Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid, CVS en ME

De symptomen van chronische vermoeidheid, fibromyalgie en CVS/ME ontlopen elkaar niet veel. Sommige artsen stellen bij bepaalde klachten fibromyalgie vast, terwijl anderen dezelfde klachten aan CVS/ME koppelen. Bij beiden spelen psychische en lichamelijke symptomen een rol, waarbij het accent een beetje verschilt.

Laten we eens kijken naar vier klachtengroepen waarop onze training effect heeft.

1. Lichamelijke uitputting

Te weinig koolzuur (door teveel ademen) resulteert in een zuurstoftekort in het lichaam. Dit leidt tot verminderd functioneren van spieren en organen, verzuring in het lichaam en vermoeide spieren. De oefeningen van de Ademwijzer training verhoogt de zuurstofopname in het lichaam, waardoor het proces wordt omgekeerd.

2. Storingen in het zenuwstelsel (concentratiestoornissen, slapeloosheid, prikkelbaarheid, etc)

Onvoldoende koolzuur door teveel ademen en het ermee samenhangende  zuurstoftekort in onze (hersen-)cellen (Bohr-effect) zorgt voor een chaotisch en onrustig denkpatroon en angstgedachten. Zenuwen zijn ook sneller geïrriteerd als er onvoldoende koolzuur in het lichaam aanwezig is.
Met de Ademwijzer training keer je dit proces om door weer voldoende koolzuurdruk in het systeem op te bouwen.

3. Slecht functioneren van het immuunsysteem (gevoeligheid voor infecties en ontstekingen)

Door de aanhoudende stressreactie van het lichaam (onder andere door de aandoening zelf) worden verschillende biochemische processen in het lichaam ontregeld. De overproduktie van cortisol onderdrukt het afweersysteem waardoor ontstekingen makkelijker ontstaan en moeilijker genezen. Het histaminegehalte in het bloed gaat door de ontregeling omhoog, waardoor er allergische reacties ontstaan op lichaamsvreemde stoffen.
Door enkele maanden te de juiste oefeningen te doen die het ademhalingscentrum in de hersenen reset waardoor er weer een betere balans ontstaat tussen het koolzuur- en zuurstofgehalte in het bloed, leer je om uit de stress te stappen en wordt de werking van de hormoonhuishouding en het immuunsysteem weer sterker.  De biochemische processen in het lichaam kunnen weer in een gezonde balans komen.

4. Overige symptomen (flauwtes, darmstoornissen, voedselintolerantie)

De afname van koolzuurgas in het lichaam veroorzaakt verkramping van glad spierweefsel. Dit weefsel zit onder meer rond de aderen, darmen, urine- en luchtwegen. Mogelijke gevolgen: verhoogde bloeddruk, koude voeten en handen, een slechte stoelgang en luchtwegklachten zoals holte ontstekingen, benauwdheid, etc. Door de training wordt de verkramping van glad spierweefsel opgeheven en herstellen zich de negatieve gevolgen van verkramping.

Meer energie
In een telefonische check na 2 weken: ‘Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik voel weer meer energie!’

Weer op eigen kracht hersteld
Ik ben in mei 2012 begonnen met de Ademwijzer training om mijn immuunsysteem beter op orde te brengen nadat die behoorlijk van slag af was geraakt ten gevolge van een tropische bacterie. Ik ben bijna drie jaar bezig geweest om te herstellen van een zeer sterke vermoeidheid. Had vorige winter regelmatig een ontsteking in mijn kaak- en / of voorhoofdholte waarvoor ik antibiotica kreeg voorgeschreven. Dit najaar kreeg ik de symptomen van het ontwikkelen van zo’n ontsteking, maar ben op eigen kracht hersteld. Verder dan een flinke verkoudheid kwam het niet. Nu voel ik mij, sinds de Ademwijzer Training eind september, weer fit als 4 tot 5 jaar geleden.

Test: is je ademhaling gezond?

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

VRAGEN?

Klik hier voor inventarisatie klachten

[]
1
Step 1

Inventarisatie gezondheidsklachten

Geef hieronder je klachten aan

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keelpick one!

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Toestemming gegevensopslag

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

VRAGEN?

""
1

Contactformulier

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

BOEK BESTELLEN

ADEMHALING ALS MEDICIJN 

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

error: Content is protected !!