Ademwijzertraining

&

Ervaringen

Cliënten over de Ademwijzer Training

Hieronder vertellen mensen waarom ze zoveel aan de Ademwijzer training hebben gehad. Soms wordt gevraagd of onze aanpak altijd een succes is. Natuurlijk pakt de training voor elke persoon weer iets anders uit. De een gaat al snel beter slapen, bij een ander verdwijnen eerst de spierkrampen. We zeggen mensen bij aanvang ook eerlijk als we verwachten dat de vooruitgang in hun situatie langzaam zou kunnen zijn. Natuurlijk is er vooral een goede verbetering van de gezondheid merkbaar als je de oefeningen doet en de tips opvolgt die we je geven. Maar we hebben ook altijd het devies: als het oefenen om wat voor omstandigheden dan ook wat in het water valt, je kunt later het programma altijd zelf weer eens oppakken. De overgrote meerderheid van onze cliënten is zeer tevreden. Hieronder lees je waarom.

Positief
De ademwijzertraining kwam voor mij op het juiste moment toen het wat minder ging. Door de gecombineerde aanpak van ademhaling en stress voel ik me stukken beter en heb ik mezelf beter op de rit. De website voor cursisten geeft een schat aan informatie waarmee je naast de reguliere stappen andere uitstappen kunt maken. Positief.  Marc is een prettig en rustig persoon om als begeleider te ervaren.
Jeroen, financieel expert, Deventer

Al bij 8 specialisten geweest
Hoi Marc, Het gaat echt al veel beter me me door de oefeningen, het maakt een verschil van dag en nacht. Het meest waardevolle is wel dat ik met jouw training en tips mijn klachten waar ik al 10 jaar mee rondloop bijna helemaal heb kunnen elimineren terwijl ik al bij 8 specialisten in het ziekenhuis ben geweest, en dat is iets heel groots.
Steven, wetenschappelijk onderzoeker, Wageningen

Zeer waardevolle training
Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Het is het beste wat ik de afgelopen jaren heb geprobeerd en ik heb een verklaring voor mijn klachten en een hulpmiddel om ze te verminderen.
Marc is een goede trainer, met veel kennis. Hij is behulpzaam en altijd bereikbaar voor vragen en legt het gedegen uit.
Ik heb in de training mijn eigen weg gevonden. Ik voel me een compleet ander mens. Ik zit vol energie en ervaar eigenlijk geen stress meer. De focus die ik had op mijn pijn is er niet meer en er is weer ruimte voor allerlei andere dingen. Ik ben niet meer snel overprikkeld en geirriteerd en ik kan veel meer (alles) aan. Mijn hartkloppingen zijn verdwenen en mijn neus is eigenlijk altijd zo goed als open. Ik weet wat ik moet doen wanneer dit niet zo is. Ik herstel sneller. Het is lastig te zeggen of mijn hooikoorts helemaal over is. Ik gebruik de medicijnen nog wel, maar denk wel dat ik ook zonder zou kunnen. Ik merk wel dat ik op erge dagen gerust buiten kan lopen en mijn ogen minder tranen. Niezen hoef ik niet meer. Wel ben ik op erge hooikoortsdagen nog gevoeliger voor bepaalde voeding waar ook histamine inzit en dat heeft een effect op mijn darmen. Op andere dagen merk ik niet veel meer van deze allergieen en het effect op mijn darmen.
Anne-Marijke, onderwijskundige, Zwolle

Als herboren

Ik voelde me angstig, fysiek ziek, vertrouwde mijn lichaam niet meer en had geen controle over mijn ademhaling. Grootste wens was weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam.
Ik voel me nu als herboren. Ben trots op de motivatie en discipline die ik voelde, geboren uit de urgente noodzaak om iets te veranderen. Ik heb geleerd en ervaren hoe stress me in de afgelopen jaren heeft belemmerd, geblokkeerd en fysiek ernstig heeft verzwakt. Ik heb nu weer zelf de regie over mijn gezondheid gekregen en snap mijn lichaam beter. Voor mezelf gaan zorgen heeft me ook meer zelfvertrouwen opgeleverd. Daar ben ik heel dankbaar voor.
Rianne, juridisch medewerkster, Den Bosch,

Doen wat past

Ik ben met deze training begonnen in de hoop wat herstel te vinden voor de toegenomen tinnitus. De adem is bij deze training de sleutel en daar heb ik veel van geleerd. De opzet van de training en de begeleiding is heel ondersteunend en geeft ruimte voor de eigen weg. Doen wat past geeft Marc vaak aan. Een heel waar punt. Doen wat past en dat geeft stap voor stap resultaat. Ik ben Marc daar dankbaar voor. Een klein stukje verder. Iets geleerd dat dagelijks toepasbaar is en niet ver weg. De adem is altijd bij je een welwillend instrument.
Nu het eigen worden en stap voor stap doorgaan. Wat Marc je leert vergeet je niet.
Henk, pensionado, Holten

