Leerkrachten

Vitaal voor de klas, hoe sta jij ervoor?

De Vitaal voor de klas Training hebben we speciaal ontwikkeld voor leerkrachten. Omdat ik (Mathilde) 15 jaar in het onderwijs heb gewerkt, weet ik wat het van je vraagt om voor de klas te staan.
Als leerkracht word je iedere dag zowel mentaal (voorbereiden, lesgeven, administratie) als fysiek (veel staan, veel praten) als sociaal-emotioneel (veel interactie met kinderen, collega’s en ouders) aangesproken en uitgedaagd. Het is daardoor niet altijd makkelijk om te zorgen dat je vitaliteit op peil blijft. Uit onderzoek blijkt ook dat het onderwijs een sector is waar veel mensen te maken hebben met een hoge werkdruk en daaruit voortkomende stressklachten. Aan de werkdruk is als individu niet altijd iets te doen maar de manier waarop je ermee omgaat wel. Wanneer je zorgt dat je je vitaliteit vergroot, kun je het beter aan.

Het uitgangspunt van de training is dan ook dat je een betere weerstand opbouwt en dat je tijdens het lesgeven niet onnodig veel energie verliest.
De oefeningen die je gaat doen zorgen ervoor dat je lichaam (weer) optimaal kan functioneren. En je krijgt van ons tools in handen om je stress te monitoren. Dit levert je onder andere op dat je overdag meer energie hebt, je ‘s nachts beter slaapt en je weerstand aanzienlijk verbetert. Je wordt dus minder snel ziek, bent minder snel moe en je kan gewoonweg meer genieten van je werk. Mooie bijkomstigheid is ook dat veel mensen aangeven dat ze beter voelen waar hun grenzen liggen en deze ook beter kunnen aangeven. Hierdoor voorkom je dat het in de toekomst (weer) mis kan gaan.

Wil jij je vitaliteit voor de klas vergroten? Kies dan uit onderstaande trainingen:

 

De Vitaal voor de klas Training

 • Voor leerkrachten die graag met collega’s uit het onderwijs de training willen volgen.
 • 2x Groepstraining toegespitst op het onderwijs + persoonlijk begeleidingstraject.
 • De training vindt plaats op 2 zaterdagmiddagen van 14.00 uur tot 16.00 uur.
 • Na de trainingsmiddagen volgt een persoonlijk begeleidingstraject van 4 telefonische consulten.
 • Tijdens de trainingsduur (3 maanden) kun je gebruik maken van de cursistenwebsite met o.a. achtergrond informatie en audio ondersteuning bij de oefeningen.

De Ademwijzer Training

 • Voor leerkrachten die direct aan de slag willen.
 • Voor leerkrachten die gezondheidsklachten hebben.
 • Voor leerkrachten met een burn-out.
 • 1x Individueel consult + 1x groepstraining op zaterdag (14.00 uur – 16.00 uur). Of 2x individueel consult (ook mogelijk via Skype, Skype, Facetime, …).
 • Na de training volgt een persoonlijk begeleidingstraject van 4 telefonische consulten.
 • Tijdens de trainingsduur (3 maanden) kun je gebruik maken van de cursistenwebsite met o.a. achtergrond informatie en audio ondersteuning bij de oefeningen.
 • Deze training kun je op elk moment in het jaar beginnen.

 

Wil je eerst kennismaken of samen met ons kijken welke van deze trainingen voor jou zinvol is? Vul dan je gegevens in op het contactformulier of bel ons: 0570 676878.

""
1

Contactformulier

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

KLACHTEN INVENTARISEREN

Klik hier om je klachten te inventariseren

[]
1
Step 1

Inventarisatie gezondheidsklachten

Geef hieronder je klachten aan

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keelpick one!

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Toestemming gegevensopslag

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

FormCraft - WordPress form builder

BOEK BESTELLEN


Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.'
Anne de Vries

error: Content is protected !!