Aanpak ademhaling bij Covid-klachten 

Online hetzelfde goede resultaat

Aanpak van de ademhaling bij Post-Covid

Een gezond ademvolume en genoeg stressbestendigheid zijn de basis om ervoor te zorgen dat het virus minder vat op je krijgt. Het versterkt namelijk het immuunsysteem door een betere zuurstofvoorziening en minder stress in het lichaam. Naast het versterken van je immuunsysteem waardoor je weerstand verbetert, heeft een rustige ademhaling nog een belangrijk gunstig effect, namelijk dat je met 6 liter per minuut substantieel minder virusdeeltje inademt dan wanneer je een te groot ademvolume van bijvoorbeeld 20 liter hebt. Dan adem je dus ruim 3x meer in! Hoeveel liter per minuut je ademt is eenvoudig te meten met de ademtest. Klik daarom bovenaan de pagina op Ademtest en je weet zo meteen al meer!
En natuurlijk is het met een rustige ademhaling veel makkelijker om met een mondkapje op te ademen. Dit kan het reizen of werken met een mondkapje aanzienlijk vergemakkelijken.

Aanpak van stress bij Post-Covid

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines waaronder mindfulness en de polyvagaaltheorie (zenuwstelsel kalmeren) wordt het lichaam ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.

Een interessant onderzoek onder enkele honderden respondenten staat vermeld op de site postcovidnl.nl. Daar zie je dat ademaling, mindfulness en epiphora samen een hele goede investering zin bij post-covid!

Epiphora

Ik geef ook de Epiphora Methode die succesvol is in te zetten bij Post-Covid, alhoewel nog niet zo heel bekend. Epiphora kan heel goed als aanvulling naast de Ademtraining gedaan worden. Bekijk de video over Epiphora:

Doe hier de ademtest:

Vragen? Neem contact op!

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Meer energie, beter slapen

Ik heb al heel lang last van de nasleep van Corona. Het is fijn dat ik nu weer meer energie heb en ik beter slaap. Maar ik moet nog wel geduld hebben. Het ruiken gaat op en af beter. De training is zeker een aanrader na Corona.
Frederique, leerkracht, Amsterdam

Rianne, Den Bosch

Juridisch Medewerker

Minder benauwd en grenzen beter bewaken

Door de training ben ik niet meer zo snel benauwd. Heel bijzonder dat dat door deze training is gelukt, want ik heb ook al andere ademtherapiën geprobeerd. Ook weet ik nu beter wanner ik een time out moet nemen en voor mezelf zorgen. Bedankt, Marc!

Bea, Utrecht

Verpleegkundige

Mijn energie heb ik weer terug. Het was een hele klap om out of business te zijn. Het herstel ging me veel te langzaam. Half werken zit niet zo in mijn aard. Bedankt Marc dat de oefeningen en je aanwijzingen voor het sporten me er zo snel bovenop hebben geholpen! Mijn reuk is nog niet helemaal wat het was, maar who cares!

Frans, Laren

Ondernemer

error: Inhoud is beschermd.