Stress release en ademhaling

Online hetzelfde goede resultaat

Stress Release en ademhaling

Stress in het lichaam aanpakken is een complexe zaak. Body Stress Release is een geavanceerde methode om diepliggende fysieke stress aan te pakken. Het helpt het lichaam stress los te laten en versterkt daardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam. In onze praktijk is Mathilde Scheffer actief als Body Stress Release Practioner, elders in het land zijn andere goed opgeleide BSR-therapeuten te vinden.

Een weinig onderkent probleem van stress is dat het de ademhaling ontregeld. Ook als de stressfactoren verminderd of verdwenen zijn kan de ademhaling nog structureel problemen opleveren, waaronder snel buiten adem zijn. De gezondheid van de ademhaling is eenvoudig te meten met een test die de arts Buteyko ontwikkelde.  

Buteyko Ademtest

Met deze ademtest meet je gemakkelijk je ademvolume, iets heel anders dan longvolume! Binnen een minuut weet je meer!

Adem een minuut rustig door je neus.
Knijp als je een klein beetje hebt uitgeademd (dus zeker niet helemaal) je neus dicht en kijk op de secondewijzer.
Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen, laat je neus los en houd je mond gesloten (je kunt het nog veel langer volhouden, maar dat is na de eerste impuls).
Kun je nu met de mond dicht rustig doorademen zonder dieper te hoeven ademen? Dan heb je de test goed gedaan. (Het is dus niet de bedoeling dat je je neus dichthoudt tot je niet meer kan en je een aantal keer diep moet ademen, alsof je te lang onder water hebt gezwommen.)
Hoeveel seconden heb je je neus dichtgehouden? Lees hieronder wat dat betekent.
Mocht de test niet gelukt zijn, dan kun je deze nogmaals doen (wacht wel even een paar minuten). Klik op ‘Uitslag van de ademtest”.

Uitslag van de ademtest

Uitslag van de ademtest

Een gezond ademvolume ligt rond de 6 liter per minuut.

Resultaat rond de 10 seconden? Je ademvolume is ongeveer 20 liter per minuut. Je ademvolume is daarmee veel te groot en de stressrespons in je lichaam is te hoog. Dit kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Waarschijnlijk heb je al last van klachten zoals benauwdheid, veel zuchten en/of gapen, snel buiten adem zijn, vermoeidheid of problemen met slapen, angst- of paniekaanvallen, astma, hooikoorts, holte ontsteking, lage weerstand, slaap-apneu, hoge bloeddruk of stressklachten.

Resultaat rond de 20 seconden? Je ademvolume is ongeveer 11 liter per minuut. Je ademvolume is te groot en de stressrespons in je lichaam is te hoog. Dit kan tot gezondheidsproblemen leiden. Mogelijk heb je last van klachten zoals benauwdheid, veel zuchten en/of gapen, snel buiten adem zijn, vermoeidheid of problemen met slapen, angst- of paniekaanvallen, astma, hooikoorts, holte ontsteking, lage weerstand, slaap-apneu, hoge bloeddruk of stressklachten.

Resultaat rond de 30 seconden? Je ademvolume is ongeveer 7 liter per minuut. Je ademvolume en stressniveau zijn redelijk goed, toch is je ademhaling nog niet optimaal en kun je klachten krijgen wanneer de stress toeneemt. Verbetering van het ademvolume wordt aanbevolen.

Resultaat vanaf 40 seconden? Je ademvolume is ongeveer 6 liter per minuut. Je hebt een gezond ademvolume en de stressrespons is normaal. Het toepassen van deze training kan preventief werken zodat je in tijden van stress niet alsnog een te groot ademvolume krijgt waardoor klachten zich kunnen ontwikkelen.

Welke gezondheidswensen heb je? Klik hier.

Inventarisatie gezondheidsklachten

De onderstaande lijst laat klachten zien die samenhangen met chronische hyperventilatie en stress. Bij ons pak je beiden aan.

Wanneer je de lijst hebt ingevuld en opgestuurd, bellen we je op voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen naar:
Marc Scheffer, 06 17019068

Over het algemeen kun je bij ons op korte termijn aan de slag.
We begeleiden ook via Skype, FaceTime, Zoom, Jitsi Meet of een ander platform. Fijn als je niet wil of kan reizen en net zo succesvol!

1 Step 1
Ik heb last van:
Op gebied van ademhaling
Energie
Gehoor
Neus en keel
Huid
Spijsvertering
Spieren
Bloedsomloop
Gewicht
Slapen
Psychisch
Stress factoren
Toestemming
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right


Meer weten? Lees ons boek 'Ademhaling als medicijn'

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer...

error: Inhoud is beschermd.
×