(Holte) ontstekingen

Sinusitus? Neusademhaling brengt je dichtbij de oplossing!

Het door de neus ademen is bij Sinusitis heel belangrijk. De neus zorgt namelijk voor het verwarmen, bevochtigen en ‘schoonmaken’ van de binnenkomende lucht. In de neus zitten zgn. ‘lamellen’ die ervoor zorgen dat de lucht warm en vochtig wordt en er zit ook een stofje ‘NO2’, ofwel stikstofoxide in de neus. Deze stikstofoxide is een natuurlijke ontstekingsremmer die ervoor zorgt dat de lucht schoon bij de longen komt en ontstekingen in de luchtwegen aanpakt. Daarnaast is het door de neus ademen belangrijk omdat je er automatisch minder door ademt. De mond is namelijk een grotere ingang waardoor je makkelijk veel meer adement dan goed is en waar bovendien geen systemen zijn voor het verwarmen, bevochtigen en schoonmaken van de lucht. Leer je dus om door je neus te ademen, dan ben je al halverwege. Toch is het vaak zo, dat je er daarmee niet bent. De verzwaarde ademhaling die je al die tijd hebt opgebouwd moet teruggedrongen worden en dat kan alleen door het ‘ademhalingscentrum’ in de hersenen te resetten.

Kijk uit met neusspray, gebruik liever de natuurlijke manier om de luchtwegen te openen
Ontstekingen van de bovenste luchtwegen (in het hoofd) zijn vaak lastig te behandelen. De neusdruppeltjes en verstuivers die worden gebruikt om de klachten te verminderen mogen over het algemeen maar beperkt (een week!) gebruikt worden. Zo kan het de bloedvaatjes laten slinken, zodat de neus weer vrij wordt maar het droogt ook het neusslijmvlies uit. En de oorzaak van de verkoudheid en ontstekingen wordt hiermee uiteraard niet weggenomen. Sinusitis duurt vaak lang, soms wel enkele weken, en mensen zijn dan geneigd om een neusspray langer te gebruiken dan toegestaan wat een averechts effect heeft en waardoor de ontstekingen regelmatig terugkeren. Een natuurlijke manier om de luchtwegen te openen leer je in de training en is vele malen effectiever.

Wanneer het immuunsysteem verzwakt is, ontstaan er makkelijker ontstekingen en houden ontstekingen ook langer aan. Een verzwakt immuunsysteem is dan ook meestal de oorzaak van holte ontstekingen. Het is belangrijk om op dat moment iets te doen waarmee je het immuunsysteem ondersteunt om te herstellen. Want veel mensen krijgen op den duur, als de holte ontstekingen aanhouden of regelmatig terugkomen, antibiotica voorgeschreven. Maar deze middelen ondermijnen op termijn juist ook weer het immuunsysteem en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. 

Er is een natuurlijke manier om van deze klachten af te komen waardoor je veel minder of geen medicijnen meer nodig hebt. Het blijkt namelijk dat een te groot ademvolume door een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum in de hersenen, van grote invloed is op de werking van het immuunsysteem. Dit gegeven is in de jaren ’60 door de Oekraïnse arts Dr. K. Buteyko ontdekt. Dr. Buteyko deed 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van het ademvolume op de gezondheid van mensen en ontdekte de techniek om het ademhalingscentrum te resetten.

Dit is wat de training uniek maakt ten opzichte van andere ademhalingscursussen en -oefeningen: met de Buteyko techniek wordt de ademhaling gereset in het ademhalingscentrum, zonder met bewustzijn de ademhaling te sturen. Met oefeningen die de ademhaling wel bewust sturen, zoals naar je buik ademen, tellen bij de in- en uitademing en het aantal ademhalingen per minuut proberen te veranderen, beïnvloed je de ademhaling alleen kortdurend. Deze oefeningen hebben géén invloed op het ademhalingscentrum en een structurele verandering blijft daarom uit.

Wanneer je met de Buteyko techniek het ademhalingscentrum hebt gereset en het ademvolume hebt teruggebracht naar een normale 6 liter per minuut, werkt de ademhaling weer zoals het hoort. De zuurstofvoorziening in het lichaam neemt hierdoor toe, het zenuwstelsel wordt rustiger en het immuunsysteem herstelt zich weer. Hierdoor nemen de klachten af. 

