Ademwijzer Training Kinderen

Met de Ademwijzer training geef je je kind (vanaf 5 jaar) gezondheid op korte èn op de lange termijn mee!

Je kunt met je kind (vanaf een jaar of 5) komen voor de training, wanneer het klachten heeft door astma, bronchitis, hooikoorts, allergieën, eczeem, bedplassen, darmproblemen  maar ook voor onrustig gedrag, slapeloosheid, (nachtelijke) angsten, slechte concentratie of vermoeidheid. Ook is de training geschikt voor jongeren met gezondheidsproblemen zoals hierboven beschreven, Pfeiffer, faalangst of examenstress. Het is een natuurlijke manier iets aan de gezondheid van je kind te doen en het eventuele medicijngebruik te verminderen.
En je geeft het kind met de training niet alleen gezondheid op de korte termijn mee, maar ook op de lange termijn. De oefeningen kunnen immers altijd opgepakt worden als dat nodig is, eenmaal geleerd is het een leven lang bruikbaar! Bovendien heeft de gezondheid ook invloed op de ontwikkeling van het kind. Heeft het kind een zwakkere gezondheid, dan zie je dat vaak terug in de mate van inspanning die het kan leveren in sport en spel, in het gedrag en op school. Geef je het kind een gezonde basis mee, dan kan het zich ook goed ontwikkeld.

Buteyko cursus of Ademwijzer training?

De Ademwijzer training is geen standaard Buteyko cursus. Bij kinderen is het heel belangrijk dat je kijkt wat er tijdens het consult mogelijk en nodig is. Begeleiding van de ouders daarin is cruciaal. Goed en regelmatig contact met jou als ouder over de voortgang vind ik dan ook heel belangrijk. Wanneer meer begeleiding of een extra consult nodig is, doen we dat. En mijn eigen ervaring als ouder van 2 opgroeiende kinderen heb ik natuurlijk ook in mijn rugzak 😉
Kies je voor de Ademwijzer training, dan kies je dus voor kwaliteit, individuele aanpak en goede ondersteuning van de ouders om het kind te kunnen begeleiden.

Hoe ziet de training er uit?

 • De training bestaat uit een traject van 3 maanden.
 • Je begint, samen met je kind, met een eerste consult in de praktijk. De lengte van het consult is altijd erg afhankelijk van de spanningsboog van het kind. In dit consult leer ik je kind in ieder geval de ademwijzeroefening voor kinderen (dit is een andere oefening dan voor volwassenen) die nodig is om het ademhalingscentrum in de hersenen te resetten. Deze oefening gaat je kind 3 keer per dag thuis doen, samen met een van de ouders of als het wat ouder is, zelf.
  Ik geef jouw in dit consult als ouder de achtergrond informatie die nodig is om het proces goed te kunnen begeleiden.
  Verder wordt er besproken welke aspecten in het leven van je kind invloed hebben op de ademhaling en krijg je tips mee hoe je hiermee om kunt gaan. Het gaat dan voornamelijk om stressfactoren en de ademhaling in relatie tot sport en beweging, school, voeding en omgeving.
  Je kind krijgt een map mee waarin je thuis als ouder nog eens rustig de achtergrond en werking van de methode kunt nalezen en waarin je kind de oefeningen kan noteren.
 • Na 1 of 2 weken volgt een tweede consult waarin we de oefening herhalen en waarin je nog aanvullende tips meekrijgt die vooral belangrijk zijn om te zorgen dat je kind niet opnieuw een te zware ademhaling krijgt. Er is in het tweede consult ook tijd voor vragen die wellicht na het eerste consult en het oefenen thuis zijn opgekomen. Geen enkel consult is overigens hetzelfde. Want ieder mensenkind is anders en vraagt weer om een andere benadering. Ik vind het belangrijk om mij af te stemmen op dat wat nodig is. Mochten er eventueel meer consulten nodig zijn, dan doen we dat. De training moet slagen, zo simpel is het.
 • Buiten de consulten hebben we met tussenposen van één of meerdere weken telefonisch contact. Ik spreek graag jou als ouder en ook het kind. Dit doe ik om het proces goed te kunnen ondersteunen. Ook hierin kijk ik wat een persoon nodig heeft.
 • We ronden af met een telefonisch evaluatiegesprek. Daarin kan ik je eventueel nog een laatste tip meegeven voor de toekomst. We leggen ook even de resultaten voor en na de training naast elkaar.

Wat zijn de kosten? 

Voor het hele traject van 3 maanden, met 2 uitgebreide individuele trainingen (+ extra wanneer nodig), 4 telefonische checks plus eindevaluatie en toegang tot de cursistenwebsite betaal je €395,-
Je kunt met een tikkie of per bankovermaking betalen. Kom je bij ons in de praktijk dan is contant betalen en betaling met een pinautomaat mogelijk.

Kennismaken? Aanmelden voor de training?

Bel Marc Scheffer op 0570 676 878 of 06 170 190 68 voor een kennismakingsgesprek. Laat bij geen gehoor je naam en telefoonnummer achter. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.
Als we de afspraken voor de consulten en telefonische checks hebben gemaakt krijg je direct toegang tot de cursistenwebsite en kun je al meteen beginnen.

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

VRAGEN?

""
1

Contactformulier

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.

Reden om contact op te nemenmeerdere antwoorden mogelijk
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

BOEK BESTELLEN

Ademhaling als Medicijn

Waarom hebben zoveel mensen te maken met een uit de hand gelopen ademhaling? Het boek beschrijft het verband tussen ademhaling, stress en gezondheid. We leggen uit waarom ademoefeningen vaak niet of averechts werken.Vierde herziene uitgave, €19,90 incl. porto (buiten Nederland €25,90).

‘Jullie boek is het beste gezondheidsboek, wat tot dusver op mijn pad kwam. Hartelijk dank voor de energie en kennis, die er in is gestoken.’ Anne de Vries

Meer informatie | Bestellen

error: Content is protected !!