Piloot Boeing 737 weer helemaal fit om te vliegen

Tijdens mijn pubertijd werd bij mij chronische hyperventilatie (CHV) geconstateerd. Dit gaf bij mij een breed scala aan vage klachten die ik sinds die tijd met me meedroeg. Uiteindelijk escaleerde dit in een tijdelijke ‘ongeschikt melding’ vorig jaar. Bij veel collega’s (maar ook buiten het werk) hoor ik vaak over diezelfde soort klachten, met name een lage weerstand, slaapproblemen en weinig energie, maar ook darmproblemen en spierspanningsklachten. Met de Ademwijzer training heb ik mijn ademhaling leren verbeteren met een aanzienlijke vermindering van de klachten tot gevolg. Hierdoor ben ik niet zozeer beter gaan presteren op mijn werk, maar ben ik minder vaak ziek, moe of ‘not-fit-to-fly’. De meeste klachten zijn (grotendeels) verdwenen en ik heb weer veel meer energie. Ondanks dat ik niet wist dat de ademhaling zo’n grote invloed op de gezondheid kon hebben, ben ik overtuigd geraakt van de winst die valt te halen uit een gezonde ademhaling, gebaseerd op een diepe en regelmatige ontspanning. De therapie vergt discipline en tijd maar het komt de gezondheid en productiviteit zeker ten goede! Wanneer mensen hier op tijd mee beginnen, kan het ook preventief werken tegen langer ziekteverzuim vóórdat het escaleert, zoals bij mij. Ik raad het iedereen aan.
Arjen, gezagvoerder, Lisse

Prettige begeleiding

Ik heb de training als zeer prettig ervaren. De begeleiding van Marc helpt je echt door het proces heen te gaan. Het ging bij mij met ups en downs en door soms even kort contact te hebben of een berichtje te ontvangen, weer de moed om met nieuwe energie weer aan de slag te gaan. Ik ben tevreden met het resultaat dat ik in deze 12 weken hebben behaald. Ik heb ervaren dat je dicht bij jezelf en bij je eigen gevoel moet blijven, voor mij was dat de manier om de kans van slagen het grootst te laten zijn.
Marijke, leidinggevende, Deventer 

Besef wat er nodig is uit de stress te komen

De ademwijzer training heeft me vooral erg goed geholpen in het proces van bewustwording. Je gaat je lichaam bewuster ervaren en middels de oefeningen breng je stap voor stap meer rust in je systeem. Voor mij geld ook dat met het rustiger worden van mijn lichaam, er diverse gevoelens en sensaties naar boven komen die waarschijnlijk al jaren ergens onderdrukt hebben gezeten door mij toch wel jachtige leefstijl. Met het stijgen van de CP, kom ik dus dikwijls van alles tegen waarna hij weer zakt. Het is in de fase van jonge kinderen wel aan uitdaging om de oefeningen te blijven inbouwen, maar gezien ik merk wat het effect is, probeer ik het wel een vast onderdeel te laten zijn van mijn dag. Ik zit inmiddels gemiddeld op een CP van 30, het gaat de goede kant op, maar besef nu ook wat nodig is om mijn lichaam nog meer uit de stress te halen. Ik ben erg gemotiveerd om hier lekker mee verder te gaan en ben benieuwd waar ik kan komen.
Hieke, boer, Holten

Blij dat ik de training heb gevolgd

Ik ben blij dat ik de training heb gevolgd. Ik wist niet dat ademhaling zoveel invloed heeft op je welzijn, op zoveel terreinen. Ik voel me veel beter dan voor de training. Mijn ademhaling blijft nog wel een punt, kan nog wel van slag zijn, maar al veel minder dan voorheen. Ik heb er vertrouwen in dat het steeds nog beter zal gaan, mijn lichaam moet er ook aan wennen natuurlijk. Dank voor de begeleiding, vriendelijk en kundig.
Marijke, verpleegkundige, Hilversum