Geen luchtweginfecties meer gehad
Beste Marc,
Hierbij even een berichtje van mijn kant. Het gaat goed. Heb heel veel aan je training gehad en telkens weer kan ik terugkeren naar de eenvoudige ontspanningsopdracht en zo de ademhaling rustiger maken.
Groetjes, Ineke

Weer op eigen kracht herstelt
Ik ben in mei 2012 begonnen aan de Ademwijzertraining om mijn immuunsysteem beter op orde te brengen nadat die behoorlijk van slag af was geraakt ten gevolge van een tropische bacterie. Ik ben bijna drie jaar bezig geweest om te herstellen van een zeer sterke vermoeidheid. Had vorige winter regelmatig een ontsteking in mijn kaak- en / of voorhoofdholtes waarvoor ik antibiotica kreeg voorgeschreven. Dit najaar kreeg ik de symptomen van het ontwikkelen van zo’n ontsteking, maar ben op eigen kracht hersteld. Verder dan een flinke verkoudheid kwam het niet. Voel mij sinds eind september weer fit, net als 4 tot 5 jaar geleden.
Esmée

Geen kortademigheid meer
Ik merk het wanneer ik verslap in de oefeningen. Een minimum van 2x dag is voor mij nodig. M’n cp schommelt en is direct stress gerelateerd merk ik. Gemiddeld haal ik wel in ontspanning 40 ers en een paar keer 1 minuut gehaald. Ik vind de cp’s belangrijke indicators. Heb geen kortademigheid of zoiets, en gelukkig tot nu toe geen luchtweginfecties meer gehad. De opdracht aan mezelf is om me te houden aan die 2x per dag. Ook de komende tijd. In elk geval, een erg waardevolle training, prima uitleg en begeleiding. Ik kan dan ook deze coaching van harte aanbevelen. Rest me nog je te bedanken en een gezond 2014 toe te wensen.

Frenk

Leven ‘100% beter’ geworden
Mijn leven is door de Ademwijzer Training 100 % beter geworden. Had voorheen heel veel Atrovent en Salbutamol nodig. Iedere nacht wakker en benauwd. 
Vaak longontsteking en om de 6 weken antibiotica nodig. Ben in mei 2012 met Ademwijzertraining begonnen. Binnen een week alle Bronchoverwijderer laten staan. Van mei tot nu nog maar 1x longontsteking gehad. Ik zou me zo wensen dat artsen deze manier van ECHT genezen wat meer serieus zouden nemen. Heb ook mijn eigen arts van mijn bevindingen verteld.
Hanna

Eigen ervaring
Zelf heb ik (Mathilde) jarenlang last gehad van holte ontstekingen die soms weken aanhielden en die regelmatig terugkeerden, waarvoor ik toch af en toe een kuur kreeg omdat het maar niet overging. Ik heb diverse artsen bezocht en onderzoeken gehad maar toen ik uiteindelijk een paar maanden had geïnvesteerd in het doen van de ademoefeningen, waren mijn klachten verdwenen. Ik ben af en toe nog verkouden (wie niet…) maar dat is dan na een paar dagen weer over. Ik heb nooit meer een verstopte neus, ook niet tijdens de nacht en gebruik geen medicijnen meer om de neus vrij te houden.

Geen otrivin meer
‘Ik ben niet meer zo vaak verkouden en heb geen voorhoofdsholte-ontsteking meer gehad sinds ik met de Ademwijzer training begonnen ben. Daarom hoef ik niet meer middelen als Otrivin enzo te gebruiken die ik eigenlijk te vaak gebruikte. Daar ben ik heel blij mee.’

Einde ontsteking in kaak- en voorhooftholtes
‘Ik ben in mei 2012 begonnen aan de Ademwijzer training om mijn immuunsysteem beter op orde te brengen nadat die behoorlijk van slag af was geraakt ten gevolge van een tropische bacterie. Ik ben bijna drie jaar bezig geweest om te herstellen van een zeer sterke vermoeidheid. Had vorige winter regelmatig een ontsteking in mijn kaak- en / of voorhoofdholtes waarvoor ik antibiotica kreeg voorgeschreven. Dit najaar kreeg ik de symptomen van het ontwikkelen van zo’n ontsteking, maar ben op eigen kracht hersteld. Verder dan een flinke verkoudheid kwam het niet. Voel mij sinds eind september weer fit als 4 tot 5 jaar geleden.’

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

TEST JE GEZONDHEID

Klik hier voor de gezondheidscheck

[]
1
Step 1

Gezondheidscheck

Geef hieronder je klachten aan

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keelpick one!

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Toestemming gegevensopslag

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

""
1

Contactformulier

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

ADEMHALING ALS MEDICIJN

ADEMHALING ALS MEDICIJN 

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

BLIJF OP DE HOOGTE

error: Content is protected!