Bronchitis

Leven zonder bronchitisklachten, het is bewezen dat het kan!

Mensen die bij ons de Ademwijzer training volgen zien hun klachten binnen afzienbare tijd afnemen en kunnen binnen een paar weken de luchtwegverwijder aan de kant leggen en binnen een paar maanden vaak ook de ontstekingsremmer. Dat geldt voor astma maar ook voor bronchitis klachten.

Bronchitis is een ontsteking van de kleinere luchtwegen, waarbij men last heeft van (vastzittend) slijm en waardoor gemakkelijk luchtweginfecties kunnen ontstaan. Hierdoor kan ook verkramping van het glad spierweefsel rondom de luchtwegen ontstaan wat benauwdheid veroorzaakt. Bronchitis wordt vaak in verband gebracht met de blootstelling aan schadelijke stoffen en roken. Het valt, evenals longemfyseem, onder de noemer COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Het verschil tussen acute bronchitis en chronische bronchitis is dat acute bronchitis vaker voorkomt bij kinderen en meestal ontstaat na een (verwaarloosde) verkoudheid of griep, terwijl chronische bronchitis meer voorkomt bij volwassenen die roken of gerookt hebben. Door het chronische karakter heeft men er vaak meerdere weken tot maanden per jaar last van. Voor de verkramping van de luchtwegen wordt door de arts een luchtwegverwijder voorgeschreven, die de luchtwegen acuut kan openzetten en voor de ontstekingen krijg je een ontstekingsremmer.

Maar er is ook een natuurlijke manier om van deze klachten af te komen waardoor je veel minder of geen medicijnen meer nodig hebt. Het blijkt namelijk dat een te groot ademvolume door een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum in de hersenen, van grote invloed is op de verkramping en ontsteking van de luchtwegen. Dit gegeven is in de jaren ’60 door de Oekraïnse arts Dr. K. Buteyko ontdekt. Dr. Buteyko deed 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van het ademvolume op de gezondheid van mensen en ontdekte de techniek om het ademhalingscentrum te resetten.

Dit is wat de training uniek maakt ten opzichte van andere ademhalingscursussen en -oefeningen: met de Buteyko techniek wordt de ademhaling gereset in het ademhalingscentrum, zonder met bewustzijn de ademhaling te sturen. Met oefeningen die de ademhaling wel bewust sturen, zoals naar je buik ademen, tellen bij de in- en uitademing en het aantal ademhalingen per minuut proberen te veranderen, beïnvloed je de ademhaling alleen kortdurend. Deze oefeningen hebben géén invloed op het ademhalingscentrum en een structurele verandering blijft daarom uit.

Wanneer je met de Buteyko techniek het ademhalingscentrum hebt gereset en het ademvolume hebt teruggebracht naar een normale 6 liter per minuut, werkt de ademhaling weer zoals het hoort. De zuurstofvoorziening in het lichaam neemt hierdoor toe, het zenuwstelsel wordt rustiger en de klachten nemen daardoor af. 

Doordat ook de stressrespons in het lichaam wordt verminderd tijdens de oefeningen (en gedurende de dag) kan de hormoonhuishouding (cortisol) zich normaliseren en zal het immuunsysteem actiever worden. Het vermogen om ontstekingen tegen te gaan vergroot daardoor, het lichaam kan de ontstekingen dus beter bestrijden. Waar de longblaasjes nog niet beschadigd zijn geraakt is er een goede kans dat het longweefsel zich herstelt en men weer vrij kan ademhalen. De medicatie kan zo mogelijk en in overleg met de arts worden verminderd en in veel gevallen zelfs afgebouwd.

De effecten van de training die clienten melden zijn: veel minder tot niet meer hoesten, beter slapen, minder tot geen gebruik van medicatie en meer energie.

Geen bronchitis meer, geen eczeem meer en schildklier werkt beter
Ze is een vrouw van 74 jaar. Ze stuurde mailde ons haar ervaring:

Half december heb ik kennisgemaakt met de ademwijzertraining. Wist niet goed wat te verwachten.Sta wel open voor alternatieve geneeskunde. Nu (maart) zie ik veel resultaat. Namelijk: Ben veel minder gejaagd. Deze winter geen bronchitis gehad, dus niet hoeven ‘puffen’. Geen last van eczeem. Mijn schildklierwaarde is ineens omhoog gegaan. Kan nu met een lager medicijn (had 125 mg nu 100 mg) per dag. Slaap veel beter en langer door maar wordt ‘s morgens om 7 uur fit wakker.Geen last meer van constipatie, zonder pillen. Ben benieuwd of ik dit voorjaar ook geen last meer krijg van hooikoorts.
Mirjam

Geen bronchitis meer
Ik had voor de Ademwijzertraining een aantal keren per jaar last van een verkoudheid die dan altijd overging in bronchitis. Ik heb nu al 1 ½ jaar geen bronchitis meer heb gehad. Ik ben wel een enkele keer verkouden geweest, maar dat was snel over en ging niet ‘in m’n longen zitten.

Raymond

Ook ontstekingsremmer gestopt
Ze had toen ze begon veel last van astma en bronchitis, maar kon binnen enkele maanden in overleg met de arts na de luchtwegverwijders ook de ontstekingsremmers stoppen.

‘Het is fijn en wennen tegelijkertijd om nu helemaal geen medicatie meer te gebruiken en helemaal zelf verantwoordelijk te zijn.’
Els

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

KLACHTEN INVENTARISEREN

Klik hier om je klachten te inventariseren

[]
1
Step 1

Vink je klachten aan:

Ademhaling

Energie

Gehoor

Neus en keel

Huid

Spijsvertering

Spieren

Bloedsomloop

Gewicht

Slapen

Psychisch

Algemene stress factoren

Toestemming

Na het verzenden nemen we z.s.m. contact met je op.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

VRAGEN?

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

VERBAND ADEMHALING EN STRESS

Ademhaling als medicijn


In het eerste deel ‘Ademhaling en stress’ laten we zien welk verband er bestaat tussen ademhaling en stress en waarom mensen juist in deze tijd te maken hebben met een uit de hand gelopen ademvolume.

Lees meer

Als je de daadwerkelijke oorzaak weet van een verstoorde ademhaling, kun je ook werken aan een oplossing daarvan! De theorie die in het boek beschreven staat is voor veel mensen 180 graden anders dan de denkwijze die gangbaar is. Een uniek en krachtig middel om een verstoorde ademhaling te resetten, daar waar de ademhaling ontregeld raakt: in het ademhalingscentrum in de hersenen. Zonder ‘ademgymnastiek’ en bewust sturen van de ademhaling. Met voorbeelden uit de praktijk.
Het boek bevat géén beschrijvingen van ademoefeningen, aangezien er veel fouten worden gemaakt als de juiste begeleiding ontbreekt. Het goed aanleren van de techniek is cruciaal voor het behalen van het juiste resultaat.
€19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).
E-book versie €9,90.

‘Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.’
Anne de Vries

error: Content is protected !!