Eczeem en ademhaling

Online hetzelfde goede resultaat

Meer zuurstof voor de huid

Een verbetering en mogelijk zelfs genezing van het eczeem of huidklachten kan plaatsvinden door rustiger te leren ademen. Hierdoor zal namelijk de zuurstofopname in de huid normaliseren en de weerstand van de huid verbeteren. Ook zal de histamine productie afnemen naar normale waarden omdat de stressrespons in het lichaam afneemt door de oefeningen van de Ademwijzer training en je daarin leert om beter met de stress om te gaan. Cursisten melden dat de therapie een gunstig effect heeft op de gevoeligheid voor irriterende stoffen en allergenen.
Een gezonde huid is voorzien van voldoende vocht en kan zich makkelijk herstellen tegen bacteriële aanvallen. Wanneer we steeds een te groot ademvolume hebben en dus teveel koolzuur uitademen heeft dat verschillende nadelige effecten op de huid:

  • Een verminderde zuurstofopname in de huid door een te groot ademvolume, geeft de huid minder herstellend vermogen zodat er sneller irritaties en infecties ontstaan.
  • Een te groot ademvolume ontstaat vaak door stress. En stress hangt samen met de aanmaak van histamine in het lichaam. Een verhoogd histamine gehalte kan extra jeuk en irritaties in de huid veroorzaken.
  • Dat we door teveel ademen ook meer water verliezen (in de uitademing) is niet bevorderlijk voor het vochtgehalte in de huid.

 

Rustiger zenuwstelsel helpt tegen eczeem

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Verbeterde huid
Ik had pollenallergie en verkoudheden, maar sinds de training ben ik niet meer zwaar verkouden geweest. Ik voel echt nog wel eens dat ik een verkoudheid heb maar heb dan weinig klachten, behalve dat ik me een beetje moe en futloos voel. Verder zijn m’n stoelgang en huid verbeterd (minder ontstekingen en sneller herstel) en ben ik over het geheel genomen rustiger en opgewekter (ook minder last van PMS).
Belangrijk om mee te geven is, dat ik bij het sporten minder vocht verlies door de neusademhaling en meer kracht lijk te hebben dan voorheen (zowel in uithoudingsvermogen als in spierkracht).
Ik doe nog zeker 1 keer per dag een oefening en merk dat het goed is om het te onderhouden, anders ligt in drukke tijden de te diepe ademhaling op de loer. Het is erg prettig deze techniek dan achter de hand te hebben. Ik weet dat ik hierdoor nooit teveel over mijn grenzen ga. Ik verwacht dat volgend jaar ik veel minder last zal hebben van de pollen, want mijn ademhaling is veel en veel rustiger!

Melissa, Nijmegen

Leerkracht

Af van bronchitis en eczeem klachten en verbeterde schildklierwaarden
Half december ben ik begonnen aan de Ademwijzer training. Wist niet goed wat te verwachten. Sta wel open voor alternatieve geneeskunde. Nu (maart) zie ik veel resultaat. Namelijk: ben veel minder gejaagd. Deze winter geen bronchitis gehad, dus niet hoeven ‘puffen’. Geen last van eczeem! Mijn schildklierwaarde is ineens omhoog gegaan. Kan nu met een lager medicijn (had 125 mg nu 100 mg) per dag. Slaap veel beter door en wordt ‘s morgens om 7 uur fit wakker.

Loretta, Amsterdam

Leerkracht

Minder exzeem en meer relaxed

Niet alleen de eczeem zijn minder, maar ik voel me gewoon vaak weer relaxed. Niet altijd, maar zoveel meer dan vroeger. Echt fijn!

Erik, Zwolle

Winkelmedewerker

error: Inhoud is beschermd.