Maag- darmproblemen

Een betere darmwerking door een gezonde ademhaling, hoe werkt dat?

Aanhoudende stress en een te groot ademvolume kan klachten versterken als verhoogde bloeddruk, koude voeten en handen, bepaalde luchtwegproblemen, maar ook: problemen in het maag- darmstelsel. Dit komt omdat in alle bovengenoemde gevallen het glad spierweefsel wat in ons lichaam om holle vaten zit (bloedvaten, luchtwegen en ook de darmen), kan verkrampen. Door met de oefeningen uit de Ademwijzer training aan de slag te gaan, kan deze verkramping verminderen of zelfs worden opgeheven en herstellen zich de negatieve gevolgen daarvan. Daarnaast heeft het verbeteren van het ademvolume ook een positieve uitwerking op ontstekingen. Zelfs mensen met de ziekte van Crohn hebben er daardoor veel baat bij. Prikkelbare darmen kunnen weer tot het verleden behoren en refluxklachten verminderen als de spijsvertering weer rustig haar werk kan doen. Hiervoor moet het stressniveau zijn gedaald en de ademhaling redelijk op orde zijn. We moeten er wel bij zeggen dat voor bv. de ziekte van Crohn het een langer traject betreft. Hoewel de intensiteit van de oefeningen na enkele maanden naar een minimum kan worden teruggebracht is het dus in veel gevallen nodig om er langere tijd (soms wel een half jaar of meer) aan te werken. Betekent wel dat je structureel en voor de langere termijn je gezondheid hebt verbeterd!

Ervaringen

Ieder mens zit anders in elkaar, met een verschillende medische geschiedenis. Desalniettemin is het misschien inspirerend de volgende ervaringen te lezen.

Sterke verbetering van ontstekingen, ziekte van Crohn
‘Voordat ik aan de Ademwijzer training begon was mijn ontstekingswaarde 260, drie maanden na de cursus is die 98. Als hij verder zakt naar 40 heb ik officieel geen Crohn meer.’

Stoelgang en huid verbeterd
Sinds ik de Ademwijzer training heb gevolgd zijn mijn stoelgang en huid verbeterd (minder ontstekingen en sneller herstel) en ben ik over het geheel genomen rustiger, opgewekter  en heb ik ook minder last van PMS.

Geen constipatie meer en geen hooikoorts
Ik heb geen last meer van constipatie en hoef ook geen pillen meer te gebruiken voor mijn stoelgang, heel fijn. Ben benieuwd of ik dit voorjaar ook geen last meer krijg van hooikoorts.’

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

TEST JE GEZONDHEID

Klik hier voor de gezondheidscheck

[]
1
Step 1

Gezondheidscheck

Geef hieronder je klachten aan

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keelpick one!

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Akkoord privacybeleidPrivacyverklaring: https://www.buteyko-ademtherapie.nl/privacyverklaring/

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
""
1

Contactformulier

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

ADEMHALING ALS MEDICIJN

ADEMHALING ALS MEDICIJN 

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

BLIJF OP DE HOOGTE

error: Content is protected!