Ademwijzer in bedrijf

Vitaliteit – Stressbestendigheid -Gezondheid

Neem voor de mogelijkheden contact op met Marc Scheffer 06 17019068

Wat is er binnen uw bedrijf of organisatie nodig?

De Ademwijzer training is een zeer effectief middel om het ziekteverzuim omlaag te brengen. In te zetten vanuit preventief oogpunt, bij individuele gevallen van burnout of wanneer het ziekteverzuim (te) groot is.

De Ademwijzer training is niet zomaar een ademhaling- of ontspanningscursus. Door de wetenschappelijk bewezen technieken die wij in de training aanbieden (verbeteren van ademvolume, ontwikkeld door de arts K. Buteyko en technieken om diep te leren ontspannen d.m.v. Mindfulness en lichaamswerk), individuele begeleiding, in een traject van 3 maanden, is ‘Ademwijzer in bedrijf’ een unieke training die de vitaliteit en gezondheid van mensen daadwerkelijk en meetbaar verbetert. Door deze technieken wordt de zuurstofopname in het lichaam namelijk aantoonbaar verhoogd en ontspant het zenuwstelsel. Het resultaat is (afhankelijk van de inzet van de persoon): hogere weerstand, effectiever kunnen ontspannen, meer energie, sneller en beter herstel na inspanning (werk) of ziekte en een betere nachtrust.

Met de Ademwijzer techniek hebben mensen zowel op korte als op lange termijn iets in handen wat ze zelf kunnen toepassen om beter om te gaan met stress.

 

Het stresslevel verhogen en de vitaliteit verbeteren

Een belangrijk gegeven waarom mensen te maken krijgt met stressklachten is dat men fysiek, mentaal of emotioneel op een bepaald moment tegen een grens aanloopt. Voor iedereen ligt die grens ergens anders maar voor iedereen is die grens aanwezig. Het is daarom belangrijk om je eigen grens te leren kennen en daarnaast een manier te leren om jezelf gezond en vitaal te houden.

Veel trainingen zijn gericht op de aanpak van stress maar met de technieken uit de Ademwijzer training werk je ook aan je gezondheid. Want met een goede gezondheid is de basis gelegd voor een hoger stresslevel. Essentieel is daarbij de Buteyko ademtechniek om het zuurstrofgehalte in de hersenen, spieren en organen te verhogen, dat door stress is afgenomen. 

Training voor teams of voor de individuele werknemer

Doel van de training

Doel van de training is een gezonde ademhaling en een optimale stressbestendigheid van teamleden binnen een organisatie.

Hoe ziet de Ademwijzer training voor teams eruit?
(klik hier voor individuele training)

 • De Ademwijzer training bestaat uit een traject van 3 maanden.
 • Deelnemers leren om het ademhalingscentrum in de hersenen te resetten en je mentaal en fysiek diep te kunnen ontspannen. Deze oefening gaan de deelnemers 3 keer (of naar wens vaker) per dag thuis doen met behulp van een audio-opname. Alle deelnemers krijgen hiervoor 6 maanden toegang tot de website voor cliënten. Deze is belangrijk in de ondersteuning van het proces.
 • We bespreken welke stressfactoren van invloed zijn op de ademhaling en hoe je daarmee om kan gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om factoren in relatie tot het werk- en de leefomgeving, sport en beweging en voeding.
 • Er wordt geleerd hoe de neusademhaling geautomatiseerd kan worden zodat je daar, na verloop van tijd, niet meer bewust op hoeft te letten.
 • Wekelijks geven de deelnemers hun vorderingen met een eenvoudige checklist door via de website voor cliënten.
 • de ‘controle-pauze’-meting geeft een indicatie van de bereikte gezondheid van de ademhaling
 • De mogelijkheid voor telefonische ondersteuning waarborgt de continuiteit van elk individueel proces.
 • We ronden de drie maanden af met een evaluatie. Daarna hebben mensen nog 3 maanden toegang tot de website voor cursisten.

Hoe kan de training gevolgd worden?

 • Mogelijk eerst een voorlichting over ademhaling en stress op locatie, waar het mogelijk is om in te schrijven op de training.
 • Groepstraining op locatie gevolgd door persoonlijke telefonische begeleiding gedurende het traject.
 • Individuele training voor mensen die de groepstraining misten of die aanlopen tegen stressklachten, als onderdeel van het preventiebeleid of in een reïntegratietraject.

Wat zijn de kosten?

Omdat iedere organisatie weer anders is en andere wensen heeft, vragen wij om ons te bellen en te overleggen over hoe u de Ademwijzer training wilt inzetten. Wij maken daarop een offerte

Aanmelden

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een offerte contact op met Marc Scheffer.
Bel 06 170 190 68. Laat bij geen gehoor naam en telefoonnummer achter of vul het contactformulier in.

Ademwijzer: voorlichting gezonde ademhaling en minder stress
Ademwijzer: lezing Uva over gezonde ademhaling en minder stress
""
1
Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
error: Inhoud is beschermd.