Verantwoordelijker met mijn gezondheid bezig

Voorafgaand aan de Ademwijzer training had ik problemen met allergie (hevige niesbuien), kortademigheid met sporten en een verkeerd ademritme door trauma (vanwege een gebroken neus). Dit had invloed op het stressgevoel, omdat ik constant aan het ademhalen dacht. Het eerste consult bracht al rust in de ademhaling en de tintelingen waren meteen merkbaar minder. Nu heb ik veel eerder door wanneer ik stress ervaar en ik een stap terug moet doen. De allergie medicijnen zijn niet meer dagelijks nodig maar alleen op zware dagen. Sporten gaat makkelijker, het herstel van het lichaam is sneller. Ik ben verantwoordelijker met mijn gezondheid bezig en wil hier verder in doorgroeien.
Dennis, student, Arnhem

Al vier maanden geen astma medicatie meer

Het gaat op dit moment erg goed. Krijg steeds meer rust en energie. Controlepauze zit regelmatig op de 35. En gebruik vier maanden al geen medicatie meer voor mijn astma. Wel nog een keer een bijholteontsteking gehad. Tevens gaat het zo goed dat mijn ggz traject in september afgerond gaat worden. Ben super blij dat ik deze training heb gedaan!
Tine, administratief medewerkster, Haren

Echt ontspannen

Als alleenstaande moeder met 2 geweldige kids was ik gewend om altijd maar door te gaan. Dat doe ik met liefde natuurlijk. Maar ik was helemaal op na een periode van 8 jaar waarin ik ook nog mijn beide ouders moest verliezen. Mijn sociale contacten had ik op een laag pitje gezet. En ik probeerde alle ballen in de lucht te houden.
Door de training heb ik geleerd hoe ik mij echt kan ontspannen. En m’n ademhaling is weer op orde. Ik kwam in een bad vol met energie en lucht. En ik merk aan mijn lijf veel minder spanning en heb zo veel méér energie! Dit is voor mij echt de sleutel tot succes en ik wens dit iedereen toe.
Angela, budgetcoach, Amsterdam

Hoge bloeddruk verlaagd

Wegens te hoge bloeddruk en een altijd gespannen gevoel in mijn lichaam, heb ik contact opgenomen met Marc. Voordat ik aan de Ademwijzer training begon was mijn bloeddruk, met inname van 4 soorten pillen, zo tussen 145 en 175.  Na circa 8 weken oefenen is mijn bloeddruk gedaald, met nu slechts 1 pil per dag, naar zo tussen 120 en 135. Momenteel doe ik de oefeningen nog 2 maal per dag en hoop ik in enkele weken helemaal geen medicijnen meer nodig te hebben. Bijkomend krijg ik van mijn levenspartner steeds complimenten dat ik zoveel rustiger geworden ben en er veel ontspannener uitzie.
Wim, IT-specialist, Hoogeveen

Veel energieker, minder gehaast

Wat ben ik blij met deze vorm van ademtherapie die gericht is op ontspanning. Het kostte wat tijd en geduld, maar tot mijn verbazing ben ik voor het grootste deel van mijn allergische astma verlost!
Rick, horeca-medewerker, Rotterdam

Minder depressiepillen

Beste Marc, alweer lang geleden dat we contact hadden. In een gewoon tempo houd ik me aan de ademhalingsoefeningen. Ik voel me prima en heb geen last meer van het hart. En ….ik beperkt het aantal depressie pillen nu al tot 1 maal per drie dagen. (i.p.v. elke dag) Dus ook dat gaat de goede kant op (…).
Hartelijke groet,
Egon

Al snel resultaat

Ik ben gisteren na het consult meteen begonnen met de oefening. Misschien vreemd om te zeggen maar ik voel me nu al niet meer misselijk en gespannen. De hele nacht doorgeslapen en niet gesnurkt! Ik werd heel blij wakker en zie het weer helemaal zitten. Mooi begin, dus ik ga door op de ingeslagen weg.
Richard, logistiek medewerker, Dieren

Ik kan mijn lichaam door deze training beter waarnemen
Ik ben me bewust geworden van de ingredienten die nodig zijn op weg naar gezondheid. Het zal bij wij wellicht wat langer duren, maar dat geeft niet. Wat ik ook erg fijn vind, is dat ik meer heb geleerd over het gaan waarnemen van mijn eigen lichaam. Ik deed de bodyscan altijd erg snel, maar nu pas, door vaker op een lichaamsdeel gericht te zijn, kan ik het lichaamsdeel pas voelen. Nu pas, na 3 maanden, zijn er sensaties van aanwezigheid terug gekomen in bijv. bovenbenen, dit vind ik echt super.
Diana, psychologe, Amsterdam

