Ademwijzer training voor diverse beroepsgroepen

Onderwijs

Vitaal voor de klas: hoe sta jij ervoor?

Je staat er iedere dag weer, voor de volle 100%. Dat kan ook niet anders want voor de klas staan vraagt van je dat je in alle opzichten ‘aanwezig’ bent. Toch zijn er momenten dat dat gewoon niet gaat, omdat je energie laag of je weerstand minder is of omdat je al een tijdje met gezondheidsklachten rondloopt. Dit kan het lesgeven beïnvloeden en ervoor zorgen dat je weinig of geen energie meer overhoudt voor andere zaken in je leven. Vermoeidheid, slapeloosheid of fysieke klachten kunnen daarbij chronisch worden omdat het zelf-herstellend vermogen van het lichaam onder druk staat.

 

Een gezonde ademhaling als noodzakelijke tool bij het lesgeven

Hoe zou het zijn als je als leerkracht een tool in handen had waarmee je de gevolgen van stress goed onder controle zou houden? Waardoor je beter met je energie om zou kunnen gaan en waarmee je op een effectieve manier zou kunnen ontspannen en herstellen na een dag werken?

Veel leerkrachten krijgen helaas vroeg of laat te maken met stress-gerelateerde klachten of zelfs een burn-out doordat er te weinig oog is voor de belangrijkste voorbereiding van de les: je eigen vitaliteit!
Vaak is er binnen het onderwijs wel aandacht voor de externe bronnen van stress, zoals het teveel aan administratie, het feit dat er tegenwoordig meer kinderen met een leer- of gedragsprobleem in de klas zitten of de druk vanuit de politiek of de ouders als het om de niveaus van de kinderen gaat. Maar wat deze stress voor fysieke en mentale gevolgen heeft voor de leerkracht, blijft te vaak onderbelicht.
Daarnaast is er ook een aspect wat vooral in het onderwijs extra belasting met zich meebrengt: het spreken voor de klas. Praten kan namelijk een enorme energielek zijn wanneer je dit niet op de juiste wijze doet. Het ademvolume kan daardoor snel toenemen en chronische hyperventilatie veroorzaken. In de Ademwijzer training leer je hoe je dit met de juiste techniek kunt voorkomen of verhelpen.

Heb je eenmaal een gezond ademvolume? Dan zorgt dit voor een rustig zenuwstelsel, voldoende afgifte van zuurstof aan de lichaamscellen en een goed werkend immuunsysteem. Hiermee is het makkelijker je te bewegen in het dynamische proces wat lesgeven is. Het zorgt ervoor dat je na het lesgeven goed kunt herstellen. Het verbetert je nachtrust, je blijf helderder van geest en ontspannen in je lijf en bent minder vatbaar voor virusinfecties. Dus uiteindelijk is zorgen voor een gezond ademvolume zorgen voor een geslaagde les!

 

Ademwijzer voor PABO studenten: een slimme keus!

Zit je op de PABO? Dan is het een slimme zet om nu de Ademwijzer training te doen, zodat je meteen al aan het begin van je carrière weet hoe je de stress die het vak met zich meebrengt kunt opvangen!
Want je zult het in de stages wellicht al gemerkt hebben: lesgeven kost energie. Het is prachtig om met kinderen te werken en je krijgt er veel voor terug maar dat neemt niet weg dat je aan het eind van de dag doodmoe kunt zijn, en dan moet je nog aan de voorbereiding van de volgende dag beginnen…

In je loopbaan zal je steeds beter in staat zijn met je energie en met stress om te gaan maar een gedegen hulp daarin is natuurlijk erg welkom. Met de Ademwijzer training kun je zorgen dat je ademvolume niet te groot wordt zodat je geen chronische hyperventilatie krijgt en je beter grip houdt op stress. Het helpt je gezond en vitaliteit te blijven. Een betere basis om aan het leraarschap te beginnen is er niet!

