Ademwijzertraining

&

Allergie

De Ademwijzer training is de beste training om te volgen als je allergisch bent voor huisdieren, huisstofmijt, bepaalde voeding of pollen, allergie. Een natuurlijke oplossing voor allergieklachten het afbouwen van neusspray, oogdruppels en luchtwegmedicijnen voor allergieën. Een natuurlijke oplossing voor je allergieklachten en om minder medicijnen te gebruiken.

Op natuurlijk wijze allergie-vrij?

Allergieën komen vaak voor samen met astma. Beide hebben te maken met een gevoeligheid van de luchtwegen door allergenen. Een allergie is in feite een te sterke reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen. Ieder mens maakt histamine aan als reactie op allergene stoffen maar in sommige gevallen vindt er een teveel aan histamineproductie plaats en dat maakt dat je klachten krijgt. Mensen kunnen een allergische reactie krijgen op stoffen zoals huisstofmijt, voeding en/of huisdieren.

Er is een natuurlijke manier om van deze klachten af te komen waardoor je eventuele medicijnen voor allergieen niet of nauwelijks meer nodig hebt. Het blijkt namelijk dat een te groot ademvolume door een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum in de hersenen, van grote invloed is op het immuunsysteem en de productie van histamine. Dit gegeven is in de jaren ’60 door de Oekraïnse arts Dr. K. Buteyko ontdekt. Dr. Buteyko deed 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van het ademvolume op de gezondheid van mensen en ontdekte de techniek om het ademhalingscentrum te resetten.

Dit is wat de training uniek maakt ten opzichte van andere ademhalingscursussen en -oefeningen: met de Buteyko techniek wordt de ademhaling gereset in het ademhalingscentrum, zonder met bewustzijn de ademhaling te sturen. Met oefeningen die de ademhaling wel bewust sturen, zoals naar je buik ademen, tellen bij de in- en uitademing en het aantal ademhalingen per minuut proberen te veranderen, beïnvloed je de ademhaling alleen kortdurend. Deze oefeningen hebben géén invloed op het ademhalingscentrum en een structurele verandering blijft daarom uit.

Wanneer je met de Buteyko techniek het ademhalingscentrum hebt gereset en het ademvolume hebt teruggebracht naar een normale 6 liter per minuut, werkt de ademhaling weer zoals het hoort. De zuurstofvoorziening in het lichaam neemt hierdoor toe en het zenuwstelsel wordt rustiger. Klachten nemen daardoor af. De eventuele afbouw van medicatie gaat overigens altijd in overleg met de arts. Je kunt een ‘gids voor artsen’ meekrijgen waarin op artsenniveau beschreven staat wat de training doet. 

Naast het toepassen van de Buteyko techniek is het ook belangrijk om te kijken naar de balans inspanning-ontspanning ten aanzien van sport en beweging, werk- en thuissituatie. Wanneer namelijk de inspanning ten opzichte van de ontspanning te groot is, bijvoorbeeld door tijdens het sporten je grenzen niet in acht te nemen, moet het lichaam te hard werken om weer te herstellen. Hierdoor kunnen klachten eerder terugkomen. Tijdens de Ademwijzer training wordt je daarom geleerd hoe je op verantwoorde wijze met sport en beweging om kan gaan zodat sport ondersteunend kan zijn in het herstel, in plaats van afbrekend. En dit geldt ook voor stress gerelateerde zaken ten aanzien van de werk- en thuissituatie.

Ervaringen

Verantwoordelijker met mijn gezondheid bezig

Voorafgaand aan de Ademwijzer training had ik problemen met allergie (hevige niesbuien), kortademigheid met sporten en een verkeerd ademritme door trauma (vanwege een gebroken neus). Dit had invloed op het stressgevoel, omdat ik constant aan het ademhalen dacht. Het eerste consult bracht al rust in de ademhaling en de tintelingen waren meteen merkbaar minder. Nu heb ik veel eerder door wanneer ik stress ervaar en ik een stap terug moet doen. De allergie medicijnen zijn niet meer dagelijks nodig maar alleen op zware dagen. Sporten gaat makkelijker, het herstel van het lichaam is sneller. Ik ben verantwoordelijker met mijn gezondheid bezig en wil hier verder in doorgroeien.
Dennis, student, Arnhem

 

error: Content is protected !!