Hoge bloeddruk en ademhaling

Online hetzelfde goede resultaat

Ademhaling en hoge bloeddruk?

Wat heeft hoge bloeddruk met ademhalen te maken, kun je je afvragen. In het kort: door chronische hyperventilatie adem je teveel koolzuur uit. Koolzuur is echter nodig in het bloed om te zorgen dat de zuurstof uit het bloed aan het lichaam afgegeven wordt (Bohr effect, ontdekt door Chr. Bohr, 1904). Is er een tekort aan koolzuur in het bloed dan ontstaat er dus zuurstoftekort in het lichaam en daardoor gaat o.a. het glad spierweefsel wat om de bloedvaten zit verkrampen. De doorgang voor het bloed wordt dan nauwer, wat kan leiden tot hoge bloeddruk.

Natuurlijk ook minder stress 

Een andere belangrijke invloed op de bloeddruk is stress. In de Ademwijzer training hebben wij daarom ook speciaal aandacht aan het omgaan met dagelijkse stress ten aanzien van de persoonlijke werk- en leefsituatie.
Door de training ga je minder koolzuur uitademen en wordt de balans tussen koolzuur en zuurstof beter. Het glad spierweefsel dat zich rondom de bloedvaten bevindt krijgt daardoor meer zuurstof. Op deze wijze wordt de verkramping van het spierweefsel rond de vaten opgeheven en worden de vaatwanden weer soepeler.
Hoewel dit proces van het normaliseren van de bloeddruk wel enige maanden in beslag neemt, zijn cursisten enthousiast over het feit dat de bloeddruk door de oefeningen van de Ademwijzer training daalt en ook de medicatie tegen hoge bloeddruk (uiteraard in overleg met de arts) kan worden afgebouwd.


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Geslaagd om hoge bloeddruk te verlagen!

Wegens te hoge bloeddruk en een altijd gespannen gevoel en een te gespannen uitstraling door een te strakke mond heb ik contact opgenomen met Marc. De oefeningen heb ik consequent 4  maal per dag uitgevoerd hetgeen toch enige discipline kost. Door begin van de oefeningen was mijn bloeddruk, met inname van 4 soorten pillen, zo tussen 145 en 175.  circa 8 weken oefenen is mijn bloeddruk gedaald, met nu slechts 1 pil per dag, naar zo tussen 120 en 135. Momenteel doe ik de oefeningen nog 2 maal per dag en hoop in enkele weken totaal geen medicijnen meer nodig te hebben. Bijkomend krijg ik van mijn levenspartner steeds complimenten dat ik zoveel rustiger geworden ben en er tevens veel ontspannender uitzie, de strakke mond is “zacht ” geworden.
De controlepauze heb ik in die circa 8 weken kunnen verhogen van ca. 16 naar 32 sec. Om het algemeen uit te drukken, ik voel me stukken beter als voorheen( ondanks dat ik aan een kwalijke ziekte lijdt). In elk geval, het systeem dat Marc ontwikkeld heeft werkt voor mij zeer goed.
Marc bedankt voor je hulp en ondersteuning.

Groeten, Willem.

Willem, Amsterdam

IT-ontwerper

Bloeddruk weer helemaal normaal

Ik wil jullie laten weten dat mijn bloeddruk inmiddels helemaal normaal is. Dat was maar liefst 15 jaar geleden voor het laatst!

Helma, Amsterdam

Universitair onderzoeker

Bloeddruk is 70% verbeterd

Mijn bloeddruk is sinds ik de oefeningen doe al met ongeveer 70% verbeterd. Ik ben blij dat ik heb doorgezet.

Jan-Willem, Alphen aan de Rijn

Rijksoverheid

error: Inhoud is beschermd.