Maag- darmklachten en ademhaling

Online hetzelfde goede resultaat

Verkramping aderen door te weinig zuurstofopname

Aanhoudende stress en een te groot ademvolume kan klachten versterken als verhoogde bloeddruk, koude voeten en handen, bepaalde luchtwegproblemen, maar ook: problemen in het maag- darmstelsel. Dit komt omdat in alle bovengenoemde gevallen het glad spierweefsel wat in ons lichaam om holle vaten zit (bloedvaten, luchtwegen en ook de darmen), kan verkrampen.
Door met de oefeningen uit de Ademwijzer training aan de slag te gaan, kan deze verkramping verminderen of zelfs worden opgeheven en herstellen zich de negatieve gevolgen daarvan. Daarnaast heeft het verbeteren van het ademvolume ook een positieve uitwerking op ontstekingen. Zelfs mensen met de ziekte van Crohn hebben er daardoor veel baat bij. Prikkelbare darmen kunnen weer tot het verleden behoren en refluxklachten verminderen als de spijsvertering weer rustig haar werk kan doen. Hiervoor moet het stressniveau zijn gedaald en de ademhaling redelijk op orde zijn. We moeten er wel bij zeggen dat voor bv. de ziekte van Crohn het een langer traject betreft. Hoewel de intensiteit van de oefeningen na enkele maanden naar een minimum kan worden teruggebracht is het dus in veel gevallen nodig om er langere tijd (soms wel een half jaar of meer) aan te werken. Betekent wel dat je structureel en voor de langere termijn je gezondheid hebt verbeterd!

Energie herstellen

Juist ook voor deze klachten geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Sterke verbetering van ontstekingen, ziekte van Crohn

Voordat ik aan de Ademwijzer training begon was mijn ontstekingswaarde 260, drie maanden na de cursus is die 98. Als hij verder zakt naar 40 heb ik officieel geen Crohn meer.

Sanne, Deventer

Student bedrijfskunde

Stoelgang en huid verbeterd

Sinds ik de Ademwijzer training heb gevolgd zijn mijn stoelgang en huid verbeterd (minder ontstekingen en sneller herstel) en ben ik over het geheel genomen rustiger, opgewekter  en heb ik ook minder last van PMS.

Leonie, Doetinchem

Verpleegkundige

Geen constipatie meer en geen hooikoorts

Ik heb geen last meer van constipatie en hoef ook geen pillen meer te gebruiken voor mijn stoelgang, heel fijn. Ben benieuwd of ik dit voorjaar ook geen last meer krijg van hooikoorts.

Jan-Willem, Aalsmeer

Medewerker Boekwinkel

error: Inhoud is beschermd.