Ademwijzer Training Stress

Mentaal ontspannen, fysiek ontspannen en een gezonde ademhaling: dat is de weg!

Bij stress denken mensen al gauw aan ‘gestrest zijn’. Maar stress is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat teveel is voor je systeem om te kunnen verwerken binnen een bepaalde tijd. Want voor alle functies heeft het lichaam energie nodig: voor het verwerken van voeding en beweging maar ook voor mentale en emotionele zaken. En het is heel simpel: als er te weinig energie is, kan het lichaam het niet of maar gedeeltelijk verwerken en dat wat niet verwerkt is, slaat het op. Je draagt dan deze ‘bodystress’ met je mee tot je lichaam wel genoeg energie heeft om hiermee aan de slag te gaan. Rust nemen is heel belangrijk hierin want tijdens een rustperiode kan het lichaam weer opladen en krijgt het dus weer genoeg energie om te verwerken.
Maar bij langdurige stress raakt het systeem zodanig verstoord dat rust alleen niet meer genoeg is. Zo stijgt onder andere het ademvolume omdat het ademhalingscentrum in de hersenen door stress ontregeld raakt. De stress heeft dan geleid tot chronische hyperventilatie. Dit kan uiteenlopende gevolgen hebben en bij iedereen kan dat weer andere klachten veroorzaken omdat iedereen zijn eigen zwakke plek heeft in zijn systeem. 
Wanneer je nu op de juiste wijze de chronische hyperventilatie aanpakt, kan het systeem terugkeren naar een ‘normaal-stand’ en krijgt het weer ruimte om te gaan verwerken. Voor het lichaam wordt het dan mogelijk om gezondheidsproblemen die voort waren gekomen uit de ‘stress-stand’ aan te pakken. Met de Ademwijzer training zorg je dat het lichaam weer op een gezonde manier gaat functioneren en dus van binnenuit de klachten kan oplossen omdat je ademhaling èn stress aanpakt. 

Buteyko cursus of Ademwijzer training?

De Ademwijzer training is geen standaard Buteyko cursus. Ik maak gebruik van de techniek die Dr. K. Buteyko ontdekte, maar in de Ademwijzer training is meer verwerkt; door gebruikmaking van Mindfulness en lichaamswerk kom je veel sneller in een diepe ontspanning die nodig is om het ademhalingscentrum te resetten. Verder zijn persoonlijke begeleiding en een goed doordachte cursistenwebsite, die ik vanuit jarenlange ervaring heb ontwikkeld, een wezenlijk onderdeel van de Ademwijzer training. In het begeleidingsstuk kijken we ook samen naar stressfactoren die de ademhaling hebben ontregeld, zodat deze in de toekomst makkelijker vermeden kunnen worden.
Kies je voor de Ademwijzer training, dan kies je dus voor kwaliteit, individuele aanpak en goede online ondersteuning.

Hoe ziet de training er uit?

  • De training bestaat uit een traject van 3 maanden.
  • De training bestaat uit een traject van 3 maanden.
  • Je begint met een eerste consult van ± 1,5 uur in de praktijk of via Skype, Facetime of een ander platform. In dit consult leer je de ademwijzeroefening die nodig is om het ademhalingscentrum in de hersenen te resetten en je mentaal en fysiek diep te ontspannen. Deze oefening ga je 3 keer (of naar wens vaker) per dag thuis doen met behulp van een audio-opname. Je krijgt toegang tot de cursistenwebsite werkt. Deze is belangrijk in de ondersteuning van het proces.
  • Verder wordt er besproken welke aspecten in je dagelijks leven invloed hebben op de ademhaling en krijg je tips mee hoe je hiermee om kunt gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om stressfactoren en de ademhaling in relatie tot sport en beweging, werk, voeding en de leef- werkomgeving.
  • Wekelijks geef je de inspanningen die je verricht en de globale resultaten door via een invulformuliertje op de website voor cursisten.
  • Na 1 of 2 weken volgt een tweede consult waarin we de ademwijzeroefening herhalen en waarin je aanvullende tips meekrijgt die vooral belangrijk zijn om te zorgen dat je niet opnieuw een te zware ademhaling krijgt. Ook krijg je dan een extra oefeningetje mee waarmee zich de neusademhaling automatiseert zodat je daar niet bewust op hoeft te letten.
  • Buiten de consulten hebben we met tussenposen van één of meerdere weken telefonisch contact. Dit doe ik om het proces zo goed mogelijk te ondersteunen.
  • We ronden als je dat wil af met een telefonisch evaluatiegesprek. Daarin kunnen we terugblikken maar ook vooruitblikken op wat verstandig is om te doen.

Wat zijn de kosten? 

Voor het hele traject van 3 maanden, met 2 uitgebreide individuele trainingen (+ extra wanneer nodig), 4 telefonische checks plus eindevaluatie en toegang tot de cursistenwebsite betaal je €395,-
Je kunt met een tikkie of per bankovermaking betalen. Kom je bij ons in de praktijk dan is contant betalen en betaling met een pinautomaat mogelijk.

Kennismaken? Aanmelden voor de training?

Bel Marc Scheffer op 0570 676 878 of 06 170 190 68 voor een kennismakingsgesprek. Laat bij geen gehoor je naam en telefoonnummer achter. Je kunt ook het contactformulier invullen.
Als we de afspraken voor de consulten en telefonische checks hebben gemaakt krijg je direct toegang tot de cursistenwebsite.

""
1

Contactformulier

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

WELKOM IN DE PRAKTIJK

GA NAAR PAGINA:

TEST JE ADEMHALING

Zo doe je de test: klik hier

Zit rechtop op een stoel en adem een minuutje rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. (Je kunt je ademhaling veel langer stilhouden dan deze eerste aandrang, maar dan moet je na afloop een of meer keren dieper dan normaal ademen)

Uitslag ademtest: klik hier

Uitslag tussen 5 en 15 seconden: je ademvolume is veel te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 15 en 25 seconden: je ademvolume is te groot en kan voor gezondheidsklachten zorgen.

Uitslag tussen 25 en 35 seconden: je ademhaling is redelijk op orde maar verbetering is nog wel aan te raden.

Uitslag vanaf 40 seconden: je hebt een gezond ademvolume. Training volgen kan preventief werken.

ADEMHALING ALS MEDICIJN

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

'Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.' Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

error: Content is protected !!