Ademwijzertraining

Kinderen 5 – 18 jaar 

Beter concentreren, beter ontspannen, groter uithoudingsvermogen, meer energie, minder medicijnen.

Wie was dokter Buteyko?

Prof. Dr. Konstatin Buteyko was een geleerde professor die leefde van 1923 tot 2003. Hij ontdekte dat mensen vaak teveel ademen. Net zoals je niet teveel moet snoepen of teveel moet eten, is teveel ademen ook niet goed. Je kunt dan benauwd worden, of je onrustig of moe voelen. Als je voor een tijdje de oefeningen van Buteyko doet gaat dat weer over. Hoe dat precies moet leer je in de cursus die je met je moeder of vader in onze Praktijk kunt doen.

Heb jij astma?
Als je benauwd bent zou je nog wat dieper willen ademen, maar dat lukt niet en het helpt eigenlijk ook niet. Het grote geheim dat Buteyko ontdekte was dat je met astma juist rustiger moet gaan ademen. Als je in onze praktijk hebt geleerd om rustiger te ademen wordt je niet meer benauwd en mocht je toch een keertje benauwd zijn dat heb je geleerd wat je moet doen.
Als je medicijnen gebruikt tegen de astma dan kun je daar tijdens de training langzaamaan mee stoppen tot je ze na een tijdje helemaal niet meer nodig hebt.
Ook ga je weer genoeg sporten want dat is gezond. Dat gaat straks ook weer veel beter, omdat je je sterker voelt en niet meer zo benauwd.

Andere klachten
Als je snel moe bent of je bent snel afgeleid zodat je niet goed je schoolwerk kunt doen, dan helpt Buteyko je daarbij. Door de oefeningen leer je hoe je beter kunt ademen. Als je Buteyko eenmaal hebt geleerd gaat het gezonde ademen helemaal vanzelf, daar hoef je dan niet meer over na te denken.
Als je weer rustig bent kun je beter je sommen maken of taal leren. Je wordt minder snel moe en voelt je sterker, ook omdat je beter slaapt.

Hoe werkt de Ademwijzer training?
Er zit een heel belangrijk stofje in je lichaam. Het heet koolzuur. Het is heel licht en vliegt gemakkelijk weg. We hebben koolzuur nodig om ons goed en gezond te voelen. Als we teveel ademen dan vliegt er teveel van dat stofje door onze neus of onze mond naar buiten. Daarom leren we je om rustig door de neus te ademen en niet teveel te ademen. Na een tijdje (3 maanden of zo) heb je genoeg geoefend, dan gaat het rustig ademen vanzelf. Dan blijft er genoeg koolzuur in je lichaam en voel je je veel gezonder.

Wie geeft de training?
Je moeder of vader gaat de twee keer dat je bij ons komt natuurlijk met je mee. Je wordt geholpen door een aardige meneer, Marc of een aardige mevrouw, Mathilde.

Kosten
Kinderen betalen €395,00 en worden onder de 18 jaar altijd begeleid door een van de ouders of een voogd.

Ervaringen

Weer met plezier naar school

Onze zoon kon zich nauwelijks meer concentreren, was al heel snel buiten adem bij het sporten en voelde zich vaak duizelig. De Ademwijzertraining heeft hem enorm geholpen om zich weer gezond te voelen. Het leren gaat weer als vanouds, hij kan veel harder lopen dan vroeger zonder buiten adem te raken en is nooit meer duizelig. Hij gaat weer met plezier naar school.
Patricia, moeder van Jan-Willem

Erik was al een jaar thuis met een lijst aan vage klachten. Hij heeft heel veel onderzoeken gehad. Eigenlijk kwam daar niet echt iets uit. Toen hij de ademtest deed kwamen we er achter dat hij chronische hyperventilatie heeft.
Al binnen enkele weken van de training ging hij zich beter voelen. Hij moest wel leren om zich aan het trainingsschema te houden, vooral toen het al weer wat beter ging.  Maar aan het eind heeft hij nog flink geoefend en hij is enorm blij dat  hij weer kan studeren en aan het gewone leven deel kan nemen.
Simon, vader van Erik

 

error: Content is protected !!