Ademwijzer training bij eczeem 

Aanpak van de ademhaling bij eczeem

Een verbetering en mogelijk zelfs genezing van het eczeem of huidklachten kan plaatsvinden door rustiger te leren ademen. Hierdoor zal namelijk de zuurstofopname in de huid normaliseren en de weerstand van de huid verbeteren. Ook zal de histamine productie afnemen naar normale waarden omdat de stressrespons in het lichaam afneemt door de oefeningen van de Ademwijzer training en je daarin leert om beter met de stress om te gaan. Cursisten melden dat de therapie een gunstig effect heeft op de gevoeligheid voor irriterende stoffen en allergenen.

Lees meer...

Een gezonde huid is voorzien van voldoende vocht en kan zich makkelijk herstellen tegen bacteriële aanvallen.
Wanneer we steeds een te groot ademvolume hebben en dus teveel koolzuur uitademen heeft dat verschillende nadelige effecten op de huid:

  • Een verminderde zuurstofopname in de huid door een te groot ademvolume, geeft de huid minder herstellend vermogen zodat er sneller irritaties en infecties ontstaan.
  • Een te groot ademvolume ontstaat vaak door stress. En stress hangt samen met de aanmaak van histamine in het lichaam. Een verhoogd histamine gehalte kan extra jeuk en irritaties in de huid veroorzaken.
  • Dat we door teveel ademen ook meer water verliezen (in de uitademing) is niet bevorderlijk voor het vochtgehalte in de huid.

Aanpak van stress bij

Voor elke aandoening geldt dat er meer energie nodig is om die aandoening te bevechten. Daarom is het van groot belang overbodige stress te minimaliseren. En dat is precies wat de Ademwijzer training je leert. Met technieken uit verschillende disciplines wordt het lichaam (bloedvat-stelsel, zenuwen, afvoer afvalstoffen) ondersteund om het zelfgenezend vermogen te versterken.

Welke gezondheidswensen heb jij? Klik hier!

Inventarisatie gezondheidsklachten

De onderstaande lijst laat klachten zien die samenhangen met chronische hyperventilatie en stress. Bij ons pak je beiden aan.

Wanneer je de lijst hebt ingevuld en opgestuurd, bellen we je op voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen naar:
Marc Scheffer, 06 17019068

Over het algemeen kun je bij ons op korte termijn aan de slag.
We begeleiden ook via Skype, FaceTime, Zoom, Jitsi Meet of een ander platform. Fijn als je niet wil of kan reizen en net zo succesvol!

[]
1 Step 1

Leg ons je gezondheidswens(en) voor en we nemen z.s.m. contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Hier lees je onze privacy verklaring.
Vink aan wat van toepassing is:
Ademhaling
Energie
Gehoor
Neus en keel
Huid
Spijsvertering
Spieren
Bloedsomloop
Gewicht
Slapen
Psychisch
Algemene stress factoren
Toestemming
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Meer weten? Lees ons boek 'Adem­­­ha­ling als medi­­­cijn'

Over hoe de adem­­­ha­ling werkt, geba­­­seerd op het weten­schap­­­pelijk onder­­­zoek van de arts K. Buteyko Hoe stress onze adem­­­haling beïn­­vloed en wat dit bete­­­kent voor onze gezond­­­heid Adem­­­haling en stress in rela­­­tie tot diver­se aan­­­doe­­nin­­gen. En meer...

Bestel hier

Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek gaan we specifiek in op wat het verbeteren van het ademvolume en het reduceren van stress in je lichaam voor jouw gezondheid kan betekenen.
Marc Scheffer, Buteyko ademtherapeut, Mindfulness trainer, medische basiskennis Plato eindtermen, Sociaal-Wetenschapper hoofdvak Geestelijke Volksgezondheid
mobile iconM 06-17019068  ma-vr  9.00-17.30  18.30-20.00 uur

""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Verbeterde huid
Ik had pollenallergie en verkoudheden, maar sinds de training ben ik niet meer zwaar verkouden geweest. Ik voel echt nog wel eens dat ik een verkoudheid heb maar heb dan weinig klachten, behalve dat ik me een beetje moe en futloos voel. Verder zijn m’n stoelgang en huid verbeterd (minder ontstekingen en sneller herstel) en ben ik over het geheel genomen rustiger en opgewekter (ook minder last van PMS).
Belangrijk om mee te geven is, dat ik bij het sporten minder vocht verlies door de neusademhaling en meer kracht lijk te hebben dan voorheen (zowel in uithoudingsvermogen als in spierkracht).
Ik doe nog zeker 1 keer per dag een oefening en merk dat het goed is om het te onderhouden, anders ligt in drukke tijden de te diepe ademhaling op de loer. Het is erg prettig deze techniek dan achter de hand te hebben. Ik weet dat ik hierdoor nooit teveel over mijn grenzen ga. Ik verwacht dat volgend jaar ik veel minder last zal hebben van de pollen, want mijn ademhaling is veel en veel rustiger!

Melissa, Nijmegen

Leerkracht

Af van bronchitis en eczeem klachten en verbeterde schildklierwaarden
Half december ben ik begonnen aan de Ademwijzer training. Wist niet goed wat te verwachten. Sta wel open voor alternatieve geneeskunde. Nu (maart) zie ik veel resultaat. Namelijk: ben veel minder gejaagd. Deze winter geen bronchitis gehad, dus niet hoeven ‘puffen’. Geen last van eczeem! Mijn schildklierwaarde is ineens omhoog gegaan. Kan nu met een lager medicijn (had 125 mg nu 100 mg) per dag. Slaap veel beter door en wordt ’s morgens om 7 uur fit wakker.

Loretta, Amsterdam

Leerkracht

Niet alleen de eczeem zijn minder, maar ik voel me gewoon vaak weer relaxed. Niet altijd, maar zoveel meer dan vroeger. Echt fijn!

Erik, Zwolle

Winkelmedewerker

error: Content is protected !!