Eczeem

Wat heeft eczeem met ademhaling te maken?

Een gezonde huid is voorzien van voldoende vocht en kan zich makkelijk herstellen tegen bacteriële aanvallen.
Wanneer we steeds een te groot ademvolume hebben en dus teveel koolzuur uitademen heeft dat verschillende nadelige effecten op de huid:

  • Een verminderde zuurstofopname in de huid door een te groot ademvolume, geeft de huid minder herstellend vermogen zodat er sneller irritaties en infecties ontstaan.
  • Een te groot ademvolume ontstaat vaak door stress. En stress hangt samen met de aanmaak van histamine in het lichaam. Een verhoogd histamine gehalte kan extra jeuk en irritaties in de huid veroorzaken.
  • Dat we door teveel ademen ook meer water verliezen (in de uitademing) is niet bevorderlijk voor het vochtgehalte in de huid.

Terug naar normale waarden

Een verbetering en mogelijk zelfs genezing van het eczeem of huidklachten kan plaatsvinden door rustiger te leren ademen. Ja, echt waar. Hierdoor zal namelijk de zuurstofopname in de huid normaliseren en de weerstand van de huid verbeteren. Ook zal de histamine productie afnemen naar normale waarden omdat de stressrespons in het lichaam afneemt door de oefeningen van de Ademwijzer training en je daarin leert om beter met de stress om te gaan. Cursisten melden dat de therapie een gunstig effect heeft op de gevoeligheid voor irriterende stoffen en allergenen.

Ervaringen

Verbeterde huid
‘Ik ging ‘gezond’ de Ademwijzer training doen, op die pollenallergie en verkoudheden na… Maar sinds de training ben ik niet meer zwaar verkouden geweest. Ik voel echt nog wel eens dat ik een verkoudheid heb maar heb dan weinig klachten, behalve dat ik me een beetje moe en futloos voel. Verder zijn m’n stoelgang en huid verbeterd (minder ontstekingen en sneller herstel) en ben ik over het geheel genomen rustiger en opgewekter (ook minder last van PMS).
Belangrijk om mee te geven is, dat ik bij het sporten minder vocht verlies door de neusademhaling en meer kracht lijk te hebben dan voorheen (zowel in uithoudingsvermogen als in spierkracht).
Ik doe nog zeker 1 keer per dag een oefening en merk dat het goed is om het te onderhouden, anders ligt in drukke tijden de te diepe ademhaling op de loer. Het is erg prettig deze techniek dan achter de hand te hebben. Ik weet dat ik hierdoor nooit teveel over mijn grenzen ga.

Af van bronchitis en eczeem klachten en verbeterde schildklierwaarden
‘Half december ben ik begonnen aan de Ademwijzer training. Wist niet goed wat te verwachten. Sta wel open voor alternatieve geneeskunde. Nu (maart) zie ik veel resultaat. Namelijk: ben veel minder gejaagd. Deze winter geen bronchitis gehad, dus niet hoeven ‘puffen’. Geen last van eczeem! Mijn schildklierwaarde is ineens omhoog gegaan. Kan nu met een lager medicijn (had 125 mg nu 100 mg) per dag. Slaap veel beter door en wordt ‘s morgens om 7 uur fit wakker.

TEST: IS JE ADEMHALING GEZOND?

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

WELKE KLACHTEN?

Klik hier voor inventarisatie klachten

[]
1
Step 1

Vink je klachten aan:

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keel

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Toestemming

Na het verzenden nemen we z.s.m. contact met je op.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

VRAGEN?

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

VERBAND ADEMHALING EN STRESS

Ademhaling als medicijn


In het eerste deel ‘Ademhaling en stress’ laten we zien welk verband er bestaat tussen ademhaling en stress en waarom mensen juist in deze tijd te maken hebben met een uit de hand gelopen ademvolume.

Lees meer

Als je de daadwerkelijke oorzaak weet van een verstoorde ademhaling, kun je ook werken aan een oplossing daarvan! De theorie die in het boek beschreven staat is voor veel mensen 180 graden anders dan de denkwijze die gangbaar is. Een uniek en krachtig middel om een verstoorde ademhaling te resetten, daar waar de ademhaling ontregeld raakt: in het ademhalingscentrum in de hersenen. Zonder ‘ademgymnastiek’ en bewust sturen van de ademhaling. Met voorbeelden uit de praktijk.
Het boek bevat géén beschrijvingen van ademoefeningen, aangezien er veel fouten worden gemaakt als de juiste begeleiding ontbreekt. Het goed aanleren van de techniek is cruciaal voor het behalen van het juiste resultaat.
€19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).
E-book versie €9,90.

‘Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.’
Anne de Vries

error: Content is protected !!