Allergie en ademhaling

Online hetzelfde goede resultaat

Aanpak van de ademhaling bij Allergie

Er is een natuurlijke manier om van deze klachten af te komen waardoor je eventuele medicijnen voor allergieën niet of nauwelijks meer nodig hebt. Het blijkt namelijk dat een te groot ademvolume door een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum in de hersenen, van grote invloed is op het immuunsysteem en de productie van histamine. Dit gegeven is in de jaren ’60 door de Oekraïnse arts Dr. K. Buteyko ontdekt. Dr. Buteyko deed 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van het ademvolume op de gezondheid van mensen en ontdekte de techniek om het ademhalingscentrum te resetten.
Met de Ademwijzertraining wordt de ademhaling gereset in het ademhalingscentrum, zonder met bewustzijn de ademhaling te sturen. Met oefeningen die de ademhaling wel bewust sturen, zoals naar je buik ademen, tellen bij de in- en uitademing en het aantal ademhalingen per minuut proberen te veranderen, beïnvloed je de ademhaling alleen kortdurend. Deze oefeningen hebben géén invloed op het ademhalingscentrum en een structurele verandering blijft daarom uit.
Wanneer het ademhalingscentrum is gereset en het ademvolume hebt teruggebracht naar een normale 6 liter per minuut, werkt de ademhaling weer zoals het hoort. De zuurstofvoorziening in het lichaam neemt hierdoor toe en het zenuwstelsel wordt rustiger. Allergie klachten nemen daardoor af. De eventuele afbouw van medicatie gaat overigens altijd in overleg met de arts. Je kunt een ‘gids voor artsen’ meekrijgen waarin op artsenniveau beschreven staat wat de training doet.

Aanpak van stress bij Allergie

Naast het resetten van het ademhalingscentrum naar een gezond ademvolume is het ook belangrijk om te kijken naar de balans inspanning-ontspanning ten aanzien van sport en beweging, werk- en thuissituatie. Wanneer namelijk de inspanning ten opzichte van de ontspanning te groot is, bijvoorbeeld door tijdens het sporten je grenzen niet in acht te nemen, moet het lichaam te hard werken om weer te herstellen. Hierdoor kunnen klachten eerder terugkomen. Tijdens de Ademwijzer training wordt je daarom geleerd hoe je op verantwoorde wijze met sport en beweging om kan gaan zodat sport ondersteunend kan zijn in het herstel, in plaats van afbrekend. En dit geldt ook voor stress gerelateerde zaken ten aanzien van de werk- en thuissituatie.


Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Over hoe de ademhaling werkt, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van de arts K. Buteyko
 Hoe stress onze ademhaling beïnvloed en wat dit betekent voor onze gezondheid
 Ademhaling en stress in relatie tot diverse aandoeningen. En meer…

Vragen? Neem contact op:

Marc Scheffer | 06-17019068

Buteyko adem­therapeut met medi­sche basis­kennis, Epiphora trainer, Mindful­ness trainer

Doe hier de ademtest:

Verantwoordelijker met mijn gezondheid bezig

Voorafgaand aan de Ademwijzer training had ik problemen met allergie (hevige niesbuien), kortademigheid met sporten en een verkeerd ademritme door trauma (vanwege een gebroken neus). Dit had invloed op het stressgevoel, omdat ik constant aan het ademhalen dacht. Het eerste consult bracht al rust in de ademhaling en de tintelingen waren meteen merkbaar minder. Nu heb ik veel eerder door wanneer ik stress ervaar en ik een stap terug moet doen. De allergie medicijnen zijn niet meer dagelijks nodig maar alleen op zware dagen. Sporten gaat makkelijker, het herstel van het lichaam is sneller. Ik ben verantwoordelijker met mijn gezondheid bezig en wil hier verder in doorgroeien.

Dennis, Arnhem

Student

Allergiën al minder

Mijn voedselallergiën zijn beduidend minder, maar ik ben er nog niet van af. Het blijft een zoektocht, maar de training heeft mijn systeem wel veel rustiger gemaakt en dat is te merken aan mijn ellergiën. Ze zijn echt minder.

Frank, Baarle-Nassau

Ondernemer

Minder allergie èn minder astma!

Het is wel heel fijn dat ik voor mijn allergië kwam, maar niet wist dat deze training ook mijn astma kon verminderen. Ik gebruik nog wel wat antihistamine, maar de luchtwegverwijder is gestopt en de ontstekingsremmer die ik dagelijks voor mijn astma gebruikte ook. Dat is fantastisch!

Helma, Enschede

Werkzaam bij de gemeente

error: Inhoud is beschermd.