Ademwijzer training bij Astma

Aanpak van de ademhaling bij Astma

Door het resetten van het ademhalingscentrum met geselecteerde Buteyko technieken, herstel je een gezond ademvolume van rond de zes liter per minuut. Het hyperventileren is dan voorbij. Hierdoor zullen de luchtwegen minder snel of helemaal niet meer verkrampen, omdat de zuurstofvoorziening in het gladde spierweefsel van de luchtwegen weer is genormaliseerd. Die zuurstofvoorziening komt door teveel ademen in het gedrang.Door de ademwijzertraining kunnen astma klachten in twee tot vier maanden behoorlijk of helemaal afnemen, inclusief de nodige medicatie. Hoe kan dat? 

Lees meer...

Het geheim is dat we verder kijken dan de oppervlakkige symptomen. Astma zal wellicht al in aanleg aanwezig zijn en daar doe je weinig aan. Wat heel bepalend is voor het ontstaan van de astma klachten is het te grote ademvolume. Dat is heel wat anders dan het longvolume!

Tegen de verkramping van de luchtwegen wordt door de arts vaak een luchtwegverwijder voorgeschreven. Tegen ontstekingen wordt een ontstekingsremmer gebruikt. Tegenwoordig worden beiden vaak gecombineerd in één medicijn. Dat helpt tegen symptomen van benauwdheid. Benauwdheid die aangeeft dat je kennelijk te grote inspanning pleegt, maar vaak ook dat de koolzuurtolerantie van het ademhalingscentrum te laag is geworden en het lichaam, inclusief het longsysteem, minder zuurstof krijgt (zie ook de pagina over het Bohr-effect). 

In de Guideliness for the treatment of Astmha in Engeland is de aanpak met Buteyko technieken voldoende bewezen geacht om het als complementaire behandelwijzze aan te bevelen.

Aanpak van stress bij astma

Astmaklachten hebben vaak een genetische component, maar kunnen niet los worden gezien van stressfactoren. Naast het toepassen van bepaalde door ons geselecteerde Buteyko technieken  vinden we het daarom essentieel om je te leren mentaal en fysiek te ontspannen. Hiervoor zijn mindfulness en lichaamswerk technieken aan de oefeningen toegevoegd. Maar ook technieken om je zenuwstelsel rustiger te maken.

Je leert daarnaast ook om gezond te sporten zodat het lichaam baat heeft bij het sporten en er niet alleen aan spieropbouw wordt gedaan, maar de celhuishouding mee profiteert in plaats van te verzuren!

 

Welke gezondheidswensen heb jij? Klik hier!

Inventarisatie gezondheidsklachten

De onderstaande lijst laat klachten zien die samenhangen met chronische hyperventilatie en stress. Bij ons pak je beiden aan.

Wanneer je de lijst hebt ingevuld en opgestuurd, bellen we je op voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen naar:
Marc Scheffer, 06 17019068

Over het algemeen kun je bij ons op korte termijn aan de slag.
We begeleiden ook via Skype, FaceTime, Zoom, Jitsi Meet of een ander platform. Fijn als je niet wil of kan reizen en net zo succesvol!

[]
1 Step 1

Leg ons je gezondheidswens(en) voor en we nemen z.s.m. contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Hier lees je onze privacy verklaring.
Vink aan wat van toepassing is:
Ademhaling
Energie
Gehoor
Neus en keel
Huid
Spijsvertering
Spieren
Bloedsomloop
Gewicht
Slapen
Psychisch
Algemene stress factoren
Toestemming
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Meer weten? Lees ons boek ‘Adem­ha­ling als medi­cijn’

Over hoe de adem­haling werkt, gebaseerd op het weten­schappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko Hoe stress onze adem­haling beïnvloed en wat dit bete­kent voor onze gezond­heid Adem­haling en stress in rela­tie tot diverse aan­doe­ningen. En meer…

Bestel hier

Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek gaan we specifiek in op wat het verbeteren van het ademvolume en het reduceren van stress in je lichaam voor jouw gezondheid kan betekenen.
Marc Scheffer, Buteyko ademtherapeut, Mindfulness trainer, medische basiskennis Plato eindtermen, Sociaal-Wetenschapper hoofdvak Geestelijke Volksgezondheid
mobile iconM 06-17019068  ma-vr  9.00-17.30  18.30-20.00 uur

""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Al vier maanden geen astma medicatie meer

Het gaat op dit moment erg goed. Krijg steeds meer rust en energie. Controlepauze zit regelmatig op de 35. En gebruik vier maanden al geen medicatie meer voor mijn astma. Wel nog een keer een bijholteontsteking gehad. Tevens gaat het zo goed dat mijn ggz traject in september afgerond gaat worden. Ben super blij dat ik deze training heb gedaan!

Tine, Haren

Administratief medewerker

Geen astma en slaapapneu meer

Vanwege slaapapneus, astma en slecht in- en doorslapen ben ik de Ademwijzertraining gaan doen. Dezelfde avond sliep ik al snel in. Ik ben veel beter gaan slapen door de oefeningen. Ik mis het wanneer ik het niet doe. Ook mijn astma is minder geworden, geen benauwdheid meer. Mijn leven is het weer waard om geleefd te worden. Wat ben ik blij dat ik dit ben gaan doen.

Linda, Bussum

Praktijkondersteuner

error: Content is protected !!