Oplossing voor stressperiode

Het fijne van de oefeningen is, dat ik nu een oplossing heb voor de dagen waarop ik me niet zo goed voel en weer klachten krijg. De oefening geven rust en de klachten verdwijnen vaak snel. Die oplossing/ uitweg had ik voordat ik deze training deed niet en dat voelde vaak letterlijk hopeloos.
Huib, ambulancechauffeur, Bodegraven

Minder spanning in lijf

Na een kleine week merkte ik dat mijn CP al omhoogging. En na een week sliep ik weer beter. Ook de last de ik vooral ’s nachts van mijn benen had werd minder. Ik voelde dat de spanning in mijn lijf veranderde. Geen trillerig gevoel meer van binnen. Mijn concentratie en korte termijn geheugen zijn verbeterd. Momenteel zit ik in een drukke en best wel spannende periode en ik merk dat oefenen juist nu heel zinvol is.
Marloes, promovendus RU, Dedemsvaart

Rustig presenteren

Deze week kreeg ik tot twee keer toe een mooi compliment. De eerste was van een collega leerkracht. Zij weet dat ik deze training volg en vond dat ik er rustiger uitzag en dat mijn ogen straalde. Het tweede compliment kwam van een ouder, zij wist niet dat ik deze training volg. Op een benefietavond, waar zij ook aanwezig was, moest ik een presentatie geven.  Na afloop gaf zij aan dat ik rustiger presenteerde dan een tijdje geleden tijdens een ouderavond en dat ze kon zien dat mijn ademhaling rustiger was. Een mooie opsteker die mij weer motiveert!
Marleen, leerkracht, De Bilt

Minder vermoeid, sneller herstel

De ontspannings­oefeningen zijn erg prettig om te doen en kosten me geen inspanning. Ik merkte al vrij snel verbetering in mijn situatie. Ik voel mij meer ontspannen, de hyperventilaties worden stukken minder en ik krijg langzaamaan wat meer energie om dingen vol te kunnen houden. Ik begin me wat beter te voelen en ik slaap veel beter waardoor ik ook steeds meer vooruitgang boek. Als ik nu nog wel eens over mijn grens ga en ik even weer een terugval heb, doe ik weer een tijdje de oefeningen en dan merk ik gelijk weer verbetering. Wel moet ik nog uitkijken niet te enthousiast te worden met de energie die ik inmiddels weer heb zodat mijn batterij niet zo weer leegloopt. Ik wou dat ik deze methode eerder had ontdekt, dat had mij denk ik een hoop ellende bespaard.
Martijn, docent Technische Universiteit, Delft

Minder snel buiten adem en 70% minder medicatie nodig

Laagste Controle pauze ooit was: 11 sec.
Gemiddelde Controle pauze is: Momenteel rond de 30 sec.
Hoogste Controlepauze tot nu toe: 34 sec.
Aanvullingen op de evaluatie Marc heel erg bedankt voor de handvatten die je in deze training hebt mee gegeven. De ademhalingsoefeningen gaan erg goed en doe ik elke dag een paar keer. De ontspanningsoefeningen vind ik persoonlijk wat moeilijker maar dit gaat bij momenten ook steeds beter.
Wat vond je sterke punten in de training? Dat ik mij nu bewust ben van hoe goed adem te halen, hierdoor raak ik minder snel buiten adem en heb ik wel 70% minder medicatie nodig.

Marian, verpleegkundige, Franeker

Een algeheel rustiger gevoel

Marc is een goede, deskundige trainer die vertrouwen geeft vanuit openheid. De positieve benadering is een geruststelling. Het is wonderlijk om je plotseling te realiseren dat bepaalde klachten verdwenen zijn en dat je je alom rustiger voelt. Dit zou veel meer bekendheid mogen krijgen. Waarom niet kinderen hier al ervaring mee laten opdoen? En wacht niet op klachten maar doe het nu.
Remco, ondernemer, Zutphen

Aanzienlijk minder klachten

Ik heb geen last meer van hoge adem, druk op de borst, zweverig gevoel, gejaagd gevoel, benauwdheid, vermoeidheid, hartkloppingen, misselijkheid, buikpijn, geïrriteerdheid en gevoel van angst. Ik ga ook veel beter om met stress. Ik stop mijn werkzaamheden geregeld om even te resetten. Ook autorijden en het huishouden doen doe ik meer ontspannen. Ik kan nu zelfs zomaar even niks doen! Ik MOET niet steeds van alles. Ik geniet meer.
Yvonne, agogisch medewerker, Vechel

Had dit 30 jaar eerder willen weten

Ik ben erg blij dat ik deze training heb gedaan. Zou willen dat ik dit 30 jaar eerder had geweten. Fijn dat ik me zo makkelijk zoveel beter kan voelen. Dit is zeker blijvend inzetbaar. Het voelt goed om tijd voor mezelf te hebben.
Martin, grafisch vormgever, Utrecht

