Epiphora: geef je hersens zuurstof en je lichaam rust

Hans Timmerman ontwikkelde in tien jaar de unieke Epiphoramethode. De resultaten zijn verbluffend. De opleiding tot Epiphoracoach bij Hans Timmerman was fenomenaal en een mooie aanvulling op mijn vakgebied als Buteyko ademtherapeut.

Ik ben blij de opleiding bij Hans te hebben gevolgd, Hans gaat met pensioen en zo heb ik het bij de bron mogen leren!

Hoe werkt de Epiphora Methode?

Bij veel mensen is de doorbloeding naar het hoofd verstoord. Zo’n verstoorde doorbloeding staat het herstel van veel klachten in de weg. Daarin speelt de Cirkel van Willis een cruciale rol. De Cirkel van Willis is essentieel voor de toevoer van bloed naar de hersenen en het goed kunnen functioneren van de talamus (ons zenuwcentrum). Helaas kunnen er wel 70 verschillende (vaak aangeboren) gebreken in de cirkel van Willis voorkomen, met alle gevolgen van dien. Bij wel 65% van de mensen is dit het geval en is er een verstoring in de cirkel van Willis. Door onvoldoende doorbloeding naar de hersenen, ontstaat er een stressrespons in het lichaam en dit kan voor uiteenlopende klachten zorgen.

De Epiphora methode herstelt op unieke wijze de doorbloeding naar het hoofd en haalt je lichaam uit de stressreactie. Het verhelpt en voorkomt daarmee de vorming van vele klachten in het lichaam. Zo kom je (weer) meer in je lijf en uit het denken. 

Omdat de Epiphora methode zowel een herstellende als preventieve werking heeft is het in feite voor iedereen een goed idee om de doorbloeding naar het hoofd met deze aanpak te optimaliseren. 

Specifieke aandoeningen

Er zijn hoopgevende resultaten gehaald bij:

  • Fybromyalgie syndroom
  • ME/CVS
  • Aura migraine
  • Long Covid
  • Postcommotioneel syndroom (een aantal van de volgende klachten: hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, geīrriteerdheid, concentratie- en geheugenzwakte, slapeloosheid, hypersensitiviteit voor geluid en licht)
  • Whiplash Syndroom
  • Brainfog (hersenmist)
  • Syndroom van Tietze (kraakbeen tussen het borstbeen en de ribben is pijnlijk)
  • Prikkelbare Darm Syndroom


 

Sportieve vrouw is al jaren herstellende van een hersen­schudding en krijgt door Epiphora weer energie.

Ik kreeg van haar enkele weken na de start van de Epiphora­training een spraak­bericht:

‘He Marc, een hele goede middag. Nou Marc, ik wilde je laten weten dat ik rede­lijk op de rit ben. Ik ben weer aan het fietsen, aan het kanoën, aan het wandelen. Ik ga het komend weekend naar de Bies­bosch om een lang weekend te varen. Vervolgens rij ik door naar Friesland om een fiets­tocht te maken van een paar dagen. Om vervol­gens weer een paar dagen te gaan kanoën. Allemaal op mijn gemakkie hoor, allemaal geen gehaast. Dat wilde ik je graag even laten weten.’

Margreet

Er zijn een aantal specifieke klachten die we zien en waarbij de Epiphora training goed kan worden ingezet:

Ik merkte meteen in de eerste week al verschil en heb na twee weken al meer energie. Je probeert van alles om weer meer energie te krijgen, maar dit is toch een heel andere aanpak. Zo heb ik weer hoop dat ik zal herstellen.

Friso

Post-Covid klachten

Fibromyalgie is iets waar je nooit echt aan gewend raakt. En nu moet ik wennen dat ik weer meer energie heb. Ik ben nog niet eens zo lang bij Marc, maar voel dat dit me ergens gaat brengen.

Heleen

Fibromyalgie

Epiphora was een uit­komst voor mij. Ik heb weer een nieuwe start kunnen maken. Jarenlang van die onver­klaar­bare klachten, maar ik heb het gevoel er weer te zijn. Ik begin weer te leven!

Asha

Prikkelbare darmen, koud gevoel in lijf, verzuurde spieren

error: Inhoud is beschermd.