Ademwijzer training bij de Overgang

Aanpak van de ademhaling bij de Overgang

Er wordt wel geadviseerd om ademhalingsoefeningen te doen als je in de overgang bent. Laat je daarin begeleiden door ademhalingsspecialisten. Wij helpen je graag, zodat je je basisgezondheid zo sterk mogelijk houdt en deze lastige tijd vol lichamelijke en geestelijke verandering zo optimaal mogelijk door komt.

Aanpak van stress bij de Overgang

Bij de conventionele behandeling van menopauze ligt de nadruk op hormoonsubstitutie met natuurlijke, synthetische of bio-identieke hormonen. Dat is vaak doeltreffend voor het verminderen van bepaalde menopauzeklachten, maar het heeft ook veel ongewenste gevolgen, vooral op lange termijn.

Lees meer...

Hoewel de aanmaak van oestrogeen en progesteron tijdens de overgang en na de menopauze sterk daalt, is deze daling op zich geen stoornis, maar een normale evolutie. Ernstige menopauzeklachten zijn wel een stoornis, voornamelijk door een verstoorde activiteit van verschillende hormonen.
De activiteit van hormonen en de onderlinge balans wordt vooral ontregeld door metabole stoornissen en leefstijlfactoren, zoals overgewicht, insulineresistentie, diabetes, een verstoorde darmflora, een gebrek aan voedingsstoffen, hormonale anticonceptiva, hormoonsubstitutie, een verstoord dag-nachtritme, chronische stress en een gebrek aan beweging. Een verstoorde hormoonbalans kan alleen hersteld worden door het aanpassen van het voedingspatroon en de leefstijl.

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.

Welke gezondheidswensen heb jij? Klik hier!

Inventarisatie gezondheidsklachten

De onderstaande lijst laat klachten zien die samenhangen met chronische hyperventilatie en stress. Bij ons pak je beiden aan.

Wanneer je de lijst hebt ingevuld en opgestuurd, bellen we je op voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen naar:
Marc Scheffer, 06 17019068

Over het algemeen kun je bij ons op korte termijn aan de slag.
We begeleiden ook via Skype, FaceTime, Zoom, Jitsi Meet of een ander platform. Fijn als je niet wil of kan reizen en net zo succesvol!

[]
1 Step 1

Leg ons je gezondheidswens(en) voor en we nemen z.s.m. contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Hier lees je onze privacy verklaring.
Vink aan wat van toepassing is:
Ademhaling
Energie
Gehoor
Neus en keel
Huid
Spijsvertering
Spieren
Bloedsomloop
Gewicht
Slapen
Psychisch
Algemene stress factoren
Toestemming
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Meer weten? Lees ons boek 'Adem­­­ha­ling als medi­­­cijn'

Over hoe de adem­­­ha­ling werkt, geba­­­seerd op het weten­schap­­­pelijk onder­­­zoek van de arts K. Buteyko Hoe stress onze adem­­­haling beïn­­vloed en wat dit bete­­­kent voor onze gezond­­­heid Adem­­­haling en stress in rela­­­tie tot diver­se aan­­­doe­­nin­­gen. En meer...

Bestel hier

Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek gaan we specifiek in op wat het verbeteren van het ademvolume en het reduceren van stress in je lichaam voor jouw gezondheid kan betekenen.
Marc Scheffer, Buteyko ademtherapeut, Mindfulness trainer, medische basiskennis Plato eindtermen, Sociaal-Wetenschapper hoofdvak Geestelijke Volksgezondheid
mobile iconM 06-17019068  ma-vr  9.00-17.30  18.30-20.00 uur

""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Had ik dit maar eerder gedaan

Ik ben al jaren in de overgang, maar ik wou dat ik dit eerder had gedaan. Ik voel me zelfs op de moeilijke dagen minder gespannen en ik heb over het algemeen meer energie. Heel fijn!

Martha, Arnhem

Bloemist

Meer ontspanning

Door de training kan ik me veel beter ontspannen. Ik gebruik nu minder slaapmedicatie en ik heb het gevoel dat ik minder emotioneel reageer. Dat scheelt ook naar mijn omgeving toe!

Maria, Hoogezand-Sappermeer

Moeder van 3 kinderen

Heerlijk om weer meer te kunnen genieten

De overgang is zo wie zo geen pretje, maar doordat ik meer rust ervaar geniet ik ook weer van gewone dingen. Lekker met de hond naar buiten, in het bos. Het is nu wel weer een lekker uitje geworden. De ademhaling is weer helemaal normaal, top!’

Katinka , Amsterdam

Student Kunstacademie

error: Content is protected !!