Tijd om op te laden

Deze oefeningen zijn echt geweldig en eigenlijk is het heerlijk om ze te doen. Gelijk even tijd voor jezelf en daarna voel ik me weer energiek. De PMS is ook een stukken minder, vroeger had ik 2 weken last, nu 2 dagen.
Marieke, administratief medewerker, Barneveld

Na 20 jaar klachten eindelijk verminderd

Het hielp mij na jarenlang zoeken om mijn klachten die al 20 jaar aanwezig waren sterk te verminderen, zo fijn! Iedereen zou dit moeten proberen, goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Miranda, leidinggevende, Almere

Bewuster en rustiger

Het voelt fijn als ik weer een oefening heb gedaan. Ik ben minder gehaast, ben vaker bewuster aanwezig en rustiger in situaties. Hierdoor kan ik steeds beter mijn grenzen bewaken en ben ik over het algemeen ook vrolijker. Ik ben ook minder krampachtig bezig met dingen heb ik het idee, kan het wat sneller loslaten. Mijn onrust en algehele malaise zijn verminderd!
Nicole, event-manager, Den Haag

Alles geprobeerd en niets hielp

Heel wat adem therapieën beloven veel, maar de resultaten zijn er niet of maar tijdelijk. Heel frustrerend. Maar veel van die vage klachten waar ik mee rondliep zijn nu zo goed als verdwenen en daar ben ik heel dankbaar voor.
Tim, beleidsmedewerker, Hilversum

Geen urineverlies meer

Ik heb bijna geen urineverlies meer. Ben sowieso ontspannener. Ik ben meer in staat om rust in te bouwen in mijn leven en heb nu mijn (ont)spanning voor het grootste deel zelf in de hand.
Paul, HR-medewerker, Deventer

Niet meer bang om naar bed te gaan

Vanwege slaapapneus, astma en slecht in- en doorslapen ben ik de Ademwijzertraining gaan doen. Dezelfde avond sliep ik al snel in. Ik ben veel beter gaan slapen door de oefeningen. Ik mis het wanneer ik het niet doe. Ook mijn astma is minder geworden, geen benauwdheid meer. Mijn leven is het weer waard om geleefd te worden. Wat ben ik blij dat ik dit ben gaan doen.
Linda, Praktijkondersteuner, Bussum

Inzicht

Ik voel me gezonder, rustiger en gelukkiger, ook en misschien vooral doordat de therapie me inzicht heeft gegeven in de aard van mijn klachten.
Pieter, ondernemer, Vianen

Kan nu bij mezelf blijven in stressvolle situaties

Ik voel mijn voeten op de grond, heb geleerd om mijn adem tot rust te laten komen en bedenk me dat, door bijvoorbeeld mijn handen gestrest en snel te wassen, ze heus niet schoner worden. Ik doe dit nu rustiger en voel tijdens het handen wassen ook echt mijn handen.
Ik merk dat mijn blik weer ruimer is. Ik ben meer bij mezelf en daardoor hou ik de stress niet meer bij me de hele tijd.
Patricia, Verpleegkundige, Deventer

Mail van een pastor die veel reist

Ik heb veel minder last van duizeligheid en voel me weer happy. Ik reis veel, maar ik doe trouw mijn oefeningen. Ik ben je dankbaar dat je me goed op weg hebt geholpen met deze methode.
Maarten, vertegenwoordiger, Helmond

Het wordt alleen maar beter

Mijn naam is William en ben internationaal vrachtwagen­chauffeur. Een paar jaar geleden begonnen er klachten te komen: overmatig transpireren, hartkloppingen en het gevoel flauw te vallen kwam steeds vaker voor. De artsen kwamen met de conclusie dat ik hyperventilatie had. Ben toen naar de fysiotherapeut geweest voor ademhalings­oefeningen, zonder succes. Ook diverse ademhalings­oefeningen van het internet hielpen niet. Zelfs dik 2 jaar aan de pillen gezeten, maar niks werkte. Door middel van de Ademwijzertraining ben ik in 5 weken anders gaan ademhalen. Ik had in het verleden elke dag om de 3 à 4 uur een hyperventilatie aanval. Was doodmoe, had geen energie en was prikkelbaar. Nu, na 4 weken oefenen, nog maar 1x per week zo’n aanval, meer energie en de ademhaling is er stukken beter op geworden. Een hoop klachten zijn aan het verdwijnen. Het wordt alleen maar beter en ik ben pas 5 weken bezig!
William, vrachtwagenchauffeur, Bergen op Zoom

