Natuurlijk vrij van hooikoortsklachten

Online hetzelfde goede resultaat

De aanleg voor hooikoorts hoeft geen reden te zijn voor klachten

Hooikoorts is een sterke reactie op allergene prikkels (pollen e.d.) van buitenaf door een verhoogt histaminegehalte. Naast dat de histamine je gevoelig maakt voor allergenen (pollen, e.d.) zorgt het ook voor verwijding van de bloedvaten, waardoor er meer vocht vrijkomt. Mogelijke gevolgen: een loopneus, opgezwollen neusslijmvlies of een verstopte neus. Omdat de histamine zich aan bepaalde zenuwuiteinden hecht, kunnen jeuk en niesbuien ontstaan. Dit verhoogde histamine gehalte kan te maken hebben met een verhoogde stressrespons. 

Minder pollen inademen betekent minder allergene reactie en minder klachten.

Door de chronische hyperventilatie met de Ademwijzer training aan te pakken (verlagen van het ademvolume van ± 15-20 liter per minuut naar ± 5-7 liter per minuut), adem je op de eerste plaats al veel minder pollen in. Daardoor vermindert de allergische reactie. Wanneer je het ademhalingscentrum hebt gereset en het ademvolume hebt teruggebracht naar een normale 6 liter per minuut, werkt de ademhaling weer zoals het hoort. De zuurstofvoorziening in het lichaam neemt hierdoor toe, het zenuwstelsel wordt rustiger en de klachten nemen daardoor af.
Oefeningen die de ademhaling wel bewust sturen, zoals naar je buik ademen, tellen bij de in- en uitademing en het aantal ademhalingen per minuut proberen te veranderen, beïnvloed je de ademhaling alleen kortdurend. Deze oefeningen hebben géén invloed op het ademhalingscentrum en een structurele verandering blijft daarom uit.
Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang naast het resetten van het ademhalingscentrum ook overbodige stress aan te pakken. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt ruimte gemaakt om het zelfgenezend vermogen te versterken. Met het doorbreken van de stressrespons, door de diepe ontspanning tijdens de dagelijks oefeningen, kan ook de hormoonhuishouding zich herstellen naar normale waarden, waaronder de overproductie van histamine. De allergische reactie in de neus zal afnemen, de slijmvliezen slinken, waardoor de symptomen van hooikoorts verdwijnen. Medicatie kan worden afgebouwd.


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Minder overprikkeld

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Het is het beste wat ik de afgelopen jaren heb geprobeerd en ik heb een verklaring voor mijn klachten en een hulpmiddel om ze te verminderen.
Marc is een goede trainer, met veel kennis. Hij is behulpzaam en altijd bereikbaar voor vragen en legt het gedegen uit.
Ik heb in de training mijn eigen weg gevonden. Ik voel me een compleet ander mens. Ik zit vol energie en ervaar eigenlijk geen stress meer. De focus die ik had op mijn pijn is er niet meer en er is weer ruimte voor allerlei andere dingen. Ik ben niet meer snel overprikkeld en geïrriteerd en ik kan veel meer (alles) aan. Mijn hartkloppingen zijn verdwenen en mijn neus is eigenlijk altijd zo goed als open. Ik weet wat ik moet doen wanneer dit niet zo is. Ik herstel sneller. Ik merk dat ik op erge dagen gerust buiten kan lopen en mijn ogen minder tranen. Niezen hoef ik niet meer. Wel ben ik op erge hooikoorts dagen nog gevoeliger voor bepaalde voeding waar ook histamine inzit en dat heeft een effect op mijn darmen. Op andere dagen merk ik niet veel meer van deze allergieën en het effect op mijn darmen.

Anne-Marijke, Zwolle

Onderwijskundige

Medicatie bijna afgebouwd

Tijdens de training heb ik de medicatie al een heel eind kunnen afbouwen. Het is heerlijk om weer mijn favoriete wandeling te maken zonder bang te hoeven zijn dat alles weer gaat opzwellen.

Frederieke, Enschede

Student

Weer geruster naar buiten

Ik ging de training pas doen toen ik weer klachten had, m aar het ging toch al snel veel beter. Dat is ook logisch want je gaat door de training veel minder pollen inademen. In de eerste maand was dat al de helft minder volgens de ademtest die je kan doen. Ik hoop nu dat ik volgend jaar helemaal over is en ik vanaf het begin van het seizoen geen klachten meer heb.
Marian, administratief medewerker, Zwolle

Willem, Amsterdam

IT-ontwerper

error: Inhoud is beschermd.