Natuurlijk vrij van bronchitis klachten

Online hetzelfde goede resultaat

Aanpak van de ademhaling bij hoesten en Bronchitis

Er is een natuurlijke manier om bronchitis klachten te verminderen waardoor uiteindelijk minder of geen medicijnen meer nodig hebt. Het blijkt namelijk dat een te groot ademvolume door een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum in de hersenen, van grote invloed is op de verkramping en ontsteking van de luchtwegen. Wanneer je met geselecteerde Buteyko technieken het ademhalingscentrum hebt gereset en het ademvolume hebt teruggebracht naar een normale zes liter per minuut of minder, werkt de ademhaling weer zoals het hoort. De zuurstofvoorziening in het lichaam neemt hierdoor toe, het zenuwstelsel wordt rustiger en de klachten nemen af. Met Ademwijzer training wordt de ademhaling gereset in het ademhalingscentrum, zonder met bewustzijn de ademhaling te sturen. Met oefeningen die de ademhaling wel bewust sturen, zoals naar je buik ademen, tellen bij de in- en uitademing en het aantal ademhalingen per minuut proberen te veranderen, beïnvloed je de ademhaling alleen kortdurend. Deze oefeningen hebben géén invloed op het ademhalingscentrum en een structurele verandering blijft daarom uit.

We hebben de laatste jaren een aantal essentiële aanvullingen ontdekt op de Buteyko technieken die de mentale en fysieke stress in het lichaam aanzienlijk terugbrengen en de training nog krachtiger maken. Doordat met specifieke technieken de stressrespons in het lichaam wordt verminderd kan bijvoorbeeld de (stress-)hormoonhuishouding (Cortisol) zich normaliseren en zal het immuunsysteem actiever worden. Het vermogen om ontstekingen tegen te gaan vergroot daardoor, het lichaam kan de ontstekingen dus beter bestrijden. Waar de longblaasjes nog niet beschadigd zijn geraakt is er een goede kans dat het longweefsel zich herstelt en men weer vrij kan ademhalen. De medicatie kan zo mogelijk en in overleg met de arts worden verminderd en in veel gevallen zelfs afgebouwd.

De effecten van de training zijn in het algemeen: veel minder tot niet meer hoesten, beter slapen, minder tot geen gebruik van medicatie en meer energie.

 


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Geen bronchitis meer

Ik had voor de Ademwijzertraining een aantal keren per jaar last van een verkoudheid die dan altijd overging in bronchitis. Ik heb nu al 1 ½ jaar geen bronchitis meer heb gehad. Ik ben wel een enkele keer verkouden geweest, maar dat was snel over en ging niet ‘in m’n longen zitten.

Miranda, Veldhoven

Beheerder dierenpension

error: Inhoud is beschermd.