Deze methode is diepgaand en van hoge kwaliteit

Na een zware aneurysma-operatie ben ik door toeval bij Marc Scheffer terecht gekomen en heb daar de Ademwijzer training gevolgd. Ik heb twee maanden geoefend met een verbluffend resultaat van beter ademhalen, beter en rustiger spreken en vooral ook beter slapen en met spanningen kunnen omgaan. Ik kan het iedereen aanbevelen, want het effect van deze methode is diepgaand en van hoge kwaliteit.
Wouter, bakker, Rotterdam

Geen apneus en geen aambeien meer

Het is heel fijn dat mijn apneus over zijn maar bijzonder dat ook mijn aambeien zijn verdwenen!
Michel, opticien, Leeuwarden

Toegenomen libido

Voel me veel vitaler. En ik durf het haast niet te zeggen maar ook de sex gaat zoveel beter. Ik ben nu dik over de 60, maar ik voel me weer 18.
Mariska, HR-manager, Dordrecht

Leeg hoofd

Dankzij de oefeningen heb ik in een hele stressvolle periode genoeg energie gehouden en kon ik ook mijn hoofd beter ‘leeg’ maken.  Ik ben blij dat ik dit gedaan heb.
Rianne, winkel manager, Zwolle

Effectieve hulp bij burn-out

Ik had last van een Burn-out. Van alles geprobeerd, het enige wat mij echt geholpen heeft is de Ademwijzertraining.
Sander, hoogleraar, Utrecht

Astmamedicatie afgebouwd

Toen ik nog niets wist van het ademvolume meed ik, i.v.m. mijn benauwdheids­klachten, ruimtes met rook. Toen ik mijn benauwdheid weer eens aan mijn arts meldde drong hij eropaan dat ik toch pufjes ging gebruiken, er was echt geen alternatief.
Na 5 jaar gebruik was ik soms wel minder benauwd maar had ik zeker 6 weken per jaar luchtwegproblemen en was ik zeker 4 weken goed ziek. Ik hoorde van de Ademwijzer­training en ben die gelijk gaan doen. In overleg met mijn toch nieuwsgierige huisarts, ging ik over op een uitsluitend ontstekingsremmende puf. Dat ging prima, na een paar maanden hebben we de dosering gehalveerd. Toen bij een longfunctie­onderzoek bleek dat het zo goed ging, vroeg ik weer om halvering van de dosering. Na overleg met mijn huisarts belde ze mij dat ik wel 4-6 weken mocht stoppen met de puf om te ervaren hoe dat zou gaan. Aanvankelijk had ik last van wat meer slijm maar nu gaat het goed. Zo goed dat ik het eigenlijk een beetje vergeten ben.
Esther, operatieassistente, Aalsmeer

Luchtwegklachten aanzienlijk verbeterd

In het verleden had ik heel veel Atrovent en Salbutamol nodig. Iedere nacht was ik wakker en benauwd. Had vaak longontsteking en om de 6 weken antibiotica nodig. Ben in mei 2012 met Ademwijzertraining begonnen. Binnen een week kon ik de luchtwegverwijders laten staan. Van mei tot nu (september) nog maar 1x longontsteking gehad. Ik zou me zo wensen dat artsen deze manier van ECHT genezen wat meer serieus zouden nemen. Heb ook mijn eigen arts van mijn bevindingen verteld.
Karin, hoofd administratie, Kampen

Geen bronchitis meer

Ik had voor de Ademwijzertraining een aantal keren per jaar last van een verkoudheid die dan altijd overging in bronchitis. Ik heb nu al 1 ½ jaar geen bronchitis meer heb gehad. Ik ben wel een enkele keer verkouden geweest, maar dat was snel over en ging niet ‘in m’n longen zitten.
Miranda, beheerder dierenpension, Veldhoven

Officieel geen slaapapneu meer

Ik heb sinds de zomervakantie de CPAP niet meer gebruikt en het gaat goed. Ben inmiddels naar de longarts geweest en heb aangegeven dat ik de Ademwijzertraining heb gevolgd en de CPAP niet meer gebruik. Hij wilde middels een slaaptest vaststellen of ik ook werkelijk geen of nagenoeg geen ademstilstanden meer had. De slaaptest wees uit dat ik op een gemiddelde zat van nog maar 1.8 ademstops. Inmiddels heb ik het apparaat teruggestuurd en dat voelde als een afronding van mijn apneuverhaal. Mijn energiepijl is ook weer aanzienlijk gestegen.
Paul, ondernemer, Nijkerk