Zorgpersoneel

Vitaliteit als basis voor de beste zorg

Wanneer je de hele dag klaarstaat voor je patiënten, is het nodig dat je ook goed voor jezelf zorgt. Zeker nu de zorgsector door de Corona pandemie zo onder druk is komen te staan, is het belangrijk dat je als (huis-) arts of (wijk-) verpleegkundige, praktijkondersteuner of verloskundige je eigen gezondheid goed in de gaten houdt. Want hoe je je voelt en hoeveel energie je hebt heeft directe invloed op je dagelijkse werkzaamheden.
Je probeert wellicht zelf al te werken aan je vitaliteit door gezond te eten, genoeg te bewegen en te zorgen voor voldoende rust maar veel mensen weten niet dat een gezond ademvolume en de juiste technieken toepassen om mentaal en fysiek diep te kunnen ontspannen de effectiviteit van je functioneren ook sterk beïnvloeden.
Wij helpen organisaties om juist deze aspecten bij medewerkers te optimaliseren en daarmee de vitaliteit en stressbestendigheid te vergroten.

Doe de ademtest om je gezondheidswinst door de Ademwijzer training te meten.

Ademwijzer: minder impact van stress op je systeem

Ook al kunnen de werkomstandigheden zwaar zijn, met de Ademwijzer training kun je zelf iets doen aan de impact daarvan. Je reset het ademhalingscentrum en daarmee kan een eventueel te groot ademvolume hersteld of voorkomen worden.
Maar het is ook belangrijk om de oorzaak van een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum te weten, zodat op de langere termijn een te groot ademvolume voorkomen kan worden. Die oorzaak heeft te maken met stress. Door aanhoudende stress wordt het ademvolume namelijk automatisch groter. Dat is de reden waarom we in de training ook aandacht besteden aan de stressfactoren in je leven.

Hoog-risicoberoepen (ambulance, politie, brandweer, defensie)

Een groter uithoudingsvermogen bereik je met een gezond ademvolume

Het uitoefenen van een hoog-risicoberoep vraagt om een gezond systeem dat stressbestendig is. Een groot uithoudingsvermogen, dat wil zeggen voldoende energie, een sterk immuunsysteem en een goede basis voor herstel na inspanning, zijn dus nodig. Dat je daarvoor gezond moet eten, genoeg nachtrust moet hebben en fysiek moet trainen is bekend. Maar dat de instelling van het ademhalingscentrum in de hersenen hierin een belangrijke rol speel, is voor veel mensen nog nieuw. Deze instelling bepaalt het ademvolume en daarmee de mate van afgifte van zuurstof aan de lichaamscellen en het rustig houden van het zenuwstelsel. Je kunt je voorstellen wat dat betekent voor je vitaliteit en gezondheid. Een gezond ademvolume is 6 liter per minuut. Je kunt dit met de ademtest meten.

Luchtvaart

Met een gezond ademvolume fit to fly

Je bent als piloot getraind op stressbestendigheid en je vliegt veilig. Maar de energie die het vergt en de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt moet uit de lengte of uit de breedte komen. Uit een onderzoek onder Britse piloten bleek dan ook dat 20 procent van die piloten dezelfde verschijnselen had als mensen die een burn-out hebben…
Ondertussen blijven piloten voldoen aan de hoge prestatienorm die het vliegen nu eenmaal stelt. De schrijvers van het genoemde onderzoek meenden dat luchtvaartmaatschappijen hun piloten uitgebreide ondersteuning en faciliteiten zouden moeten bieden om hun stressvolle baan het hoofd op een gezonde manier uit te kunnen voeren. De Ademwijzer training kan die ondersteuning geven door de unieke combinatie van de aanpak van ademhaling en stress. De piloten die bij ons de Ademwijzer training volgden, hebben daar zeer veel profijt van gehad. Zij waren beter in staat hun energie te managen, waren minder vermoeid na een vlucht, hadden een betere concentratie tijdens het vliegen en konden zich na het werk makkelijker ontspannen. Doe de ademtest om je gezondheidswinst door de Ademwijzer training te meten.

Sporters

Je ademvolume verbeteren is je prestatie optimaliseren!

