18 sept, 25 sept, 2 okt, 9 okt, 16 okt, 23 okt, 30 okt en 6 nov. En een oefendag op 26 oktober 10.00-16.00 uur
Plaats: Groepspraktijkruimte Van Calcarstraat 4, Deventer.

Mindfulness 8-weekse: start 1 februari 2020
NOG 6 PLAATSEN OPEN

Data: zaterdagochtenden van 9.30 – 12.00 uur, op 1, 8, 15, 22 en 29 februari en 14, 21 en 28 maart. Op zaterdag 7 maart is er een oefendag van 10.00-16.00 uur.
Plaats: Groepspraktijkruimte Van Calcarstraat 4, Deventer.

Neem voor opgave contact op met Marc Scheffer: 0570 76 878 | 06 170 190 68
of vul het contactformulier onder aan de pagina in.

Mindfulness individueel €495,–

Heb je behoefte aan een meer individuele aanpak? Leer in je eigen tempo de verschillende Mindfulness toepassingen kennen en inpassen in je dagelijks leven. Een startconsult van 2 uur, 4 opvolgconsulten van een uur, met een tussentijd van een of meer weken. Websiteondersteuning met audio en videomateriaal.

Neem contact op met Marc Scheffer: 0570 76 878 | 06 170 190 68
of vul het contactformulier onderaan de pagina in.

Wat is Mindfulness?

De werkzaamheid van Mindfulness is al tientallen malen wetenschappelijk bewezen. Mindfulness helpt je lichaam te genezen van allerlei kwalen maar ook mentale onrust. Het maakt je opmerkzaam voor de rust en schoonheid van het alledaagse leven. Je beoefent de kunst je te verbinden met dit moment. Het probleem is namelijk dat onze gedachten er met onze gevoelens, zowel fijne als vervelende vandoor gaan en we er dagen, soms jarenlang last van kunnen hebben. Die vervormde gedachten/gevoelens vertroebelen onze waarneming. Soms is dat duidelijk voelbaar (angst voor bepaalde situaties), maar vaak is dat een onbewust gevoel. Dat is stressvol! Door mindfulness kunnen langzaam maar zeker deze stressreacties verdwijnen en ontstaat meer leef-tijd!

Mindfulness sluit aan bij het lichaamswerk waar ik al eerder een opleiding in deed. Het is bovendien een mooie aanvulling op de adem- en stresscoaching die we sinds 2010 geven. Eind 2019 ben ik afgestudeerd als categorie A-trainer MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) bij het Instituut voor Mindfulness, de grondleggers in Nederland van mindfulness.

Ik laat in de video hieronder graag Jon Kabbat-Zin aan het woord die mindfulness ontwikkelde in een ziekenhuis. Het heeft inmiddels veel bewezen gunstige resultaten op herstel van ziekte en op het fysieke en mentale functioneren van ons als mens.

Van Calcarstraat 4, 7415 CK Deventer

Van Calcarstraat 4, 7415 CK Deventer

De Geertruidetuin vindt je in een zijstraat van de Ceintuurbaan, schuin tegenover de Burg. van Marlestraat waar onze praktijk aan huis is gevestigd. De Geertruidetuin staat ook wel bekend als ‘Oude Deventer ziekenhuis’. De ingang is lopend via het grote, dubbele hek (rechts naast de officiële ingang met het trapje, maar die deur is dicht), langs een fietsenstalling door de witte deur links het gebouw in. In de gang rechts, door de klapdeuren weer rechts en dan zie je na de volgende klapdeuren onze groepspraktijkruimte, een roze deur, nr 17 (herkenbaar aan de Buteyko en BSR aanduidingen). Ga gerust naar binnen als we al begonnen zouden zijn. Links van de praktijkruimte is een sanitaire ruimte. Op deze zaterdagtraining ben ik vanaf een half uur voor de training mobiel bereikbaar op het nummer 06 170 190 68. Uiterlijk een kwartier van te voren zal ik zelf aanwezig zijn.

Auto: parkeerplek meestal wel op Ceintuurbaan of anders in de H.J.P. Fesevurstraat, dit is om de hoek van de Van Calcarstraat: komende vanaf de Ceintuurbaan de Van Calcarstraat inrijden en doorrijden tot en met de bocht naar rechts. Na de bocht kun je aan je rechterhand de auto parkeren op de parkeerplaats (de parkeerplaatsen op het terrein van de Van Calcarstraat zijn voor medewerkers, wanneer je zeer slecht ter been bent kun je hier of in de Van Calcarstraat parkeren.
Trein: neem achteruitgang van het station (dus niet richting centrum). Buiten  linksaf Diepenveenseweg, 4e straat rechts Smyrnastraat (langs de speeltuin en moskee). Uitlopen parallel aan de van Marlestraat, waar het praktijkadres is gevestigd). Je komt uit op de Ceintuurbaan (brede straat met bomen in het midden), deze oversteken en dan rechtdoor de Van Calcarstraat inlopen. Aan je rechterhand is ‘de Geertruidentuin’. Ingang dubbele hek nemen (zie boven). 
Fiets: kan gestald worden in de fietsenstalling, door het dubbele hek meteen rechts.

Op de Burg. van Marlestraat en de aanliggende Ceintuurbaan kun je gratis parkeren.

Lijn 2 Deventer, Station - Platvoet (2x per uur). Uitstappen IJssel de Schepperstraat

Als je slecht ter been bent is de training op de begane grond.

error: Content is protected!