Af van hyperventilatieklachten

Ik heb maanden last gehad van hyperventilatieklachten. Mijn klachten waren met name heel duizelig, moe en vooral gestrest. Door deze klachten, maar vooral door de spanning die ik in mijn lichaam voelde, was ik ook onzeker en angstig. Ik heb vele andere therapieën gevolgd, met weinig resultaat. Na 3 maanden de oefeningen te hebben toegepast, slaap ik veel beter, heb ik geen hyperventilatieaanvallen meer, is mijn duizeligheid zo goed als weg, heb ik veel meer energie, en als ik na een drukke week weer wat spanning in mijn lichaam voel opkomen, doe ik een paar keer een oefening en de spanning gaat echt waar weer weg, heerlijk gevoel!
René, docent, Deventer

Menstruatie terug en Oxasepam aan het afbouwen

Heleen had bij binnenkomst bij ons nog maar een CP van 8 seconde… Zij melde ons na vier weken: ‘Ik heb nu al regelmatig een CP van 25 of 30. Mijn menstruatie is ineens weer begonnen, dat heb ik enkele maanden niet gehad. En ik ben de Oxasepam aan het afbouwen!’
Heleen, huisvrouw, Breukelen

Nu weet ik: ik had chronische hyperventilatie

Vorig jaar had ik erg veel last van hoge ademhaling, stress, slecht slapen en geïrriteerdheid naar mijn gezin. Ik ben gaan zoeken op internet en kwam via google op de website van Marc terecht, ik herkende daar veel klachten die ik had. Nu ben ik weer terug op een gezonde ademhaling. Ook de stressklachten zijn verdwenen en maak ik weer goede lange nachten. Ik ben ook beter gaan letten op mijn voeding en heb gemerkt dat dat ook van invloed was op mijn ademhaling en mijn gemoed. Ik ben naar mijn gezin weer een stuk ontspannener geworden.
Ellen, HR-consultant, Spijkenisse

Ontstekingswaarde gedaald

Voor de Ademwijzertraining was mijn ontstekingswaarde 260, drie maanden na de training is deze 98. Als hij verder zakt naar 40 heb ik officieel geen Crohn meer.
Sanne, student bedrijfskunde, Deventer

Bloeddruk gedaald

Mijn bloeddruk is sinds ik de Ademwijzertraining sterk gedaald en weer op een gezond niveau. Ik ben blij dat ik de training heb gevolgd.
Esther, boerin, Steenwijk

Afbouwen antidepressiva

Sinds kort heb ik ook het squashen weer opgepakt. En ik ben aan het afbouwen met de antidepressiva. Het is net of je alles weer meer in de hand hebt. En de dosis medicijnen is sterk verminderd. Een soort sluier is weggehaald. Ik was er half en ben er nu weer helemaal. Een goeie vriend zei na de squash wedstrijd ‘heb jij een cursus zen gedaan of zo?’ Ik was super rustig en gecontroleerd.
Robert, software-engineer, Den Haag

Klaar met gapen

Al meer dan 20 jaar had ik last van gapen. Ik gaapte bijvoorbeeld op de terugweg van een feestje in de auto vaak aan een stuk door. Maar ook na het eten van een grote maaltijd zat ik vaak te gapen. Dit alles was erg vervelend voor mijzelf maar ook voor de omgeving. Daarnaast had ik onder andere erg veel last van kramp in de benen tijdens het zwemmen, had ik dove vingers en tenen en een opgeblazen gevoel na een dag werken. In de afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken geweest maar helaas kon de oorzaak van mijn gaapprobleem niet gevonden worden. Uiteindelijk is er toch geconstateerd dat ik aan chronische hyperventilatie leed. Gelukkig heb ik toen de Ademwijzertraining gevonden. Nu ben ik van bovengenoemde klachten af. Wat is het heerlijk om te leven zonder gapen en te kunnen zwemmen zonder kramp te krijgen!
Niels, politieagent, Zutphen

Herstart

Jarenlang heb ik rondgelopen met, achteraf, chronische hyperventilatie klachten. Nadat een alerte verpleegkundige mijn ademhaling en stem hoorde, is uiteindelijk een provocatietest gedaan en kreeg ik de diagnose chronische hyperventilatie. Met deze diagnose heb ik 2 jaar lang gezocht naar ‘passende ondersteuning’ totdat ik uiteindelijk de Ademwijzer training vond. Vanaf dag 1 direct resultaat geboekt. Je beter voelen, steeds beter, dit is echt leven!
Daniel, telemarketeer, Zwolle

