Kinderen

Geef je kind een gezonde basis met een gezonde ademhaling!

Het liefste wat je als ouder wil, is natuurlijk dat je kind gezond is, dat het goed slaapt en eet en dat het op school lekker meekomt. Wanneer je kind dan regelmatig ziek is, onrustig is of slecht slaapt en daardoor prikkelbaar is of een slechte eetlust heeft, ben je als ouder al gauw ongerust. Toch hebben kinderen een grote capaciteit om snel en goed op een natuurlijke manier te herstellen wanneer je de juiste voorwaarden schept. Gezonde voeding, regelmaat en genoeg rust zijn natuurlijk voorwaarden die iedereen wel kent maar een gezonde ademhaling zou daarbij, wat ons betreft, een goede aanvulling zijn! Een gezond ademvolume meegeven op jonge leeftijd betekent minder klachten, beter slapen, betere concentratie op school en een rustiger gedrag op de korte termijn maar ook voor de rest van het leven minder opbouw van klachten. Wanneer kinderen klachten hebben en ze met de Ademwijzer training beginnen, zien we vaak dat ze binnen korte tijd grote vorderingen maken en zijn ze vaak snel van hun klachten af.

In de Ademwijzer training voor kinderen doen wij andere oefeningen dan in de training voor volwassenen. Je komt twee keer samen met je kind naar onze praktijk. Daar krijgt het kind de oefeningen mee die het thuis moet gaan doen. Ook krijgt het op zijn niveau een korte uitleg over hoe het werkt. De ouder geven we ook informatie over de achtergrond en de werking van de training. Als ouder begeleidt je het kind thuis in de maanden na de training met de oefeningen. Hierin wordt je ondersteund d.m.v. telefonische consulten. Als een kind al wat ouder is zullen wij ook het kind zelf (telefonisch) ondersteunen.

We begeleiden kinderen (vanaf 5 jaar) en jongeren met:

Chronische verkoudheid, chronische bronchitis, astma, hooikoorts, holte ontstekingen, oorontsteking, allergie, eczeem, weinig eetlust, constipatie, diarree, slecht kunnen concentreren, hyperactiviteit, lusteloosheid, faalangst en slaapstoornissen.
Kinderen pakken de training vaak heel goed op. Veel klachten zullen verminderen of helemaal verdwijnen. De kinderen worden stressbestendiger en voelen en gedragen zich meestal rustiger.

We trainen daarnaast jongeren die last hebben van:
Bovenstaande klachten, hyperventilatie aanvallen, duizeligheid, examenstress, ziekte van Pfeiffer.

Ervaringen

Voor de training was Sophie (7 jaar) was veel ziek, veel medicatie, vooral in de pollenperiode. Sophie is veel minder ziek en gebruikt minder tot geen Ventolin meer!
Moeder van Sophie

Jordan is 14 jaar en kwam in de zomer met zijn moeder op de training. Hij was ten einde raad, was snel benauwd en had maar weinig energie meer. Hij was gemotiveerd om te oefenen en voldoende te bewegen (op een gezonde manier die wij daarbij aanleren), Binnen een week zie ik hem met een glimlach op de volgende training verschijnen. Zijn moeder is ook blij.
‘We zien al meteen verandering!’ zei Jordan’s moeder.
Jordan beaamt dat hij zich al minder moe voelt. Na nog enkele weken is hij al bijna vergeten hoe slecht hij zich voelde toen hij bij ons aanklopte.

‘Flint had in het begin moeite om de oefening helemaal af te maken. Hij is binnen een paar weken al veel rustiger geworden en nu oefent hij met plezier. Hij merkt dat hij rustiger wordt. Hij beweegt veel, maar ontspant tussendoor regelmatig, soms met een muziekje op zijn hoofd. We zijn heel blij dat we niet aan de medicatie hoeven met hem!’
Moeder van Flint

This form does not exist

ONS BOEK OVER ADEMHALING & STRESS


Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

‘Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.’ Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

error: Content is protected !!