Wie wil er nu niet als (top-) sporter een extra tool in handen hebben om de verzuringsdrempel en de zuurstofopname in het lichaam te verhogen, het herstelvermogen van het lichaam te versterken en het uithoudingsvermogen te vergroten! Dit is allemaal mogelijk door het ademvolume te verbeteren. Door het ademvolume terug te brengen naar een gezond aantal liters per minuut (6 liter) vergroot je de zuurstofopname in de lichaamscellen en verlaag je de vuurdrempel van het zenuwstelsel. Wil je weten hoe het met jouw ademvolume gesteld is en of jij nog meer uit je sportprestaties kunt halen?

Doe de ademtest om je gezondheidswinst door de Ademwijzer training te meten.

Gezond sporten is sporten met een gezond ademvolume

‘Sporten is gezond’. Dus probeert iedereen iets aan sport te doen. Maar gezond sporten zodat het ook echt een gunstig effect heeft op je gezondheid, daaraan is vaak nog heel wat te verbeteren!
Heb jij tijdens het sporten dat je snel buiten adem bent of niet door je neus (in en uit) kunt ademen? Dat er snel verzuring optreedt in je spieren of je last krijgt van kramp of blessures? Of dat je na het sporten te lang nodig hebt om van het sporten te herstellen, bijvoorbeeld langer dan 1 dag last van spierpijn, vermoeidheid of last van je ingewanden? Dan zou onderliggende chronische hyperventilatie het sporten op een gezonde manier wel eens in de weg kunnen zitten. Heb je ook nog gezondheidsklachten door astma, bronchitis, hooikoorts of slaap-apneu, dan is het zeker zaak om te weten hoe je je ademvolume kunt verbeteren zodat het sporten voor je systeem opbouwend is. Genoeg reden dus om eens verder te kijken op de website en je ademhaling te verbeteren!

 

Overheid

Veeleisende samenleving, druk op de overheid

In een veranderende samenleving wordt de druk op de overheid niet kleiner, eerder groter. Natuurlijk ben je deskundig op je eigen gebied en weet je wat je moet doen om de klus te klaren. Toch heeft hoe je je voelt en hoeveel energie je hebt directe invloed op het resultaat. Je probeert hier wellicht zelf al rekening mee te houden door gezond te eten, genoeg te bewegen en te zorgen voor voldoende rust. Maar veel mensen weten niet dat een gezond ademvolume en je mentaal en fysiek diep kunnen ontspannen de effectiviteit van je functioneren ook sterk beïnvloeden.
Wij helpen organisaties om juist deze aspecten bij medewerkers te optimaliseren en daarmee de vitaliteit en stressbestendigheid te vergroten. Het interessante is dat dit objectief te meten is. Doe de ademtest om je gezondheidswinst door de Ademwijzer training te meten.

Performers

Pres(en)teren is balanceren

Als artiest, muzikant, musicus, danser, acteur, cabaretier, DJ, radio DJ of presentator ben je vaak van ver gekomen om je droom waar te maken en doe je dat wat je doet iedere keer weer met passie. Maar velen komen op een bepaald moment ook hun grens hierin tegen. Want het is bij uitstek in deze beroepen dat je op zoveel verschillende vlakken met stress te maken hebt: het vele reizen, de onregelmatige werktijden, de prestatiedruk ten aanzien van het publiek en/of collega’s of de buitengewone aspecten die het met zich meebrengt een publieke persoon te zijn. Dit naast het feit dat je lichaam ‘het instrument’ is waarmee je naar buiten treedt, wat dus eigenlijk altijd in topconditie moet zijn. En hoe goed je dit ook probeert te voorkomen, het is bijna niet te vermijden dat de energie die het vraagt, veel meer is dan de energie die een normaal mens ervoor in huis heeft. Vroeg of laat zit je er ineens doorheen en in het ergste geval krijg je te maken met een burn-out.
Om dit te voorkomen of om dit te herstellen is het belangrijk om te zorgen dat het ademvolume gezond blijft.

Doe de ademtest om je gezondheidswinst door de Ademwijzer training te meten.

Met Ademwijzer een optimale performance!