Stoelgang en huid verbeterd

Mijn stoelgang en huid zijn erg verbeterd: minder ontstekingen en sneller herstel. En ik ben over het geheel genomen rustiger en opgewekter. Ik heb ook minder last van PMS.
Leonie, verpleegkundige, Doetinchem

Diepe ontspanning

Door de training heb ik voor het eerst echte diepe ontspanning ervaren. De controlepauze gaat goed omhoog.
Ilona, winkelbediende, Heelsum

Werk opgepakt, luchtwegklachten verdwenen

Ik ben inmiddels weer halve dagen aan het werk. Gaat steeds beter. Heb bijna permanent warme handen. Heerlijk. Nooit meer slijm in de keel of moeten hoesten. Nooit meer een verstopte neus dicht en mijn Ventolin weet ik niet eens meer te liggen.
Joyce, apothekersassistente, Zeist

 

Meer uithoudingsvermogen

Ik adem nu altijd door mijn neus. Ik pas mijn inspanningen aan aan mijn ademconditie. Ik heb meer uithoudingsvermogen. Na afloop van het sporten voel ik me ook veel beter en ben ik minder moe.
Nathalie, dierenverzorgster, Hilversum

Duizeligheid over

Ik heb vier jaar last gehad van duizeligheid. Door de oefeningen ben ik niet één keer meer duizelig geweest.
Maaike, ondernemer, Ermelo

Schildklierwaarden omhoog

Deze winter heb ik geen bronchitis gehad, dus niet hoeven ‘puffen’. Ik heb geen last meer van eczeem. Mijn schildklierwaarde is ineens omhoog gegaan. Kan nu met een lager medicijn (had 125 mg nu 100 mg) per dag. Slaap veel beter en langer door maar wordt ’s morgens om 7 uur fit wakker. Geen last meer van consti­patie, zonder pillen.
Femke, schoonheidsspecialiste, Dedemsvaart

Uitgerust

Voordat ik aan de Ademwijzertraining begon bestond mijn nacht uit 4 of 5 blokjes slapen van 1,5 tot 2 uur elk. Als gevolg van de apneus werd ik steeds even wakker en bereikte dus mijn diepe slaap nooit. Gevolg: bijna permanent moe en overdag vaak indutten. Ik voel me nu veel beter omdat ik de nacht met meerdere uren diepe slaap begin. Ik sta nu meestal uitgerust op in plaats van vermoeid.
Wendy, horeca manager, IJmuiden

Je ogen stralen weer!

Vóór de Ademwijzer­training scoorde ik bij de longfunctietest 15% onder het gemiddelde. Door de training scoorde ik deze week bij de test 109%. De slijmvorming van het afgelopen half jaar is gestopt. Ik had elke 5 minuten slijm in de mond en dat heb ik niet meer. Ik hoest ook niet meer. Ik heb de hele dag door lekker warme handen. Een bekende die ik laatst tegenkwam zei: ‘Wat zie je er goed uit, je ogen stralen weer!’
Michel, kwaliteitscontroleur voeding, Borne

Gedachten rustiger

De Ademwijzertraining heeft een enorme invloed. Ik merk dat mijn gedachten rustiger zijn, ook in stress-situaties.
Kim, basisschool leerkracht, Wijchen

Weer gewoon winkelen

Als ik vroeger een winkel inging was het de vraag of ik wel alle boodschappen kon doen. Vaak was ik erg gestrest en stond angstig bij de kassa. Nu kan ik mijn ademhaling rustig houden door op tijd de oefening te doen.
Annemarie, office manager, Bergen

Sporten geeft nu energie

De tips die ik tijdens de training kreeg om gezond te sporten hebben echt geholpen. Ik ben niet meer zo afgepeigerd. Ik voel me nu fit en energiek na de sport.
Judith, diëtist, Etten Leur

Angsten onder controle

Ik doe weer dingen die ik al lange tijd niet meer deed. Ik ga ook weer met plezier uit. Het is een fijn gevoel om deze techniek achter de hand te hebben en niet meer zo angstig te zijn.
Linda, student, Hardenberg

Otrivin niet meer nodig

Ik ben niet meer zo vaak verkouden en heb geen voorhoofdsholteontsteking meer. Daarom hoef ik geen middelen zoals Otrivin meer te gebruiken, die ik eigenlijk te vaak gebruikte.
Jessica, receptioniste, Rotterdam

Leven zonder luchtwegmedicatie

Het is fijn en wennen tegelijkertijd om nu helemaal geen luchtwegmedicatie meer te gebruiken en helemaal zelf verantwoordelijk te zijn.
Bas, militair, Driebergen

error: Content is protected !!