Overgang en Ademhaling

Online hetzelfde goede resultaat

Aanpak van de ademhaling bij de Overgang

Er wordt wel geadviseerd om ademhalingsoefeningen te doen als je in de overgang bent. Laat je daarin begeleiden door ademhalingsspecialisten. Wij helpen je graag, zodat je je basisgezondheid zo sterk mogelijk houdt en deze lastige tijd vol lichamelijke en geestelijke verandering zo optimaal mogelijk door komt.

 

Aanpak van stress bij de Overgang

Bij de conventionele behandeling van menopauze ligt de nadruk op hormoonsubstitutie met natuurlijke, synthetische of bio-identieke hormonen. Dat is vaak doeltreffend voor het verminderen van bepaalde menopauzeklachten, maar het heeft ook veel ongewenste gevolgen, vooral op lange termijn.

Hoewel de aanmaak van oestrogeen en progesteron tijdens de overgang en na de menopauze sterk daalt, is deze daling op zich geen stoornis, maar een normale evolutie. Ernstige menopauzeklachten zijn wel een stoornis, voornamelijk door een verstoorde activiteit van verschillende hormonen.
De activiteit van hormonen en de onderlinge balans wordt vooral ontregeld door metabole stoornissen en leefstijlfactoren, zoals overgewicht, insulineresistentie, diabetes, een verstoorde darmflora, een gebrek aan voedingsstoffen, hormonale anticonceptiva, hormoonsubstitutie, een verstoord dag-nachtritme, chronische stress en een gebrek aan beweging. Een verstoorde hormoonbalans kan alleen hersteld worden door het aanpassen van het voedingspatroon en de leefstijl.

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Had ik dit maar eerder gedaan

Ik ben al jaren in de overgang, maar ik wou dat ik dit eerder had gedaan. Ik voel me zelfs op de moeilijke dagen minder gespannen en ik heb over het algemeen meer energie. Heel fijn!

Martha, Arnhem

Bloemist

Meer ontspanning

Door de training kan ik me veel beter ontspannen. Ik gebruik nu minder slaapmedicatie en ik heb het gevoel dat ik minder emotioneel reageer. Dat scheelt ook naar mijn omgeving toe!

Maria, Hoogezand-Sappermeer

Moeder van 3 kinderen

Heerlijk om weer meer te kunnen genieten

De overgang is zo wie zo geen pretje, maar doordat ik meer rust ervaar geniet ik ook weer van gewone dingen. Lekker met de hond naar buiten, in het bos. Het is nu wel weer een lekker uitje geworden. De ademhaling is weer helemaal normaal, top!’

Katinka , Amsterdam

Student Kunstacademie

error: Inhoud is beschermd.