Performen is topsport en de meeste artiesten houden hier rekening mee en zijn actief bezig met hun voeding, rust en beweging. Maar ten aanzien van stress en de invloed die dit heeft op de ademhaling èn de gevolgen die dit heeft voor het fysieke en mentale functioneren, hebben wij met de Ademwijzer training iets interessants te bieden. Het is een extra tool om te zorgen dat je na een performance sneller en beter kunt herstellen, je je vooraf efficiënter kunt voorbereiden (beter concentreren), je meer energie hebt tijdens een optreden, dieper kunt ontspannen ten tijde van rust en minder snel en lang ziek bent omdat je immuunsysteem sterker is

Een gezonde ademhaling voor sprekers, toneelspelers, cabaretiers, radio of tv presentatoren en radio DJ’s 

Natuurlijk heb je in je opleiding geleerd om te spreken voor publiek of ben je hiervoor bij een logopediste geweest. Toch is er iets wat daarbij zeer waarschijnlijk niet aan de orde is gekomen en wat juist voor sprekers heel interessant is: de techniek om te zorgen dat je ademvolume gezond blijft. Wanneer je veel moet praten voor je beroep, heb je namelijk een grotere kans om chronische hyperventilatie te krijgen en dat kan leiden tot bepaalde gezondheidsklachten. Leer je met de techniek die wij aanbieden ‘gezond spreken’, dan heeft het spreken veel minder invloed op het ademvolume en is de impact op de gezondheid lager. Daarnaast ga je in de Ademwijzer training voor een bepaalde tijd ook aan de slag om het ademvolume te verbeteren waarmee je sowieso meer reserve hebt om de impact die het spreken heeft, op te vangen.

Overigens komen wij niet aan de manier van spreken zelf, het leren ‘gezond te spreken’ staat daar los van.

Gebruikmaken van een natuurlijke ademhaling voor zangers

Als zanger is de ademhaling natuurlijk een gegeven waarmee je werkt en waarvan je bewust gebruik maakt. Maar het gebruik maken van een natuurlijke ademhaling is nog wat anders! Je ademhaling kan namelijk ook ontregeld raken en dat heeft niets te maken met de zangtechniek die je hanteert.
Voor veel mensen is het wel duidelijk als er ‘iets’ mis is met hun ademhaling. Maar voor veel mensen is dat ‘iets’ niet altijd duidelijk. De arts Buteyko geeft hier een heel heldere verklaring voor: een ontregelde ademhaling heeft te maken met de afstelling van het ademhalingscentrum in de hersenen. Het is verantwoordelijk voor het aantal liters per minuut dat je ademt en het is mede bepalend voor je gezondheid, je vitaliteit en de mate van herstel na inspanning of ziekte. Je ademvolume is overigens iets anders dan je longvolume, ofwel je longinhoud.
Heb je een gezond ademvolume als zanger? Dan heeft dit een positief effect op je prestaties!

Studenten

Studeren is een veeleisende periode van je leven, wij kunnen je daarbij ondersteunen!

Studeren opent een hele nieuwe wereld en kan een fijne tijd zijn. Maar alles bij elkaar kan het ook behoorlijk wat energie kosten: het op jezelf wonen, het studeren, een bijbaantje, nieuwe vriendschappen, intieme relaties…. Het stresslevel kan daarbij ongemerkt gaan oplopen en fysiek of mentaal klachten veroorzaken waarmee het je dagelijks functioneren kan gaan beïnvloeden. De Ademwijzer training is een slimme tool om dit te voorkomen of te verhelpen. Je zult er daarnaast veel baat bij hebben op extra stressvolle momenten, zoals bij tentamens en examens. En de techniek die je leert, kun je de rest van je leven inzetten om de gevolgen van stress het hoofd te bieden.

Gezondheidsklachten? Vermoeidheid? Blijf er niet mee rondlopen!

Heb jij gezondheidsklachten of merk je dat je steeds minder energie hebt? Ben je bijvoorbeeld snel moe of lusteloos of kom je juist niet in slaap doordat je ligt te piekeren, ben je vaak benauwd, snel ziek of heb je astma, hooikoorts, bronchitis, sinusitis (holte ontstekingen) prikkelbare darmen of regelmatig hoofdpijn? Doe dan eens de ademtest om te kijken of je chronische hyperventilatie hebt. De Oekraïnse arts Konstatin Buteyko heeft namelijk ontdekt dat door chronische hyperventilatie veel klachten in het lichaam kunnen ontstaan. En hij heeft ook een techniek ontwikkeld om dit te verhelpen. Wij passen die techniek toe in de Ademwijzer training, maar we doen meer. Want we hebben in onze praktijk ook aandacht voor dat wat de chronische hyperventilatie veroorzaakt: stress. Dat is de reden dat de Ademwijzer training zowel op korte als op langere termijn heel effectief is.

