Grip op je luchtwegklachten

Buteyko ademtherapie biedt snel verlichting en heeft langdurig resultaat

Waar kan ik je mee helpen?

Astma, bronchitis, sinusitus, longemfyseem

Lees meer

De klachten die horen bij astma, bronchitis, holte ontsteking (sinusitus) en long emfyseem, zoals benauwdheid, snel buiten adem zijn, chronisch verstopte holtes en hoesten worden versterkt wanneer het ademvolume te groot is. Hierdoor verkrampt onder andere het glad spierweefsel rondom de luchtwegen sneller waardoor benauwdheid en astma-aanvallen kunnen ontstaat en vermindert de algehele weerstand waardoor ontstekingen moeilijker herstellen. Medicatie is dan vaak nodig om de klachten te bestrijden.
Maar er is ook een natuurlijke weg! Door het ademvolume te verlagen, komt de zuurstof-koolzuurverhouding in het bloed weer beter in balans. Hierdoor verkrampt het glad spierweefsel niet meer en zijn astma-aanvallen snel verleden tijd. Doordat ook de cellen genoeg zuurstof krijgen, komt er meer energie vrij en neemt de weerstand toe. Hierdoor kunnen ontstekingen structureel afnemen.

Ben jij op zoek naar een natuurlijk manier om je medicatie voor astma, bronchitis, longemfyseem of sinusitis te verminderen en wil je zorgen dat je ook in de toekomst beter controle hebt op je luchtwegaandoening? Ga dan aan de slag met de Ademwijzer training om een ontregelde ademhaling aan te pakken!

Hooikoorts

Lees meer

Hooikoorts is een sterke reactie op allergene prikkels van buitenaf. Deze reactie ontstaat door een te hoog histaminegehalte in het bloed. Dit zorgt voor verwijding van de bloedvaten waardoor de slijmvliezen opzwellen en er meer vocht vrijkomt en er een verstopte of loopneus ontstaat en je last kan krijgen van tranende en geïrriteerde ogen. Ook kunnen er jeuk en niesbuien ontstaan. De reden voor een te hoog histaminegehalte heeft onder andere te maken met een verhoogde stressrespons. Bij een verhoogde stressrespons raakt het zenuwstelsel namelijk overprikkeld en wordt er een te grote hoeveelheid aan histamine afgegeven. Het heeft dus een positief effect om de stressrespons naar beneden te halen en het ademvolume te verbeteren. Hierdoor komt het zenuwstelsel weer tot rust en wordt er minder histamine afgegeven. Met een gezond ademvolume hoeft de aanleg voor hooikoorts dan geen reden meer te zijn voor klachten. Een bijkomend voordeel van een rustige ademhaling is dat je ook veel minder ademt en je daardoor automatisch minder pollen binnenkrijgt. En wanneer de hooikoortsklachten zijn afgenomen, zal ook de behoefte aan medicijnen verminderen.

Slaap apneu

Lees meer

Buteyko ademtherapie is een natuurlijke manier om nachtelijke ademstops te verminderen of er vanaf te komen en uiteindelijk, met de juiste begeleiding, wellicht zonder apparaat te kunt slapen. Door het ademvolume te verbeteren en terug te gaan naar een gezonde 6 liter per minuut, worden de ademstops minder. Dit komt onder meer omdat er dan minder druk op de luchtwegen staat waardoor ze minder snel ‘dichtklappen’. Tijdens de trainingsweken kan je de CPAP gewoon blijven dragen. In de afbouw van het gebruik van het apparaat zetten we in eerste instantie kleine stappen. Bijvoorbeeld door te beginnen met een deel van de nacht het masker niet meer te dragen, nadat de ademstops al minder zijn geworden doordat het ademvolume al wat verbeterd is. Uiteindelijk zien we dat na enkele weken bij ongeveer de helft van de cliënten het masker nauwelijks meer gebruikt hoeft te worden maar soms moet je meer geduld hebben en er meer tijd voor nemen. Om tot een goed resultaat te komen moet soms ook aan andere factoren, zoals bijvoorbeeld overgewicht, gewerkt worden.

Ik heb de regie over mijn gezond­­heid terug!

Ik voelde me ang­stig, fysiek ziek, ver­­trouw­de mijn lich­aam niet meer en had geen con­trole over mijn adem­haling. Grootste wens was weer ver­­trouw­en krijgen in mijn li­ch­aam. Ik voel me nu als her­­boren.  Ik heb ge­­leerd hoe stress me in de af­gelo­­pen jaren heeft belem­­merd, geblok­­keerd en fysiek ernstig heeft ver­­zwakt. Ik heb nu weer zelf de regie over mijn gezond­­heid gekre­gen en snap mijn lichaam beter. 

Dit zou veel breder be­kend moe­ten zijn

Marc is een des­kun­dige trainer die ver­trouw­en geeft vanuit open­heid. De posi­tieve bena­dering is een gerust­stelling. Het is wonder­lijk om je plotse­ling te rea­lise­ren dat be­paal­de klach­ten verdwe­nen zijn en dat je je rus­tiger voelt. Dit zou veel meer bekend­heid mogen krijgen. Waar­om niet kin­deren hier al erva­ring mee laten opdoen? En wacht niet op nog meer klach­ten maar doe het nu.

Ik zag het eerlijk gezegd niet meer zitten

Dank voor de goede begeleiding en het behalen van mijn belangrijkste doel: van mijn benauwdheid afkomen! Ik had niet verwacht dat deze oefeningen zouden bijdragen aan mijn klacht. Na veel doktersbezoeken en onderzoeken kwam ik steeds niet verder. Ik zag het eerlijk gezegd niet meer zitten. Sterk punten van de training vond ik het snelle resultaat en de begeleiding; open, altijd tijd om te bellen of te mailen en de duidelijke uitleg.

Klik hier voor meer ervaringen

Bekijk video’s en lees tientallen reviews. 

Gratis advies gesprek

In een kort telefonisch gesprek kan ik je advies geven over de aanpak van je gezondheidsklachten en uitleg geven wat Buteyko ademtherapie in jouw geval kan opleveren.

Vul hiervoor het contactformulier op deze pagina in of bel: 06 170 190 68

Interesse in de Ademwijzertraining?

Vul onderstaand formulier in, dan neem ik z.s.m. contact met je op.

1
Mijn gezondheidswens(en):
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
error: Inhoud is beschermd.
×