Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid, CVS en ME

De symptomen van chronische vermoeidheid, fibromyalgie en CVS/ME ontlopen elkaar niet veel. Sommige artsen stellen bij bepaalde klachten fibromyalgie vast, terwijl anderen dezelfde klachten aan CVS/ME koppelen. Bij beiden spelen psychische en lichamelijke symptomen een rol, waarbij het accent een beetje verschilt.

Laten we eens kijken naar vier klachtengroepen waarop onze training effect heeft.

1. Lichamelijke uitputting

Te weinig koolzuur (door teveel ademen) resulteert in een zuurstoftekort in het lichaam. Dit leidt tot verminderd functioneren van spieren en organen, verzuring in het lichaam en vermoeide spieren. De oefeningen van de Ademwijzer training verhoogt de zuurstofopname in het lichaam, waardoor het proces wordt omgekeerd.

2. Storingen in het zenuwstelsel (concentratiestoornissen, slapeloosheid, prikkelbaarheid, etc)

Onvoldoende koolzuur door teveel ademen en het ermee samenhangende  zuurstoftekort in onze (hersen-)cellen (Bohr-effect) zorgt voor een chaotisch en onrustig denkpatroon en angstgedachten. Zenuwen zijn ook sneller geïrriteerd als er onvoldoende koolzuur in het lichaam aanwezig is.
Met de Ademwijzer training keer je dit proces om door weer voldoende koolzuurdruk in het systeem op te bouwen.

3. Slecht functioneren van het immuunsysteem (gevoeligheid voor infecties en ontstekingen)

Door de aanhoudende stressreactie van het lichaam (onder andere door de aandoening zelf) worden verschillende biochemische processen in het lichaam ontregeld. De overproduktie van cortisol onderdrukt het afweersysteem waardoor ontstekingen makkelijker ontstaan en moeilijker genezen. Het histaminegehalte in het bloed gaat door de ontregeling omhoog, waardoor er allergische reacties ontstaan op lichaamsvreemde stoffen.
Door enkele maanden te de juiste oefeningen te doen die het ademhalingscentrum in de hersenen reset waardoor er weer een betere balans ontstaat tussen het koolzuur- en zuurstofgehalte in het bloed, leer je om uit de stress te stappen en wordt de werking van de hormoonhuishouding en het immuunsysteem weer sterker.  De biochemische processen in het lichaam kunnen weer in een gezonde balans komen.

4. Overige symptomen (flauwtes, darmstoornissen, voedselintolerantie)

De afname van koolzuurgas in het lichaam veroorzaakt verkramping van glad spierweefsel. Dit weefsel zit onder meer rond de aderen, darmen, urine- en luchtwegen. Mogelijke gevolgen: verhoogde bloeddruk, koude voeten en handen, een slechte stoelgang en luchtwegklachten zoals holte ontstekingen, benauwdheid, etc. Door de training wordt de verkramping van glad spierweefsel opgeheven en herstellen zich de negatieve gevolgen van verkramping.

 

Ervaringen van mensen die bij ons de Ademwijzer training volgden

Meer energie
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik voel weer meer energie!

Weer op eigen kracht hersteld
Ik ben in mei 2012 begonnen met de Ademwijzer training om mijn immuunsysteem beter op orde te brengen nadat die behoorlijk van slag af was geraakt ten gevolge van een tropische bacterie. Ik ben bijna drie jaar bezig geweest om te herstellen van een zeer sterke vermoeidheid. Had vorige winter regelmatig een ontsteking in mijn kaak- en / of voorhoofdholte waarvoor ik antibiotica kreeg voorgeschreven. Dit najaar kreeg ik de symptomen van het ontwikkelen van zo’n ontsteking, maar ben op eigen kracht hersteld. Verder dan een flinke verkoudheid kwam het niet. Nu voel ik mij, sinds de Ademwijzer Training eind september, weer fit als 4 tot 5 jaar geleden.

error: Content is protected!