Aanpak van de ademhaling bij (chronische) hyperventilatie

Door het resetten van het ademhalingscentrum met geselecteerde Buteyko technieken, herstel je een gezond ademvolume van rond de zes liter per minuut. Het hyperventileren is dan voorbij. 

Talloze klachten hangen samen met chronische hyperventilatie zonder dat we dat weten: Angst zonder reden, benauwd gevoel, droge mond, duizelingen of een gevoel flauw te vallen, diarree, geluiden of de omgeving worden anders waargenomen, geheugenverlies, geïrriteerdheid, hartkloppingen, hoofdpijn, huilen zonder reden, kriebel in de keel, veelvuldig de keel schrapen, kortademigheid, klam gevoel, kramp in de handen of vingers, lage weerstand, misselijkheid, mondademhaling, obstipatie, onwerkelijk gevoel, opgeblazen gevoel in handen en voeten, pijn in de maagstreek, pijn of druk op de borst, prikkelbaarheid, prikkelbare darmen, problemen met de concentratie of het geheugen, prop in de keel,  slap gevoel in de knieën, snel buiten adem bij inspanning, spierstijfheid (tetanie), snel en vaak ziek, slapeloosheid, strak gevoel rond de mond, tintelingen in handen en voeten, vermoeidheid, veel zweten, veel zuchten, wazig zien of tunnelvisie, weinig energie, zwaar ademen of zuchten op een moment dat dit niet nodig is (als je ‘s nachts wakker wordt of rustig op de bank zit).

Lees meer...

Door verschillende factoren zoals stress, te weinig beweging of juist te fanatiek sporten of ongezonde voeding, raakt het ademhalingscentrum in de hersenen verkeerd afgesteld en de ademhaling ontregeld. Dit heet chronische hyperventilatie. Eigenlijk bevindt het lichaam zich dan permanent in de ‘vecht-vlucht-reactie’. Bij daadwerkelijk vechten of vluchten is het normaal dat je zwaarder ademt omdat je veel beweegt en er daardoor meer koolzuur wordt aangemaakt (door verbranding). Die extra koolzuur adem je dan uit. Maar als je chronische stress hebt (ook die door ziekte, emoties of mentale stress) en dus de hele dag door zwaarder ademt, dan raak je teveel koolzuur kwijt. Dit heeft onder meer grote gevolgen voor de opname van zuurstof in het lichaam.

We noemen een aantal gevolgen van chronische hyperventilatie die met de Ademwijzer training worden aangepakt:

