Ademwijzertraining

&

Bronchitis

De Ademwijzer training is de beste training om te volgen als je benauwd bent, kortademig bent of klachten hebt zoals slijm ophoesten en hoesten. Als je bronchitis is deze training een natuurlijke oplossing voor bronchitis. Of om luchtwegmedicijnen af te bouwen. Een natuurlijke alternatief voor luchtwegmedicijnen. Ontstekingsremmende medicijnen, corticosteroïden genaamd. En ook slijmoplosmiddelen worden op termijn overbodig.

Leven zonder bronchitisklachten

 Mensen die bij ons de Ademwijzer training volgen zien hun klachten binnen afzienbare tijd afnemen en kunnen binnen een paar weken de luchtwegverwijder aan de kant leggen en binnen een paar maanden vaak ook de ontstekingsremmer. Dat geldt voor astma maar ook voor bronchitis klachten.

Ademwijzer: verminder luchtwegklachten door gezonde ademhaling en minder stressBronchitis is een ontsteking van de kleinere luchtwegen, waarbij men last heeft van (vastzittend) slijm en waardoor gemakkelijk luchtweginfecties kunnen ontstaan. Hierdoor kan ook verkramping van het glad spierweefsel rondom de luchtwegen ontstaan wat benauwdheid veroorzaakt. Bronchitis wordt vaak in verband gebracht met de blootstelling aan schadelijke stoffen en roken. Het valt, evenals longemfyseem, onder de noemer COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Het verschil tussen acute bronchitis en chronische bronchitis is dat acute bronchitis vaker voorkomt bij kinderen en meestal ontstaat na een (verwaarloosde) verkoudheid of griep, terwijl chronische bronchitis meer voorkomt bij volwassenen die roken of gerookt hebben. Door het chronische karakter heeft men er vaak meerdere weken tot maanden per jaar last van. Voor de verkramping van de luchtwegen wordt door de arts een luchtwegverwijder voorgeschreven, die de luchtwegen acuut kan openzetten en voor de ontstekingen krijg je een ontstekingsremmer.

Maar er is ook een natuurlijke manier om van deze klachten af te komen waardoor je veel minder of geen medicijnen meer nodig hebt. Het blijkt namelijk dat een te groot ademvolume door een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum in de hersenen, van grote invloed is op de verkramping en ontsteking van de luchtwegen. Dit gegeven is in de jaren ’60 door de Oekraïnse arts Dr. K. Buteyko ontdekt. Dr. Buteyko deed 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van het ademvolume op de gezondheid van mensen en ontdekte de techniek om het ademhalingscentrum te resetten.

Dit is wat de training uniek maakt ten opzichte van andere ademhalingscursussen en -oefeningen: met de Buteyko techniek wordt de ademhaling gereset in het ademhalingscentrum, zonder met bewustzijn de ademhaling te sturen. Met oefeningen die de ademhaling wel bewust sturen, zoals naar je buik ademen, tellen bij de in- en uitademing en het aantal ademhalingen per minuut proberen te veranderen, beïnvloed je de ademhaling alleen kortdurend. Deze oefeningen hebben géén invloed op het ademhalingscentrum en een structurele verandering blijft daarom uit.

Wanneer je met de Buteyko techniek het ademhalingscentrum hebt gereset en het ademvolume hebt teruggebracht naar een normale 6 liter per minuut, werkt de ademhaling weer zoals het hoort. De zuurstofvoorziening in het lichaam neemt hierdoor toe, het zenuwstelsel wordt rustiger en de klachten nemen daardoor af.

Doordat ook de stressrespons in het lichaam wordt verminderd tijdens de oefeningen (en gedurende de dag) kan de hormoonhuishouding (cortisol) zich normaliseren en zal het immuunsysteem actiever worden.Het vermogen om ontstekingen tegen te gaan vergroot daardoor, het lichaam kan de ontstekingen dus beter bestrijden. Waar de longblaasjes nog niet beschadigd zijn geraakt is er een goede kans dat het longweefsel zich herstelt en men weer vrij kan ademhalen. De medicatie kan zo mogelijk en in overleg met de arts worden verminderd en in veel gevallen zelfs afgebouwd.

De effecten van de training die clienten melden zijn: veel minder tot niet meer hoesten, beter slapen, minder tot geen gebruik van medicatie en meer energie.

Ervaringen

Geen bronchitis meer

Ik had voor de Ademwijzertraining een aantal keren per jaar last van een verkoudheid die dan altijd overging in bronchitis. Ik heb nu al 1 ½ jaar geen bronchitis meer heb gehad. Ik ben wel een enkele keer verkouden geweest, maar dat was snel over en ging niet ‘in m’n longen zitten.
Miranda, beheerder dierenpension, Veldhoven

Bronchtis gestopt, schildklierwaarden omhoog

Deze winter heb ik geen bronchitis gehad, dus niet hoeven ‘puffen’. Ik heb geen last meer van eczeem. Mijn schildklierwaarde is ineens omhoog gegaan. Kan nu met een lager medicijn (had 125 mg nu 100 mg) per dag. Slaap veel beter en langer door maar wordt ’s morgens om 7 uur fit wakker. Geen last meer van consti­patie, zonder pillen.
Femke, schoonheidsspecialiste, Dedemsvaart

error: Content is protected !!