Maag- darmproblemen

Aanhoudende stress en een te groot ademvolume kan klachten versterken als verhoogde bloeddruk, koude voeten en handen, bepaalde luchtwegproblemen, maar ook: problemen in het maag- darmstelsel waardoor constipatie of diarree kan ontstaan.

Door de training kan deze verkramping verminderen of zelfs worden opgeheven en herstellen zich de negatieve gevolgen. Prikkelbare darmen kunnen weer tot het verleden behoren en refluxklachten verminderen als de spijsvertering weer rustig haar werk kan doen. Hiervoor moet het stressniveau zijn gedaald en de ademhaling redelijk op orde zijn. We praten dan zeker niet altijd in termen van een paar weken of maanden, maar soms een half jaar of meer, hoewel de intensiteit van de oefeningen na enkele maanden naar een minimum kan worden teruggebracht.

Ervaringen van mensen met maag- darmproblemen die bij ons de Ademwijzer training volgden

Ieder mens zit anders in elkaar, met een verschillende medische geschiedenis. Desalniettemin is het misschien inspirerend de volgende ervaringen te lezen.

Sterke verbetering van ontstekingen, ziekte van Crohn
‘Voor Buteyko was mijn ontstekingswaarde 260, drie maanden na de cursus is die 98. Als hij verder zakt naar 40 heb ik officieel geen Crohn meer.’

Stoelgang en huid verbeterd
Ik ging ‘gezond’ Buteyko doen op die pollenallergie na. Sinds Buteyko ben ik niet meer zwaar verkouden geweest, ik denk nog 1 keer een verkoudheid waarbij ik echt twee dagen een verstopte neus had. Maar ik kan m’n werk doen en ook blijven sporten.
Verder zijn m’n stoelgang en huid verbeterd (minder ontstekingen en sneller herstel) en ben ik over het geheel genomen rustiger, opgewekter (minder last van PMS).

Geen constipatie meer en geen hooikoorts
Geen last meer van constipatie, zonder pillen. Ben benieuwd of ik dit voorjaar ook geen last meer krijg van hooikoorts.’

Geen medische behandeling

Voor de helderheid: de Ademwijzer Training is geen medische behandeling en vervangt die ook niet. Aanpassing van medicatie gebeurt in het overleg tussen u en en uw huisarts.

error: Content is protected!