  1. Zuurstoftekort. Een te groot ademvolume zorgt voor een zuurstoftekort in het lichaam (Bohr-effect, ontdekt in 1904 door de Deense fysioloog Christian Bohr). Dat heeft te maken met de sleutelrol die koolzuur speelt bij de afgifte van zuurstof in het bloed aan het weefsel. Wanneer je chronisch teveel ademt, adem je teveel koolzuur uit en raakt de verhouding zuurstof-koolzuur in het bloed uit balans. Hierdoor wordt er minder zuurstof afgegeven vanuit het bloed aan de spieren, hersenen en organen.
  2. Vergeetachtigheid, angst zonder reden en geheugenverlies zijn mogelijke gevolgen van een tekort aan zuurstof in de hersenen. Hartproblemen als bijvoorbeeld anigina pectoris (te weinig zuurstof in de hartspier) kunnen mogelijk ook een gevolg hiervan zijn. en veel astmapatiënten, mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom en mensen met een lage weerstand hebben daarnaast vaak last van vermoeide spieren, het gevolg van een tekort aan afgifte van zuurstof aan de spieren.
  3. Het immuunsysteem en de spijsvertering worden onderdrukt en de hormoonhuishouding (cortisol, histamine, adrenaline) raakt in de war.
    Doordat het lichaam zich voortdurend in de vecht-vluchtreactie bevindt, richt het zich op de korte termijn functies. Het histaminegehalte in het bloed gaat door de ontregeling bijvoorbeeld omhoog, waardoor er gemakkelijker allergische reacties of ontstekingen ontstaan die moeizaam genezen.
  4. Hooikoorts, eczeem en astma komen dan ook opvallend vaak samen voor. De grote hoeveelheid adrenaline die voortdurend aangemaakt moet worden, maakt dat het lichaam steeds meer energie kwijtraakt. Op de lange termijn kunnen de bijnieren het harde werken (om stress-hormonen aan te maken) niet meer aan en krijgen we last van verschijnselen die bij bijnieruitputting horen. De symptomen daarvan komen overeen met wat sommige mensen met chronische hyperventilatie ook ervaren: aldoor vermoeid, behoefte aan cafeïne, zout, suikers, weinig weerstand, en een verlaagd libido.
  5. Benauwdheid, verhoogde bloeddruk, koude voeten en handen, incontinentie of darmproblemen. Al deze klachten hebben één ding gemeen: verkramping van het glad spierweefsel. Glad spierweefsel zit rond alle vaten in ons lichaam zoals om de luchtwegen, bloedvaten, darmen, blaas en urinewegen. Bij een tekort aan afgifte van zuurstof verkrampt dit glad spierweefsel en kan het op diverse plekken effect hebben omdat de doorstroming vernauwd is.
  6. Gejaagdheid, niet kunnen concentreren, zenuwprikkelingen of tintelingen in handen of in het gezicht, gevoel op watten te lopen, innerlijke onrust, angst zonder reden. Feit is dat koolzuur een kalmerende invloed heeft op het zenuwstelsel. Een tekort aan koolzuur zorgt voor een overprikkeld zenuwstelsel. Tel daar nog bij dat de hersens minder zuurstof krijgen vanwege het eerder genoemde Bohr-effect en je hebt heel wat mogelijke klachten te pakken…

Aanpak van stress bij (chronische) hyperventilatie

Het aanpakken van de stress in je lichaam en veranderen van stressgedrag is essentieel om de klachten in de toekomst niet terug te krijgen.

Door verschillende factoren zoals stress, te weinig beweging of juist te fanatiek sporten of ongezonde voeding, raakt het ademhalingscentrum in de hersenen verkeerd afgesteld en de ademhaling ontregeld. Dit heet chronische hyperventilatie. Eigenlijk bevindt het lichaam zich dan permanent in de ‘vecht-vlucht-reactie’. Bij daadwerkelijk vechten of vluchten is het normaal dat je zwaarder ademt omdat je veel beweegt en er daardoor meer koolzuur wordt aangemaakt (door verbranding). Die extra koolzuur adem je dan uit. Maar als je chronische stress hebt (ook die door ziekte, emoties of mentale stress) en dus de hele dag door zwaarder ademt, dan raak je teveel koolzuur kwijt. Dit heeft onder meer grote gevolgen voor de opname van zuurstof in het lichaam.

Lees meer...

In de maanden dat je de Ademwijzer training doet ga je stap voor stap gejaagd gedrag vervangen voor dingen doen vanuit ontspanning. Dit kan omdat je tijdens de dagelijkse oefeningen mentale en fysieke ontspanning aan het oefenen bent. Het is letterlijk een verademing als je merkt dat je niet meer zo hoeft te denken of piekeren. Denken is niet verkeerd, maar het niet kunnen stoppen met denken is een grote stressfactor.

Veel mensen kunnen nog maar nauwelijks wat stress loslaten door het gebrek aan zuurstof door teveel ademen in alle spierweefsel (en de hersenen!) en het overprikkelde zenuwstelsel. Een kort lontje en snel emotioneel zijn hoort bij het tekort aan koolzuur door teveel ademen. Wat heerlijk als je je dan (weer) helemaal kan ontspannen, zowel mentaal als fysiek. Natuurlijk is dat wel een proces. Want er komt nog wel meer kijken bij het loslaten van stress dan alleen leren mentaal en fysiek te ontspannen en je axdemhaling gezonder maken. Ikzelf moest nog bepaalde voedingsaanpassingen doen zodat mijn lijf niet in de voedingsstress zat enm zo heeft iedereen nog wel stappen in de gorede richting te zetten. Maar eenmaal de Ademwijuzer trainingaangeleerd, heb je hem voor altijd in je rugzak om in te zetten als de stress weer de kop opsteekt.

Laat weten met welke gezondheidsklachten jij zit!

Inventarisatie gezondheidsklachten

De onderstaande lijst laat klachten zien die samenhangen met chronische hyperventilatie en stress. Bij ons pak je beiden aan.

Wanneer je de lijst hebt ingevuld en opgestuurd, bellen we je op voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen naar:
Marc Scheffer, 06 17019068

Over het algemeen kun je bij ons op korte termijn aan de slag.
We begeleiden ook via Skype, FaceTime, Zoom, Jitsi Meet of een ander platform. Fijn als je niet wil of kan reizen en net zo succesvol!

1 Step 1
Ik heb last van:
Op gebied van ademhaling
Energie
Gehoor
Neus en keel
Huid
Spijsvertering
Spieren
Bloedsomloop
Gewicht
Slapen
Psychisch
Stress factoren
Toestemming
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Meer weten? Lees ‘Ademhaling als medicijn’

∗ Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko. ∗ Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid. ∗ Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Bestel hier

Ik voelde me angstig, fysiek ziek, vertrouwde mijn lichaam niet meer en had geen controle over mijn ademhaling. Grootste wens was weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam.
Ik voel me nu als herboren. Ben trots op de motivatie en discipline die ik voelde, geboren uit de urgente noodzaak om iets te veranderen. Ik heb geleerd en ervaren hoe stress me in de afgelopen jaren heeft belemmerd, geblokkeerd en fysiek ernstig heeft verzwakt. Ik heb nu weer zelf de regie over mijn gezondheid gekregen en snap mijn lichaam beter. Voor mezelf gaan zorgen heeft me ook meer zelfvertrouwen opgeleverd. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Rianne, Den Bosch

Juridisch Medewerker

Tijdens mijn pubertijd werd bij mij chronische hyperventilatie (CHV) geconstateerd. Dit gaf bij mij een breed scala aan vage klachten die ik sinds die tijd met me meedroeg. Uiteindelijk escaleerde dit in een tijdelijke ‘ongeschikt melding’ vorig jaar. Bij veel collega’s (maar ook buiten het werk) hoor ik vaak over diezelfde soort klachten, met name een lage weerstand, slaapproblemen en weinig energie, maar ook darmproblemen en spierspanningsklachten. Met de Ademwijzer training heb ik mijn ademhaling leren verbeteren met een aanzienlijke vermindering van de klachten tot gevolg. Hierdoor ben ik niet zozeer beter gaan presteren op mijn werk, maar ben ik minder vaak ziek, moe of ‘not-fit-to-fly’. De meeste klachten zijn (grotendeels) verdwenen en ik heb weer veel meer energie. Ondanks dat ik niet wist dat de ademhaling zo’n grote invloed op de gezondheid kon hebben, ben ik overtuigd geraakt van de winst die valt te halen uit een gezonde ademhaling, gebaseerd op een diepe en regelmatige ontspanning. De therapie vergt discipline en tijd maar het komt de gezondheid en productiviteit zeker ten goede! Wanneer mensen hier op tijd mee beginnen, kan het ook preventief werken tegen langer ziekteverzuim vóórdat het escaleert, zoals bij mij. Ik raad het iedereen aan.

Arjen, Lisse

Gezagvoerder Boeing 737

Ik heb de training als zeer prettig ervaren. De begeleiding van Marc helpt je echt door het proces heen te gaan. Het ging bij mij met ups en downs en door soms even kort contact te hebben of een berichtje te ontvangen, weer de moed om met nieuwe energie weer aan de slag te gaan. Ik ben tevreden met het resultaat dat ik in deze 12 weken hebben behaald. Ik heb ervaren dat je dicht bij jezelf en bij je eigen gevoel moet blijven, voor mij was dat de manier om de kans van slagen het grootst te laten zijn.

Marijke, Deventer

Leidinggevende

error: Inhoud is beschermd.